Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρεις χαφ ο Λουτσέσκου και 10αρι Κωνσταντέλια - Επιβεβαιώθηκε η... παραμορφωτική εικόνα στη Λεωφόρο!
| 2024-02-27 15:50:00

Τρεις χαφ ο Λουτσέσκου και 10αρι Κωνσταντέλια - Επιβεβαιώθηκε η... παραμορφωτική εικόνα στη Λεωφόρο!

Εύα Σαράντη
Τρεις χαφ ο Λουτσέσκου και 10αρι Κωνσταντέλια - Επιβεβαιώθηκε η... παραμορφωτική εικόνα στη Λεωφόρο!

Το ποδόσφαιρο του Λουτσέσκου και η εμφάνιση του Παναθηναϊκού. Η Εύα Σαράντη γράφει για τη νίκη του Δικεφάλου στο Αγρίνιο, για τα επόμενα εκτός έδρας, για τη νέα διάταξη του Ρουμάνου, αλλά και για την επόμενη ημέρα των δύο ομάδων μετά το Κύπελλο

Ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό που μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών όφειλε να αφήσει στο χρονοντούλαπό του τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο Ελλάδος κυρίως με τον τρόπο που επήλθε από τον Παναθηναϊκό. Εξαρχής τα είχε όλα εναντίον του κάτι που επισημάνθηκε και διά στόματος του Ράζβαν Λουτσέσκου καθώς «το παιχνίδι ήταν επικίνδυνο για εμάς πριν καν αρχίσει ειδικά μετά από αυτήν την εβδομάδα που είχαμε». Αναμενόμενα η διαβολοεβδομάδα με τα τέσσερα ντέρμπι σε 10 ημέρες άφησε στον ΠΑΟΚ ανοιχτές πληγές, του κόστισε βαθμολογικά και ψυχολογικά, έφθειρε τη συγκέντρωσή του και ενδεχομένως το μυαλό του που μέχρι πρότινος τρεφόταν από νίκες, ρεκόρ. 

Όσο περισσότερο νικούσε, επιβαλλόταν τόσο πιο πολύ ήθελε να συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο. Win is addiction. Από τη στιγμή που έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και ήρθαν τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την εντός έδρας ήττα με Ολυμπιακό που «κούμπωσε» με τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό, ήταν πολύ εύκολο να καταφύγει σε λανθασμένα μονοπάτια. Μόνο που το πρόγραμμά του με την αλλαγή... πίστας και την τριπλέτα ματς που έχει στην επαρχία (σ.σ Παναιτωλικό, Πανσερραϊκό και Λαμία πριν την έναρξη των Play Off) του προσφέρουν τη δυνατότητα για μία νέα πολύτιμη βαθμολογική συγκομιδή ενόψει συνέχειας.

Ματς που σε θεωρητική βάση φαντάζουν βατά για τους «ασπρόμαυρους», ωστόσο, δεν παύουν να κρύβουν απαιτήσεις πάνω σε ένα μομέντουμ που το σκηνικό στη βαθμολογική κατάταξη μοιάζει ευμετάβλητο. Σε συνάρτηση πάντα με το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ καλείται να μείνει μακριά από τη Θεσσαλονίκη έως και την επιστροφή του στην Ευρώπη. Πρώτο τεστ χαρακτήρα στο Αγρίνιο εστέφθη με μεγάλη επιτυχία κόντρα σε όλα όσα θεωρητικά μπορούσαν να στραβώσουν απέναντι σε μία ομάδα που εμπνέει υγεία, παλεύει για την παραμονή της δίνοντας... μάχη.

Αγωνιζόμενος με εννέα παίκτες γύρω από την περιοχή του ο Παναιτωλικός έβαλε με το... καλημέρα δύσκολα στον ΠΑΟΚ δεδομένου πως έψαξε τις στιγμές του και κατά γενική ομολογία στάθηκε ιδιαιτέρως τυχερός, πετυχαίνοντας ένα πολύ γρήγορο τέρμα που μπορούσε να αποβεί καταστροφικό στους Θεσσαλονικείς. Ένα μακρινό σουτ έγινε γκολ για τους γηπεδούχους, δυο φορές η μπάλα χτύπησε το δοκάρι για τους φιλοξενούμενους που μπορούσε να αλλάξει γρήγορα τη ροή του αγώνα και ένα ακυρωθέν γκολ κάθε άλλο παρά εμπόδισαν τον ΠΑΟΚ από την παραγωγή του δικού του ποδοσφαίρου. 

Ενδεχομένως σε πρώτη φάση να «εγκλωβίστηκε» στον άξονα με την μετατόπιση του Μάρκος Αντόνιο στη φυσική του θέση ως εσωτερικός χαφ δίπλα στον Μεϊτέ καθώς επίσης και στις κάκιστες τελικές επιλογές του στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, ωστόσο, ο Δικέφαλος άλλαξε άρδην την απόδοσή του μετά την ανάπαυλα αποσπώντας ένα εξαιρετικής σημασίας «διπλό». Ζόαν Σάστρε, Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Γιάννης Κωνσταντέλιας προσυπόγραψαν το τρίποντο που γέμισε τους Θεσσαλονικείς με παρτίδες ηρεμίας ενόψει συνέχειας και σε συνδυασμό με την αρχοντική εμφάνιση του Σουαλιό Μεϊτέ παρέμειναν μία «ανάσα» από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. 

Αυτό που παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ ήταν η προσέγγιση του ματς στο δεύτερο μέρος δεδομένης της συμμετοχής τριών χαφ στο παιχνίδι του (σ.σ Στέφαν Σβαμπ, Μάγκομεντ Οζντόεφ και Σουαλιό Μεϊτέ), με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να μετατοπίζεται στο «10». Μία αλλαγή που εκ του αποτελέσματος μπορεί να «απεγκλωβίσει» τους ακραίους μεσοεπιθετικούς σε επίπεδο συχνότητας δημιουργίας επικίνδυνων καταστάσεων. Χάρμα οφθαλμών ο νεαρός μεσοεπιθετικός που από την κομβική εμφάνισή του στη Λεωφόρο αποτυπώνει μία συνέπεια στο παιχνίδι του, μία σταθερή ωρίμανση μακριά από λανθασμένες αποφάσεις, παίρνοντας ευθύνες και τον ΠΑΟΚ από το «χέρι» του οδηγώντας τον σε πολύτιμες νίκες χαρακτήρα. 

Προφανώς στην εξίσωση από πλευράς «ασπρόμαυρων» τίθενται και οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς που δείχνει πως έχει επιστρέψει για τα καλά κατόπιν του διαστήματος που έμενε μακριά από το πραγματικό του πρόσωπο, επηρεαζόμενος ενδεχομένως από την άνοδο του Κίριλ Ντεσπόντοφ και Σουαλιό Μεϊτέ που δικαιολογημένα προκαλεί σκέψεις παραμονής στην Τούμπα δεδομένης της κλάσης του. Ρίχνοντας κανείς μια ματιά στον τρόπο παιχνιδιού του, αντιλαμβάνεται την... εκνευριστική ψυχραιμία του ακόμη και στις περιπτώσεις που η μπάλα «καίει» λόγω της ποιότητάς του. Ένα πολύτιμο εργαλείο στα «χέρια» του ΠΑΟΚ. 

Και επειδή ρόδα είναι και... γυρίζει η 24η αγωνιστική σε επίπεδο εξαγωγής συμπερασμάτων φάνταζε ιδανική. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε ακόμη μία εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στην αξιόμαχη Κηφισιά (1-1) η οποία μπορούσε να αποσπάσει ακόμη και τη νίκη. Αρκεί να αντιληφθεί κανείς πως μετά την ισοπαλία, δεν κλείστηκε και αντ΄αυτού έψαξε τις στιγμές της με εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Μία αντιπαραβολή της εντυπωσιακής εικόνας του ΠΑΟΚ λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό του από τους «πράσινους» που έδειξε πόσο παραμορφωτική ήταν η εξέλιξη του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό. Αλλά το ποδόσφαιρο δικαιώνει και αντανακλά την πραγματικότητα. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags