Facebook Pixel Έκανε ό,τι ήθελε η ΑΕΚ! Δεν άφησε φάση ο Λιούμπισιτς – Γιούχα σε Ολυμπιακό
| 2024-03-21 09:08:00

Έκανε ό,τι ήθελε η ΑΕΚ με τις ρεζέρβες! Δεν άφησε φάση ο Λιούμπισιτς - Γιούχα σε πρώην Ολυμπιακό (Vid)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Έκανε ό,τι ήθελε η ΑΕΚ με τις ρεζέρβες! Δεν άφησε φάση ο Λιούμπισιτς - Γιούχα σε πρώην Ολυμπιακό (Vid)

Μέχρι τη Λευκωσία άκουσαν τους οπαδούς της Ένωσης. Πρωταγωνιστής με Απόλλωνα Λεμεσού ο Κροάτης μέσος.

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα Λεμεσού είχε αφενός τους συμβολισμούς του, καθώς οι δύο ομάδες εορτάζουν φέτος 100 και 70 χρόνια ιστορίας αντίστοιχα, με την Ένωση να επανασυνδέεται δυναμικά με το νησί και αφετέρου ήταν ένα πολύ καλό τεστ για τον Ματίας Αλμέιδα προκειμένου να δει την κατάσταση των ποδοσφαιριστών που έχει σε διάθεση, για να δουλέψει πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Εξάλλου λόγω του αγώνα μπαράζ της Εθνικής με το Καζακστάν,  παίκτες, όπως Μάνταλος, Αθανασιάδης και Ρότα, ενώ εξαιτίας των υποχρεώσεων με τις εθνικές τους ομάδες απουσιάζουν και οι Πινέδα, Βίντα, Γκατσίνοβιτς, Κάλενς, Σιμάνσκι, Λιβάι Γκαρσία.

@xkon1984 Απόλλων - #AEK φιλικό στην Κύπρο #Cyprus ♬ πρωτότυπος ήχος - Xristos Konstantinidis

Έλαμψε ο Λιούμπισιτς

Η Ένωση, η οποία επικράτησε μεν με το φτωχό 1-0 που επετεύχθη από τον Φαν Βέερτ, κατά πολλούς, δε, έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φέτος. Ιδιαίτερα στο πρώτο 25λεπτο, οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση από πλευράς ρυθμούς.

Τον χαρακτηρισμό του πρωταγωνιστή τον δικαιούται σίγουρα ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς. Δεν υπήρξε φάση που να μην κυνήγησε ο Κροάτης μέσος, ο οποίος έβγαλε πολύ καλές ευκαιρίες σε Αραούχο, Φερνάντες που δεν κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε γκολ. Ο τελευταίος μάλιστα, παρότι διακριθείς στην αναμέτρηση, δεν ήταν ομαδικός στην τελική του προσπάθεια.

Ο Φαν Βέερτ πάντως κατάφερε να σκοράρει με ασίστ του Λιούμπισιτς και να γίνει ο έτερος πρωταγωνιστής του αγώνα. Έχασε το άχαστο σε άλλη ευκαιρία, αλλά το τέρμα που σημείωσε στο 9’ ήταν εξαιρετικής δυσκολίας και ομορφιάς. Από εκεί και πέρα, μία ακόμα πολύ όμορφη ευκαιρία ήταν από δημιουργία του Τσούμπερ στον Ελίασον, που έβγαλε τον Σουηδό τετ  α τετ, για μια ΑΕΚ που δεν απειλήθηκε καθόλου.

Η επιστροφή Μουκουντί

Η επιστροφή του Μουκουντί είχε όμως ενδιαφέρον, γιατί η τελευταία φορά που είδαμε τον Καμερουνέζο να παίζει με την ΑΕΚ ήταν στις 21 Δεκεμβρίου 2023, στο ισόπαλο 2-2 με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες. Έκτοτε έφυγε για να παίξει με την εθνική του ομάδα στο Κόπα Άφρικα και επέστρεψε τέλη Ιανουαρίου.

Η κόπωση όμως τον είχε καταβάλει και έβγαλε μυϊκό τραυματισμό, με αποτέλεσμα να αγνοείται εδώ και 3 μήνες. Ο Αφρικανός στόπερ της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού ήταν αρκετά καλός, όποτε χρειάστηκε να τρέξει και να καλύψει  χώρους. Ήταν ο άνθρωπος που ανέβαζε την ομάδα από την άμυνα.

 

Γιούχα για Βαλμπουενά

Η ΑΕΚ έκανε μία χαλαρή εμφάνιση απέναντι σε έναν μέτριο αντίπαλο. Παρότι έπαιζε με τις ρεζέρβες η ΑΕΚ έκανε ό,τι ώρα ήθελε τα δικά της. Ο Απόλλων, ο οποίος πάλεψε για να μπει στην εξάδα μέχρι και την τελευταία στιγμή αλλά δεν τα κατάφερε, αλλά έχει ελπίδες για Ευρώπη μέσω Κυπέλλου (παίζει ημιτελικά με την Πάφο), δεν είχε ποιότητα σαν ομάδα. Ο μόνος παίκτης που αποτελεί εξαίρεση στο κυπριακό σωματείο, είναι ο Βαλμπουενά παρά τα 39 του χρόνια. Ο Γάλλος πρώην άσος των Ολυμπιακού, Φενέρμπαχτσε, Λιόν, Ντιναμό Μόσχας, Μαρσέιγ, είχε μια-δυο προσπάθειες και κάτι σουτ για τα περιστέρια. Μάλιστα την ώρα που έγινε αλλαγή οι 2000 οπαδοί της ΑΕΚ δεν ξέχασαν το «ερυθρόλευκο» παρελθόν του και τον αποδοκίμασαν με τρελά γιουχαΐσματα

Στο τέλος μάλιστα οι Ενωσίτες έστειλαν μήνυμα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της  Super League, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μέχρι τη Λευκωσία άκουσαν τους οπαδούς του «Δικεφάλου» να φωνάζουν για νίκη στο παιχνίδι με τους Πειραιώτες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags