Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Λαμία: Δικαίωσε Φέργκιουσον η ομάδα του Τερίμ
| 2024-02-17 23:47:00

Δικαίωσε Φέργκιουσον, αλλά δεν χάθηκε ο ΠΑΟ - Έλειψε ο... Ολιζαντέμπε!

του Νίκου Στεργίου
Δικαίωσε Φέργκιουσον, αλλά δεν χάθηκε ο ΠΑΟ - Έλειψε ο... Ολιζαντέμπε!

Κι όμως, ο "φιλο-Παναθηναϊκός" Βόκολος έκανε ζημιά. Οι Πράσινοι έχασαν δύο βαθμούς που θεωρούσαν σίγουρους και τώρα τρέχουν. Η ρήση του Σερ Άλεξ, το γκολ του Γερεμέγεφ και ο... Μανωλάκης που δεν πήγε στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός έκανε γκέλα στη Λεωφόρο, της οποίας το άνοιγμα συνοδεύτηκε με απίστευτη ''ξενέρα'' σε ένα ματς που η Λαμία κατέθεσε ψυχή και το Τριφύλλι δικαίωσε τη ρήση του Σερ 'Αλεξ Φέργκιουσον.

Το άνοιγμα της Λεωφόρου για τον κόσμο του Παναθηναϊκού συνδυάστηκε με την απόλυτη ''ξενέρα'', καθώς οι Πράσινοι κλώτσησαν την ευκαιρία για τρίποντο κορυφής και έμειναν στην ισοπαλία με τη Λαμία. Η σημερινή αναμέτρηση δικαιώνει τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που είχε πει προ 25 ετών την αμίμητη ρήση: ''Football, bloody hell''. 30 οι τελικές του ενός, 4 του άλλου, χαοτική διαφορά στα επίπεδα κατοχής μπάλας - επιτρεπόμενων πασών του αντιπάλου - επικίνδυνων καταστάσεων όμως το ταμπλό έγραψε 2-2.

Το σημερινό ξύπνησε... μνήμες του ματς με τον ΟΦΗ πέρυσι. Πάλι επιστροφή των φίλων στο στάδιο μετά από μακρύ διάστημα αποχής (τότε λόγω Μουντιάλ), ξανά η αντίπαλη ομάδα με 10 παίκτες από νωρίς και τότε γκέλα από το πουθενά. Ποιος ρίχνει την ευθύνη για το χαμένο πρωτάθλημα του 2023 σε εκείνη την απώλεια βαθμών; Ουδείς. Κι αυτό είναι το νόημα: ότι μπορεί το σημερινό να μοιάζει με ''κάζο'', αλλά όλα είναι στα πόδια του Τριφυλλιού για την κούπα με 13 αγωνιστικές να απομένουν!

Το ''παραξήλωσε'' ο Μλαντένοβιτς - Γερεμέγεφ σκοράρει πιο γρήγορα από τη σκιά του!

Πάμε και στα του αγώνα, τώρα. Το έργο του Φατίχ Τερίμ ήταν δύσκολο από το 23ο λεπτό, όταν και είδε τους Χουάνκαρ - Βέρμπιτς να βγαίνουν από τον αγωνιστικό χώρο και αναγκάστηκε να ''επιστρατεύσει'' Μλαντένοβιτς και Αϊτόρ. Η αποβολή έδωσε αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά προτού το εμπεδώσουν οι γηπεδούχοι, είδαν τον Καρλίτος να τους ''ξεραίνει'' με γκολ α λα Μέσι. Σε αυτό το γκολ ευθύνη και ο σοβαρός, μέχρι εκείνο το σημείο, Ακαϊντίν ο οποίος έδειξε υπερβάλλουσα αυτοπεποίθηση στη συγκεκριμένη φάση. Ο Μπερνάρ, πάντως, ισοφάρισε πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και όλα έδειχναν άσο... καρφί.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει την κατάσταση και τον Μλαντένοβιτς να είναι πρωταγωνιστής στο ίδιο σενάριο, που επαναλαμβανόταν μονίμως: σέντρα, σέντρα, σέντρα. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι μέτρησαν 63 γεμίσματα. Ένα νούμερο, ανατριχιαστικό και ενδεικτικό της στρατηγικής τους. Ο Σέρβος το παραξήλωσε στον αποψινό αγώνα, όμως το 2-1 ήρθε με ποιον άλλον; Ο ασύλληπτος Γερεμέγεφ πέτυχε 7ο τέρμα με τα πράσινα και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του Τερίμ.

Δε βρέθηκε ο Ολιζαντέμπε - Κι όμως δεν είναι τόσο... χαμένος ο ΠΑΟ!

Η Λαμία από το πουθενά βρήκε το τέρμα της ισοφάρισης για το 2-2 και λίγο έλειψε με την 4η τελική της να γράψει το 2-3. Ο Παναθηναϊκός έψαχνε τον... Ολιζαντέμπε του στα τελευταία αγχωτικά λεπτά. Τη φορεσιά ''Μανωλάκη'' άγγιξε ο Κώτσιρας με σουτ... βολίδα, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Η πίεση ήταν ασφυκτική, η Λεωφόρος ήταν σιωπηλή λόγω του υπέρμετρου άγχους όμως το νικητήριο τέρμα δεν έφτασε ποτέ.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός με ομάδες εκτός big-5 έχει ''πετάξει'' 5 βαθμούς: 3 με τον Ατρόμητο και 2 με τη Λαμία. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης η ΑΕΚ έχει χάσει με αντίστοιχης δυναμικότητας αντιπάλους 11, ο Ολυμπιακός 7. Δεν είναι δα και τόσο μεγάλη καταστροφή το σημερινό αποτέλεσμα, όμως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η Λαμία το πήγε μέχρι τέλους και ο Βόκολος μπορεί να έχει κατηγορηθεί ως ''φιλο-Παναθηναϊκός'' αλλά τη ζημιά του την έκανε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φτάνει πια Τερίμ... εγκλήματα - Αστείο με Ακαϊντίν, πού είναι ο Σένκεφελντ; - Αν χάσει από ΠΑΟΚ καλύτερα να..."

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags