Facebook Pixel Τερίμ Vs Καρβαλιάλ... 10-0 - Διώχνει τη "μιζέρια" Γιοβάνοβιτς
| 2024-02-05 18:11:00

Τερίμ Vs Καρβαλιάλ... 10-0 - Διώχνει τη "μιζέρια" Γιοβάνοβιτς - Ανέκδοτο με Ρίτσαρντς, Ποντένσε ο... Μιραλάς Νο.2!

του Ευάγγελου Μίχου
Τερίμ Vs Καρβαλιάλ... 10-0 - Διώχνει τη "μιζέρια" Γιοβάνοβιτς - Ανέκδοτο με Ρίτσαρντς, Ποντένσε ο... Μιραλάς Νο.2!

Πώς τέλειωσε τον Ολυμπιακό και η μάχη Φορτούνη-Μπακασέτα. Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τη... χαώδη διαφορά ανάμεσα στους δύο προπονητές του ντέρμπι, για τον Τούρκο που απειλεί πλέον σοβαρά ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά και για την εικόνα του Πορτογάλου εξτρέμ που προκαλεί θλίψη.

Φατίχ Τερίμ Vs Κάρλος Καρβαλιάλ... 10-0!!! Ο ένας είναι νικητής και δεν φοβάται, ο άλλος πολύ φοβικός και λούζερ. Ο ένας είχε ένα σοβαρό πλάνο για το ντέρμπι, ο άλλος έναν προχειρότατο πλάνο που στην ανάπαυλα του χθεσινού ημιχρόνου έγινε ...αεροπλάνο! Ο ένας ακόμη και τα... ανορθόδοξα του με τις παραστάσεις και την αύρα που κουβαλάει μπορεί να τα στηρίξει/υποστηρίξει, ο άλλος όπως τα... διαχειρίζεται προκαλεί ένας χάος!! 

Δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα από το ντέρμπι: Πρώτον, όταν είσαι Ολυμπιακός και σε αυτό το επίπεδο, απαγορεύεται να κατεβάζεις ενδεκάδα με δυο αριστερά μπακ στην ίδια πλευρά. Απαγορεύεται ως και στον Ολυμπιακό, μπορεί να το κάνει οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα όταν παίζει κόντρα στον Ολυμπιακό. Η τιμωρία σου; Δέχεσαι γκολ από την αριστερή σου πλευρά! Ο Ρίτσαρντς με τα... κοτσιδάκια ως αριστερός... εξτρέμ ήταν "ανέκδοτο" κι άντεξε μόλις 35' (στο τελευταίο 10λεπτου του πρώτου ημιχρόνου τον... ψάχναμε)..

Και δεύτερον, ο Ναβάρο καλά, καλά δεν μπορούσε μόνος του μπροστά, θα μπορούσε πίσω από τον φορ; Η τιμωρία σου; Οι δυο βασικοί σου φορ, Ναβάρο και Ελ Κααμπί, ακόμη και όταν συνυπήρξαν, έγραψαν... ζερό! Την ίδια ώρα που ο τρίτος φορ του ΠΑΟ, ο Σουηδός... κίλερ Γερεμέγιεφ, στις δυο τελικές του έβαλε ένα γκολ (κλείδωσε το τρίποντο με το 2-0)!!

Ο Φατίχ Τερίμ χθες δεν κέρδισε απλώς το πρώτο ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό μετά από μια 10άδα αποτυχημένων προσπαθειών. Ήταν αυτός που ουσιαστικά τελείωσε από αρχές Φεβρουαρίου την σεζόν -όσον αφορά στους εγχώριους στόχους - για τον μεγάλο/παραδοσιακό αντίπαλό του, Ολυμπιακό. Σε τρία συνεχόμενα ντέρμπι σε διάρκεια τριών εβδομάδων, τον απέκλεισε από το Κύπελλο με δυο ισοπαλίες και τον νίκησε στο πρωτάθλημα, βγάζοντας τον ουσιαστικά νοκ άουτ από την διεκδίκηση του τίτλου (τον έστειλε στο -9 και ενώ τον έχουν καβαλήσει τρεις ομάδες)!!!

ΤΑ... ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΕΡΙΜ

Ο Τερίμ συμπλήρωσε ένα μήνα στον Παναθηναϊκό, τον πρώτο του και πάρα πολύ δύσκολο/πραγματική καρμανιόλα αφού στο εν λόγω διάστημα η ομάδα του έδωσε 10 αγώνες/5 ντέρμπι και έχανε συνέχεια παίκτες. Παρόλα αυτά τα πήγε περίφημα, τηρουμένων των αναλογιών: πήρε δυο μεγάλες προκρίσεις στο Κύπελλο, κέρδισε επιτέλους ντέρμπι και μάλιστα των αιωνίων με καθαρό σκορ, παραλίγο (για 2 με 3 λεπτά) να κερδίσει και το Νο 1 φαβορί ΑΕΚ μέσα στην έδρα της αφού ισοφαρίστηκε στο 97' με πέναλτι ενώ μετράει μια ήττα, απο την πιο φορμαρισμένη και ίσως καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου και εκεί στο τέλος θα μπορούσε να κλέψει την ισοπαλία!!! 

Συν το ότι πρόλαβε και πέρασε τα δικά του στοιχεία στην ομάδα (πνεύμα νικητή, ένταση), πρόλαβε κι άλλαξε το προφίλ παικτών (του Γεντβάι, του Κώτσιρα, του Πέρεθ των δυο τελευταίων αγώνων), έχει ανεβάσει την αυτοπεποίθηση πολλών περισσότερων και κατάφερε χωρίςνα έχει κόστος στα αποτελέσματα να κερδίσει χρόνο για την άμεση προσαρμογή των μεταγραφών που ήρθαν ( παίζουν όλοι) και στο δέσιμο/στην δομή της ομάδας!! Τι άλλο δηλαδή έπρεπε να κάνει στον πρώτου μήνα ο Τούρκος Πολυνίκης προπονητής; Σπαθιά να καταπιεί;

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΣΕ ΡΑΖΒΑΝ, ΜΑΤΙΑΣ...

Πάμε πάλι στο κεφάλαιο Τερίμ: είναι τόσο μπαρουτοκαπνισμένος, που δεν... βλέπει κανέναν και ήδη αποτελεί πολύ δύσκολο και επικίνδυνο αντίπαλο για Λουτσέσκου και Αλμειδα. Τους το απέδειξε με αυτά που έκανε μόλις στο ένα του μήνα στην Super League και τον Παναθηναϊκό, πηγαίνοντας σε μια καινούργια ομάδα και καταφέρνοντας τόσο γρήγορα να γίνει καταλυτικός. Επίσης, από πλευράς παραστάσεων, ο Τούρκος "Αυτοκράτορας" υπερισχύει και των δυο κι ας είναι... βετεράνος (ηλικιακά) μπροστά τους. 

Τι έχει όμως, ο Τερίμ; Είναι winner, είναι πραγματιστής και έχει το star quality που είναι... μεταδοτικό στην ομάδα του/μπορεί να το... εμπνεύσει. Με το... "θα γίνουμε πρωταθλητές" που λέει, αποβάλει την... μιζέρια του Γιοβάνοβιτς!

Η "ΜΑΧΗ" ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ-ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΕΙΧΕ ΝΙΚΗΤΗ...

Και πάμε στο δεύτερο συγκριτικό του χθεσινού ντέρμπι: Τάσος Μπακασέτας Vs Κώστας Φορτούνης... 2-0!!! Έστω και για 45' αφού ο φοβικός κόουτς Καρβαλιάλ, πέρασε αλλαγή στο δεύτερο 45λεπτο - και χάνοντας ήδη 1-0 - τον καλύτερο παίκτη του και μακράν πιο επιδραστικό για τον Ολυμπιακό, τουλάχιστον επί εποχής Μαρτίνεθ. Ούτε ο Μπακασέτας, ούτε ο Φορτούνης σκόραραν αλλά η διαφορά προσωπικότητας του ενός από τον άλλον, τουλάχιστον χθες, ήταν εμφανής.

Ο Μπακασέτας και χθες στον Παναθηναϊκό ήταν η κορυφαία προσωπικότητα του πάνω στο χορτάρι. Πραγματικός ηγέτης!! Παίζει πλέον σαν αρχηγός της Εθνικής αλλά και σαν στάρ!!! Το πιο εντυπωσιακό στην περίπτωση του Μπακασέτα είναι πως σε 10 ημέρες κατάφερε να... επιβληθεί στην νέα του ομάδα, στο νέο του περιβάλλον και ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΗΘΕΊ από πίσω του!!! Το εξέπεμπε με την εικόνα και την συμμετοχή του σχεδόν σε κάθε φάση που συμμετείχε, άμεσα ή έμμεσα, στο χθεσινό ντέρμπι. Εβγαζε τρομερή προσωπικότητα και φοβερή επιδραστικότητα! Τι να λέμε τώρα, αυυή είναι η πάσα αλληεθα. 

Και επίσης μια ακόμη ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ο Μπακασέτας χωρίς την παρουσία του Φατίχ Τερίμ δεν θα επέστρεφε στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό. Με τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο, πάλι τα ίδια λεφτά να του έδινε ο Αλαφούζος, πολύ δύσκολα θα είχε πειστεί. Και ο Γιοβάνοβιτς όμως, δεν θα πήγαινε σε ένα σταρ τύπου Μπακασέτα ενώ ο Τερίμ με το που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό είπε / ζήτησε μόνο ένα όνομα : "Μπακασέτας" . Για να τα λέμε όλα...

 

Ο ΠΟΝΤΕΝΣΕ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ... ΜΙΡΑΛΑΣ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΡΒΑΛΙΑΛ

Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, τόσο ο Καρβαλιάλ, όσο και η ομάδα που κατέβασε... πιάστηκαν ανέτοιμοι! Τα δυο αριστερά μπακ μαζί, οι 3 αλλαγές στο ημίχρονο, το ρισκό με τα δυο φορ χωρίς τρίτο χαφ, το ότι δεν γνώριζε βασικά πράγματα (π.χ. πως εξουδετερώνεις τον Ρούμπεν Πέρεθ, βάζοντας του παίκτη πάνω του) αλλά και η έλλειψη πίστης και τσαγανού στους ερυθρόλευκους (πήγαιναν συνήθως δεύτεροι πάνω στις μπάλες και στις φάσεις, απόδειξη τα δυο γκολ που έφαγαν, ξεκινώντας από την αριστερή του πλευτά και με εκτελέσεις μέσα από την περιοχή) δείχνουν μια ομάδα πολύ μπερδεμένη. Και έχει σαφέστατα ευθύνη ο προπονητής του, που είναι και τον διπλάσιο χρόνο - από ότι ο Τερίμ - στον πάγκο του Ολυμπιακού. Αν ήθελε νορμάλ ρίσκο είχε την συνταγή : Φορτούνης- Ποντένσε-Μασούρας και μπροστά ο Ελ Κααμπί.

ΥΓ. Ο Κάρμο στο ντεμπούτο του μου έδειξε πως έχει στοιχεία σπουδαίου στόπερ. Όπως και ο Τσικίνιο είναι ένας πολύ ενδιαφέρον, τεχνίτης μέσος, που στο β' ημίχρονο έμεινε απο δυνάμεις. Ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες αλλά είναι ... απρογραμμάτιστος ως ομάδα, με μεγάλη ευθύνη Καραβαλιάλ σε αυτό.

ΥΓ.1 Ο Ποντένσε, αυτός ο Ποντένσε, δεν μπορεί να κάνει την διαφορά. Και προκαλεί θλίψη αυτή η εξέλιξη του. Δίνει την εντύπωση μάλιστα πως όταν ξεκινάει από τον πάγκο και μπαίνει αλλαγή... επηρεάζεται! Έτσι όπως πάει κινδυνεύει να εξελιχθεί σε... Μιραλάς 2 η επιστροφή του στους ερυθρόλευκους!!

ΥΓ.2 Δηλαδή στο δίλημμα Φορτούνης ή Ποντένσε, όπως κατέγραφε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού πρίν από το ντέρμπι, η "απάντηση" του Καρβαλιάλ ήταν ο... Ριτσαρντς; Σας παρακαλώ πολύ. Έλεος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγαλύτερο κέρδος και από τη νίκη για Παναθηναϊκό - Από... μηχανής θεός ο Καρβαλιάλ, ακατάλληλος ο Φορτούνης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags