Facebook Pixel ΑΕΚ: Πούλμαν Τερίμ! Δώρο Μουκουντί στον Ιωαννίδη - Να ρεφάρει με ΠΑΟΚ
| 2024-04-03 23:55:00

Πούλμαν Τερίμ στην άμυνα! Δώρο Μουκουντί στον Ιωαννίδη - Ο Γκαρσία έκανε τον Ακαϊντίν... Μπεκενμπάουερ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πούλμαν Τερίμ στην άμυνα! Δώρο Μουκουντί στον Ιωαννίδη - Ο Γκαρσία έκανε τον Ακαϊντίν... Μπεκενμπάουερ

Ποιός ήταν ο παράγοντας που στοίχισε στην ΑΕΚ, η οποία κατάφερε να υποστεί μια απώλεια και να μείνει την 3η αγωνιστική στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας;

H AEK γνώρισε την πρώτη της ήττα φέτος σε ντέρμπι και στα πλέι οφ από έναν Παναθηναϊκό που για εκείνον το ντέρμπι της Λεωφόρου ήταν ζωής και θανάτου. Αν το έχανε χανόταν και έδειξε πόσο πολύ το ήθελε βάσει της εξέλιξης του αποτέλεσματος. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ένωση που έκανε πολύ δυναμικό ξεκίνημα, το «Τριφύλλι» κατάφερε να ανατρέψει το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και να διατηρήσει το προβάδισμά του μέχρι τέλους. Σημειωτέον, ότι ο ΠΑΟ είχε δοκάρι με τον Μπερνάρ και ένα ακυρωθέν τέρμα (του Μπακασέτα επειδή ο Αράο ήταν οφσάιντ).

Ποιός ήταν ο παράγοντας που στοίχισε στην ΑΕΚ, η οποία κατάφερε να υποστεί μια απώλεια και να μείνει την 3η αγωνιστική στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας (έναν βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ), ενώ είχε προηγηθεί; Δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς πολύ, για να βρει την απάντηση.

Τα λάθη. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν τόσο ομαδικά όσο και ατομικά λάθη. Δύο παραπτώματα της στοίχισαν. Η αντίδραση όλης της άμυνας στην ισοφάριση του Μπακασέτα ήταν κάκιστη. Στο 2-1 ο Μουκουντί, ο οποίος ήταν αλάνθαστος με τον Ολυμπιακό, δίνει δώρο το γκολ στον Ιωαννίδη, με ένα τραγικό λάθος που κατέληξε σε ασίστ.

Η αντίδραση μετά την ανατροπή του Παναθηναϊκού δεν ήρθε ποτέ. Τα ατού της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού που λειτούργησαν την προηγούμενη αγωνιστική στη Λεωφόρο μπλόκαραν. Ο Μάνταλος (που είχε ευκαιρία να σκοράρει στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου) κλείστηκε επίσης από Αράο και Τσέριν, ενώ Ελίασον τα βρήκε μπαστούνια από Χουάνκαρ και (όταν έπαιξε στα αριστερά) Κώτσιρα, Στον Τσούμπερ συνεχίζει να μην του βγαίνει τίποτα, ενώ δεν δόθηκε ποτέ η ευκαιρία στον Γκαρσία, να απειλήσει, πέρα από μία ωραία φάση που έφτιαξε στον Ελβετό στο 11’.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αλμέιδα τα έπαιξε όλα για όλα! Έκανε γρήγορα τέσσερις αλλαγές, ρίχνοντας στο κέντρο τον Πινέδα, Αραούχο πίσω από τον Πόνσε και Γκατσινοβιτς στα αριστερά, ενώ όταν μπήκε ο Άμραμπατ, ο Σέρβος έπαιξε στο κέντρο δίπλα στον Μεξικανό και ο Ελίασον πέρασε στα αριστερά. Η ΑΕΚ έγινε πιο επικίνδυνη αλλά και πάλι δεν κατάφερε να φτιάξει κλασσική ευκαιρία. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κλειστός, λες και ο Τερίμ έβαλε λεωφορείο στην άμυνα. Οι «κιτρινόμαυροι» κυκλοφορούσαν άσκοπα τη μπάλα, χωρίς να μπορούν να βρούνε χώρους να περάσουν τη μπάλα, στερήθηκαν ψυχραιμίας, ενώ όποτε η μπάλα πήγαινε εστία, ο Ντραγκόφσκι ήταν κέρβερος.

Οπότε το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι τέλους και η ΑΕΚ υπέστη την πρώτη της ήττα στα πλέι οφ, μετά από μία εμφάνιση που της άφησε πικρή γεύση μεν, δεν χάνει τίποτα δε. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι ιδανική ευκαιρία, για να ρεφάρει και να περάσει ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας. Το πρόγραμμα την ευνοεί, γιατί στη συνέχεια έχει Άρη μέσα στη Φιλαδέλφεια.

 

Αθανασιάδης: Με τον Ολυμπιακό ήταν ο MVP της ΑΕΚ, αφού με τις αποκρούσεις του κράτησε την ομάδα του. Στη Λεωφόρο δεν έχει ευθύνη στα γκολ που δέχτηκε, έτσι όπως μπήκαν.

Ρότα: Έδωσε τις μάχες του, υπήρχαν όμως στιγμές που θα ήθελες να τον δεις να κάνει το κάτι παραπάνω. Έχανε το κοντρόλ και σπαταλιόντουσαν ευκαιρίες. .

Βίντα: Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν εξαιρετικός! Στη Λεωφόρο άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το 7 γκολ του αυτήν τη σεζόν. Μετά όμως είχε θέματα στην άμυνα. Έχει ευθύνη στην ισοφάριση του ΠΑΟ.

Μουκουντί: Με Ολυμπιακό ήταν αλάνθαστος, τον αποθέωσε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης στα αποδυτήρια. Μάλλον τον… ματιάσαμε. Γιατί στην ισοφάριση του ΠΑΟ η αντίδρασή ήταν κάκιστη, ενώ από δικό του λάθος προέκυψε το 2-1, δίνοντας στον ΠΑΟ την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα με ανατροπή.

Χατζισαφί: Είχε κάποια θεματάκια από την πλευρά του…

Σιμάνσκι: Λίγο πριν το 20’ ένιωσε ενοχλήσεις, αλλά συνέχισε να αγωνίζεται. Δεν έβγαλε το παιχνίδι και έγινε αλλαγή. Φαίνεται επηρεασμένος από τον προηγούμενο τραυματισμό του. Δεν έχει την ίδια ενέργεια.

Γιόνσον: Κάλυπτε χώρους, έκοβε, αλλά όταν όλη η ομάδα πάσχει θα πάρει και τον Δανό η μπάλα.

Μάνταλος: Με Ολυμπιακό έβγαλε ασίστ στον Ελίασον, με Παναθηναϊκό όμως εγκλωβίστηκε.

Ελίασον: Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν ο άνθρωπος που έκρινε την αναμέτρηση με προσωπικό του γκολ. Στη Λεωφόρο η συμβολή του ήταν καθοριστική. Από δική του πίεση, κέρδισε τη μπάλα στο 5’ και έδωσε την ασίστ στον Βίντα. Αν και ο Χουάνκαρ στη συγκεκριμένη φάση πούλησε τη μπάλα.

Τσούμπερ: Είχε καλές στιγμές (η μεγαλύτερη αυτή στο 12’ μετά από πάσα του Γκαρσία), αλλά σε ένα ακόμα ματς δεν του έβγαινε τίποτα.

Γκαρσία: Οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού τον έκλεισαν αποτελεσματικά. Δεν μπόρεσε να γίνει επικίνδυνος. Ήταν τόσο ακίνδυνος που ο Ακαϊντίν δήλωσε μετά το ματς, ότι έχει αντιμετωπίσει και καλύτερους επιθετικούς. Όταν δίνεις δικαιώματα τότε τα... ακούς. Και ο Τούρκος βέβαια δεν είναι και ο Μπεκενμπάουερ για να λέει τέτοιες τεριμίστικες ασυναρτησίες.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Πόνσε: Είχε συμμετοχή σε ευκαιρίες. Η μεγαλύτερη ήταν η τελευταία φάση του αγώνα στο 97’.

Πινέδα: Έπαιξε στο κέντρο, έτρεξε, μάρκαρε, κουβάλησε τη μπάλα. Αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν τόσο καλά κλεισμένος που δεν μπόρεσε να περάσει μπαλιές.

Γκατσίνοβιτς: Αρχικά έπαιξε αριστερό εξτρέμ, αλλά μετά την είσοδο του Άμραμπατ πέρασε στο κέντρο δίπλα στον Πινέδα. Είχε μία πολύ καλή στιγμή στο 92’ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ που απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι.

Αραούχο: Ο Τσίνο ήταν κινητικός και πίεσε ψηλά, είχε κάποια γυριστά σουτ, τα οποία σε ανάλογες φάσεις στο παρελθόν έβαζε κάτι απίστευτα γκολ. Σημαντική η συμβολή του, αλλά δεν έφερε αποτέλεσμα.

Άμραμπατ: Είχε μία καλή σέντρα στο 97’ που ο Πόνσε έπιασε κεφαλιά, η οποία δεν βρήκε στόχο.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσπέρασε ΑΕΚ, έπιασε κορυφή ο ΠΑΟΚ! Φιλί... ζωής για ΠΑΟ, ελπίζει ο Ολυμπιακός - Τελικός στη Φιλαδέλφεια

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags