Facebook Pixel Πέρασε το πρώτο τεστ χαρακτήρα ο ΠΑΟΚ, αλλά άναψαν "red flags"
| 2024-02-29 20:28:00

Πέρασε το πρώτο τεστ χαρακτήρα ο ΠΑΟΚ, αλλά άναψαν "red flags" - MVP Κωνσταντέλιας, ηγέτης Κεντζιόρα

Εύα Σαράντη

Είναι φανερό πώς η... πολεμική 11αδα του Λουτσέσκου, δεν μπορεί να παίζει πλέον σε όλα τα παιχνίδια. Και ακολουθεί μετά τη Λαμία ο "πόλεμος" σε Ελλάδα και Ευρώπη. Γράφει η Εύα Σαράντη

«Υπάρχουν απουσίες αλλά υπάρχουν λύσεις και παίκτες για να τις καλύψουν» όπως ειπώθηκε μετά το εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Πανσερραϊκό και εκεί ακριβώς πρέπει να εστιάσουν άπαντες πλην τη σημαντικότητα των τριών βαθμών υπό την έννοια πως ο Ράζβαν Λουτσέσκου διαχειρίζεται ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών που φαντάζουν εν δυνάμει βασικοί. Κατάσταση που έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές, παίρνοντας το μάξιμουμ από κάθε μονάδα που έχει διαθέσιμη στα «χέρια» του. Ναι, μπορεί η συνολική απόδοση του Δικεφάλου να μην έθελξε στις Σέρρες, ωστόσο, ακόμη και με τις second unit επιλογές το σημαντικό είναι πως απόσπασε το ζητούμενο.

Προφανώς υπάρχουν παίκτες με διαφορετικά επίπεδα απόδοσης, βρίσκονται σε άλλο μομέντουμ, ωστόσο, αν κάτι κρατούν οι Θεσσαλονικείς από τη φετινή αγωνιστική περίοδο είναι πως έχουν «ανοίξει» το ρόστερ τους. Μία ανάγκη που εκ των πραγμάτων όφειλαν να καλύψουν τόσο επιθυμώντας να αποφύγουν τα λάθη της περσινής χρονιάς πληρώνοντας ακριβά τη διαχείριση, τα αποτελέσματα της οποίας έγιναν ορατά κατά τη διάρκεια του μίνι πρωταθλήματος, όσο και λαμβάνοντας υπόψιν τις διαδοχικές αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.   

Με δεδομένες τις δυνάμεις που θα πρέπει να διαχειριστεί και ενόψει Ευρώπης αλλά και με φόντο το μίνι πρωτάθλημα είναι αναμενόμενο πως ο Ρουμάνος τεχνικός θα κινείτε σε ροτέισον, χρησιμοποίηση διαφορετικών προσώπων προκειμένου να αντέξει ο ΠΑΟΚ. Όπως φαντάζει λογικό η εικόνα του Δικεφάλου μπορεί να παρουσιάζει διακυμάνσεις, αλλά τίποτα δε μοιάζει σημαντικότερο από το τελικό αποτέλεσμα. Στην εξίσωση θα μπούνε και οι απουσίες που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα του Δικεφάλου, ταλανίζουν το σύνολο και... ανακατεύουν τη διαχείριση και κατ΄επέκταση την επιλογή προσώπων. 

Αναμενόμενα το όποιο ανακάτεμα της τράπουλας, παρατηρήθηκε φέτος κυρίως με μικρομεσαίες ομάδες πολύ δε περισσότερο από σύνολα διαφορετικής δυναμικής κάτι που αποτυπώθηκε και στην αρχική σύνθεση με τον Πανσερραϊκό. Γίνεται αντιληπτό δε πως ο Ράζβαν Λουτσέσκου είναι αδύνατον να χρησιμοποιεί κάθε φορά την... πολεμική του ενδεκάδα. Και οι θεωρητικά βασικοί άλλωστε έχουν περάσει και δύναται να περάσουν από ντεφορμάρισμα. Κούραση, απαιτητικές προπονήσεις, πίεση όλα στη ζυγαριά.

Κατά γενική ομολογία, ο ΠΑΟΚ τα βρήκε... σκούρα κόντρα στον Πανσερραϊκό, δεν έθελξε αγωνιστικά καθώς δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στο υψηλό πρέσινγκ και τη διαρκή κάλυψη του συνόλου του Πάμπλο Γκαρσία. Ό,τι καλό είχε επιδείξει επιθετικά ήταν εκ νέου ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Από τον εκτός έδρας αποκλεισμό της Λεωφόρου, ο νεαρός επιθετικός έδειχνε πως βρίσκεται σε καλό φεγγάρι πραγματοποιώντας μία μεστή εμφάνιση. Ακολούθησε η αλλαγή πίστας του ΠΑΟΚ στην επαρχία με την «τριπλέτα» Παναιτωλικός, Πανσερραϊκός και Λαμία, γνωρίζοντας καλά πως αυτή η τριάδα αγώνων φαντάζει πολύτιμη από βαθμολογικής απόψεως πριν την έναρξη των Play Off.  

Πρώτο «τεστ» χαρακτήρα στο Αγρίνιο εστέφθη με μεγάλη επιτυχία κόντρα σε όλα όσα θεωρητικά μπορούσαν να στραβώσουν απέναντι σε μία ομάδα που εμπνέει υγεία, παλεύει για την παραμονή της δίνοντας... μάχη. Και εκεί ο Γιάννης Κωνσταντέλιας φρόντισε να δηλώσει ξανά «παρών» εμφανίζοντας συνέπεια στο παιχνίδι του, μία σταθερή ωρίμανση μακριά από λανθασμένες αποφάσεις, κυνηγώντας ακόμη και τις φάσεις που φαντάζουν εκ προοιμίων χαμένες και παίρνοντας ευθύνες και τον ΠΑΟΚ από το «χέρι» του οδηγώντας τον σε πολύτιμες νίκες χαρακτήρα.   

Όπως έγινε και στις Σέρρες, ξεκλειδώνοντας τους «ασπρόμαυρους» από έναν καλά διαβασμένο Πανσερραϊκό που έκανε το παιχνίδι του, έβαλε δύσκολα στο γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου και έψαξε τις στιγμές του για το κάτι παραπάνω. Ο Βολιώτης μεσοεπιθετικός συνιστούσε μία μόνιμη πηγή κινδύνου, αγωνιζόμενος με αστείρευτη ενέργεια και πάθος χωρίς να αφήνει καμία φάση στην τύχη της και δικαιολογημένα μπορεί να στεφθεί ως ο πολυτιμότερος της εκτός έδρας δοκιμασίας του ΠΑΟΚ. Ηγετική εμφάνιση και από τον Τόμας Κεντζιόρα που κινείται στα... κόκκινα με διαδοχικές υποχρεώσεις, αλλά δείχνει να διαχειρίζεται εξαιρετικά τα σωματικά του χαρακτηριστικά.  

Πολύ καλά δείγματα γραφής και από τον Γιόνι Ότο που εμφανίζει καλύτερο πρόσωπο κυρίως τοποθετημένος από τη δεξιά πλευρά, ενώ του πιστώνεται και η ασίστ στον Γιάννη Κωνσταντέλια. Από εκεί και πέρα, λίγα πράγματα από τον άξονα με τον Μάγκομεντ Οζντόεφ να κινείτε σε ρηχά νερά, μερικά λάθη του οποίου ενδεχομένως έδωσαν ελπίδες στον Πανσερραϊκό για κάτι καλό επιθετικά. Σε μία αναμέτρηση «φτωχή» σε ευκαιρίες, ένταση, πρωτοβουλίες και κυκλοφορία εν τέλει ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε από τη στιγμή που διατήρησε το προβάδισμα μέχρι τέλους, διπλασιάζοντας τα τέρματά του λίγο πριν το φινάλε.  

Ενδεχομένως από πλευράς ΠΑΟΚ το παιχνίδι να φάνταζε ως μία αγγαρεία με δεδομένες  τις προηγούμενες αναμετρήσεις καθολικής υπεροχής των «ασπρόμαυρων» με τον Πανσερραϊκό σε συνάρτηση με την κόπωση, τις πολλαπλές αγωνιστικές υποχρεώσεις και τη διαχείριση που ίσως έχει ξεκινήσει ενόψει Ευρώπης. Βλέποντας κανείς όμως το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τα red flags που εισπράττει ο ΠΑΟΚ από τις μέτριες εμφανίσεις του με φόντο τη συνέχεια, αποζημιώνουν σε μεγάλο βαθμό τους Θεσσαλονικείς. Αρκεί να τα αντιληφθούν πριν είναι αργά και η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Τώρα προέχει η Λαμία και μετά ο... πόλεμος σε Ελλάδα-Ευρώπη. «Θα πάμε εκεί την Κυριακή για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς να κλείσουμε καλά το πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος και να μπούμε όσο καλύτερα γίνεται στα playoffs».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ; Έξω φρενών στον ΠΑΟΚ με τις εντολές Γκαρσία - "Κατέστρεψε" τον Τσικίνιο ο Ιμπόρα, "άχρωμος" ο Καμπράλ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags