Facebook Pixel ΑΕΚ: Κόλπο Αλμέιδα με Λιβάι! Έβγαλε ασίστ ο Στάνκοβιτς – Ματσάρα από Πήλιο
| 2024-03-10 20:12:00

Κόλπο Αλμέιδα με Λιβάι! Έβγαλε ασίστ ο Στάνκοβιτς, ματσάρα από Πήλιο - Ωραίο στιγμιότυπο με Βόκολο (Vid)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Κόλπο Αλμέιδα με Λιβάι! Έβγαλε ασίστ ο Στάνκοβιτς, ματσάρα από Πήλιο - Ωραίο στιγμιότυπο με Βόκολο (Vid)

Χορταστική η επικράτηση της ΑΕΚ στη Λαμία. Γκολ που βγάζουν πρωταθλητή. Βγαλμένο από πυραυλική επίθεση πολεμικής ταινίας το 3-0!

Η ΑΕΚ έκανε εμφατικό ξεκίνημα στα πλέι οφ επικρατώντας 4-0 της Λαμίας. Και όμως το παιχνίδι είχε ένα αρκετά μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας απ’ότι δείχνει το τελικό σκορ. Δεν ήταν ένα ξεκούραστο απόγευμα. Γιατί η Ένωση «μάτωσε» μέχρι να πετύχει γκολ στο ττέλος του πρώτο ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος παρέμεινε συγκεντρωμένη, απέβαλλε το άγχος της επικράτησης με το γκολ του Πόνσε, με το οποίο έγινε το 2-0. Μετά ήρθαν τα δύο τέρματα του Λιβάι Γκαρσία, τα οποία ήταν σαν κερασάκι στην τούρτα στην αναμέτρηση. Δείχνουν και τις άγριες διαθέσεις του επιθετικού από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, να βοηθήσει σε αυτήν τη δύσκολη διαδικασία των πλέι οφ που θα βγάλουν τον πρωταθλητή.

Κάνει ό,τι θέλει ο Γκαρσία

Ο Λιβάι δεν ήταν παρών στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Άρη. Φέτος άλλωστε έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, οπότε απαιτείται ειδική διαχείριση.  Παρ’όλα αυτά ο παίκτης έχει 13 γκολ (σε πρωτάθλημα, Europa, πλέι οφ) και 2 ασίστ και μαζί με τον Πόνσε είναι πρώτοι σκόρερ της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού.

Υπάρχει όμως και κάτι ιδιαίτερο στη χρησιμοποίηση του στη Λαμία από τον Αλμέιδα. Για πρώτη φορά ο Αργεντινός τον χρησιμοποίησε ως δεξί εξτρέμ, τη θέση που αγωνιζόταν δηλαδή ο ποδοσφαιριστής από την Καραϊβική, πριν αναλάβει τον πάγκο της Ένωσης ο "πελάδο". Το 3-0 ήταν γκολάρα, βγαλμένη από πυραυλική επίθεση πολεμικής ταινίας! Πήρε τη μπάλα από το κέντρο, πέρασε Αμαράλ και Λέικ και εξαπέλυσε μια ρουκέτα που καρφώθηκε στο παραθυράκι του Κοσέλεφ, κάνοντας… κομπολόι όλη τη Λαμία. Έκανε ό,τι ήθελε και το πέτυχε…

Τόσο ο παίκτης όσο και ο Αλμέιδα στις δηλώσεις τους μετά το παιχνίδι φεγγοβολούσαν από ευτυχία από την ομορφιά αυτού του τέρματος. Ο ποδοσφαιριστής πάντως μίλησε για θετική ενέργεια που χρειάζεται και κατάφερε να τη βρει στο συγκεκριμένο ματς. Το ζητούμενο είναι να "λάμψει" και στα κρισιμότερα παιχνίδια.

Μεγάλο ματς από Πήλιο

Εκτός από τους σκόρερ όμως αξίζει να αναφερθούμε στην προσφορά μερικών ακόμα παικτών. Ο Ελίασον ήταν ένας από αυτούς. Ο Σουηδός ήταν δραστήριος, έφτιαξε ευκαιρίες και είχε στιγμές για να σκοράρει. Ο Μάνταλος που στο Βικελίδης έκανε… αθέατο πέρασμα, ήταν εξαιρετικός. Το γκολ του Κάλενς προέρχεται από δικό του γέμισμα (παρεμβλήθη ο Πόνσε). Η άλλη παρουσία αφορά τον Σταύρο Πήλιο. Στο παιχνίδι με τον Άρη ο Αλμέιδα τον άφησε στον πάγκο, προτιμώντας τον εμπειρότερο Χατζισαφί, ο οποίος ήταν εμφανώς κουρασμένος.

Ο Πήλιος στη Λαμία είχε πολύ δυναμική παρουσία, με ανεβάσματα, γεμίσματα ακριβείας, δημιουργία φάσεων και απόπειρες να σκοράρει. Στο 10’ χάνει φοβερή ευκαιρία για γκολ. Η μπάλα του στρώνεται από γέμισμα του Ελίασον που κόντραρε σε παίκτη των γηπεδούχων, αλλά δεν πιάνει καλό σουτ με αποτέλεσμα να στείλει τη μπάλα πολύ ψηλά. Ήταν πραγματικά κακή εκτέλεση. Δεν μπορείς όμως να χαρακτηρίσεις ούτε ταγάρι, ούτε κατσαπλιά τον αμυντικό. Γιατί και μόνο ότι βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή σαν επιθετικός δείχνει πόσο αναπτυγμένο ποδοσφαιρικό αισθητήριο διαθέτει.

Η κίνηση του Βόκολου στον Στάνκοβιτς και η ασίστ

Ο Στάνκοβιτς ήταν από τους παίκτες που δέχτηκαν κριτική στο ματς με τον Άρη. Στη Λαμία αν και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα ήταν σωστός, όταν κλήθηκε να επέμβει, όπως στη φάση με τον Σίντκλεϊ στο πρώτο μέρος. Μάλιστα υπήρξε και ένα πολύ ωραίο στιγμιότυπο, με τον Βόκολο να του κάνει νόημα στον Στάνκοβιτς αν είναι καλά, καθώς συγκρούστηκε με τον παίκτη της Λαμίας σε τετ α τετ.

Ο Αυστριακός τερματοφύλακας ήταν αυτός που έδωσε τη μπάλα με γέμισμα από την περιοχή του στο Λιβάι Γκαρσία στο 3-0! Άρα το βολέ του ήταν κατά κάποιον τρόπο ασίστ στον επιθετικό…

Το λαμιώτικο επιθετικό δίδυμο

Μία ιδιαίτερη στιγμή στο παιχνίδι αφορά τη Λαμία. Στο 73’ περνάει στο παιχνίδι ο Κοντονίκος  και παίζει μαζί με τον Τσούκαλο στην επίθεση. Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που είδαμε δύο Λαμιώτες σε θέση φορ. Στις επαγγελματικές κατηγορίες τα τελευταία δέκα χρόνια η Λαμία δεν είχε ξαναπαίξει με δύο Λαμιώτες επιθετικούς.

Όπως μας πληροφορεί το LamiaOle, η τελευταία φορά που η ομάδα της Φθιώτιδας έπαιζε με ντόπιους επιθετικούς ήταν τη σεζόν 2011-12 όταν αγωνιζόταν στο Α' τοπικό. Τότε έπαιζαν παιδιά κυρίως από τη Λαμία, όπως ο Πάνος Βέλλιος, ο Ανδρέας Ανυφαντής, ο Ανδρέας Κουτρομάνος και ο Κώστας Μαλισσίοβας.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags