Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Κατάλαβε και ο Τερίμ πως οι παίκτες είναι στα... κόκκινα
| 2024-02-12 13:28:00

Κατάλαβε και ο Τερίμ πως οι παίκτες είναι στα... κόκκινα - Πώς γίνεται να ήταν στα "αζήτητα" ο Γερεμέγεφ;

του Κώστα Γκόντζου

Το ρίσκο του Τούρκου και τι ετοιμάζει για Τούμπα και Κύπελλο. Ο Κώστας Γκόντζος γράφει τις επιλογές του προπονητή στην 11αδα των Σερρών, για το εύκολο διπλό του Τριφυλλιού, αλλά και για τον Σουηδό επιθετικό που θυμίζει σε πολλά πλέον τον Ιωαννίδη!

Η εντυπωσιακή σε σχέση με την ευκολία και το σκορ που κατακτήθηκε, νίκη του Παναθηναϊκού στις Σέρρες, είναι ίσως το λιγότερο που θα μπορούσε να πει κάποιος για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Το πιο εντυπωσιακό ήταν η ενδεκάδα με την οποία ήρθε αυτή η νίκη.
Μια ενδεκάδα που στο ξεκίνημα του αγώνα, όποιος την έβλεπε θα αναρωτιόταν αν ο Τερίμ ήξερε ότι ο Παναθηναϊκός έπαιζε αγώνα πρωταθλήματος και μάλιστα σε μια "σκληρή" μέχρι χθες έδρα, ή αν έπαιζε ένα φιλικό για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους όσοι δεν παίζουν συχνά και να ξεκουραστούν ενόψει ΠΑΟΚ οι λεγόμενοι βασικοί.
Κι όμως, με τέτοια ενδεκάδα ο Παναθηναϊκός πήγε στις Σέρρες και όχι μόνο δεν επηρεάστηκε, αλλά πέρασε περίπατο και καθαρίζοντας νωρίς-νωρίς το παιχνίδι.

Κι αυτό αν σε πρώτη φάση σου προξενούσε τουλάχιστον απορία και ξάφνιασμα, σε δεύτερο χρόνο και ειδικά βλέποντας το παιχνίδι, σε έκανε να διαπιστώσεις και το βάθος που έχει αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ του, αλλά και την δικαίωση του θεωρητικά ρίσκου που πήρε ο Τερίμ, περισσότερο σε σχέση με την απόφασή του να παρουσιάσει την Τετάρτη στην Τούμπα μια όσο το δυνατόν περισσότερο ξεκούραστη ενδεκάδα στο καθοριστικό και ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Ταυτόχρονα με όλα αυτά, η απόφαση του Τερίμ δείχνει και την συνειδητοποίηση από πλευράς του, ότι οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού αυτή την στιγμή κινούνται στα όρια και στο κόκκινο από πλευράς αντοχών και την προσπάθειά του να βγάλει ο Παναθηναϊκός το πρόγραμμα που ακολουθεί και με την καλύτερη συγκομιδή βαθμών και αποτελεσμάτων, αλλά και με την λιγότερες δυνατές απώλειες λόγω μυϊκών τραυματισμών.

Πέρα απ' αυτά και σε ότι έχει να κάνει με αυτό καθ΄αυτό το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, ο Παναθηναϊκός με όλους σχεδόν όσους έπαιξαν σε καλή μέρα και με μπόλικη διάθεση, πέρασε ένα άνετο απόγευμα και κάθισε μετά με την ησυχία του να δει τι οφέλη θα είχε από την αναμέτρηση των Δικεφάλων στην Τούμπα, όπως έγινε τελικά με την ισοπαλία στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Στα αξιοσημείωτα στα όρια του εντυπωσιακού από το παιχνίδι στις Σέρρες για τον Παναθηναϊκό, αυτή η απίστευτη ικανότητα του Γερεμέγεφ να σκοράρει, που πλέον μετά και το γκολ χθες, πλησιάζει σε πολύ υψηλά στάνταρ τα στατιστικά του από πλευράς συμμετοχών και σκοραρίσματος.
Πρόκειται ασφαλώς για προικισμένο σκόρερ και η απορία γιατί αυτός ο παίκτης ήταν στα αζήτητα σχεδόν για τον Παναθηναϊκό τόσο μεγάλο διάστημα που ήταν στην ομάδα, παραμένει για μια ακόμα φορά.
Η ιστορία και η εικόνα του όποτε μπαίνει στο γήπεδο, θυμίζει πολύ την αντίστοιχη ιστορία του Ιωαννίδη που κι αυτός ήταν για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα όχι απλά στην αμφισβήτηση αλλά κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την έξοδο από τον Παναθηναϊκό, αλλά όποτε έμπαινε σαν αλλαγή ή ακόμα και όταν από ανάγκη ξεκινούσε βασικός, έδειχνε ακόμα και στους πιο δυσπιστους ότι η θέση του βασικού φορ στον Παναθηναϊκό ήταν δικαιωματικά δίκή του.

Τέλος πάντων "τέλος καλό όλα καλά" που λένε και για τον Γερεμέγεφ, που πια με το σπαθί του υπολογίζεται όχι απλά σαν μια λύση ανάγκης όταν ξεμένει από φορ η ομάδα, αλλά σαν ένας πολύτιμος επιθετικός που μπορείς να του εμπιστευτεις ακόμα και δύσκολες αποστολές με την σιγουριά ότι θα ανταποκριθεί.

Μ' αυτά και μ' αυτά, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να ανηφορίσει ξανά για την Τούμπα με στόχο αυτή τη φορά όχι απλά να αποφύγει την ήττα αλλά να πάρει και ένα αποτέλεσμα και σκορ πρόκρισης από τον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου την Τετάρτη.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τερίμ χάλασε τα γενέθλια σε κορυφαίο παίκτη του ΠΑΟ - Στην έξοδο δύο ονόματα - "Αποκάλυψη" στη συν. Τύπου!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags