Facebook Pixel ΑΕΚ: Οδοστρωτήρας Άμραμπατ! Έκανε τη δουλειά Πόνσε-Τσούμπερ
| 2024-04-21 22:45:00

Οδοστρωτήρας Άμραμπατ! Έκανε τη δουλειά Πόνσε-Τσούμπερ - Aπαντήσεις με ΠΑΟ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Μόνο ο Μαροκινός μπορούσε να νικήσει τον Χουτεσιώτη. Μαγκιά του Αλμέιδα που τον ξεκίνησε βασικό με Άρη.

Η ΑΕΚ έφυγε με το διπλό από τη Θεσσαλονίκη, επικρατώντας με ανατροπή του Άρη. Για να λέμε την πάσα αλήθεια όμως, όλος ο Άρης το βράδυ της Κυριακής ήταν ο Λευτέρης Χουτεσιώτης. Ο Έλληνας τερματοφύλακας αντικατέστησε εσπευσμένα τον Χουλιάν Κουέστα που ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και έκανε καταπληκτικό παιχνίδι. Κατέβασε ρολά στην κυριολεξία, αλλά νικήθηκε από τον μοναδικό ποδοσφαιριστή που έδειχνε περισσότερο επικίνδυνος από κάθε άλλη φορά, τον Νορντίν Άμραμπατ.

Ο Μαροκινός «καθάρισε» για την ΑΕΚ. Τις προηγούμενες ημέρες όμως ταλαιπωρήθηκε από μικροτραυματισμό. Ο Αλμέιδα τον περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή, τον πήρε στην αποστολή και τον ξεκίνησε βασικό, κόντρα στη νοοτροπία του να μη ρισκάρει. Ο Άμραμπατ όμως τον έβγαλε ασπροπρόσωπο.

Ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ένωσης από το ξεκίνημα του αγώνα μέχρι να γίνει αλλαγή μετά το γκολ που σημείωσε, το οποίο έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην αριστερή πλευρά του Άρη οδηγώντας τον Μάντζιο στο να αλλάξει πλευρές στους ακραίους οπισθοφύλακες. Έτρεξε, κράτησε και μοίρασε μπάλες, έφτιαξε ευκαιρίες για συμπαίκτες του, είχε ευκαιρίες πολύ μεγάλες για να σκοράρει και ο ίδιος, όπως αυτή του 44’, που ο Ελίασον του έδωσε πάσα πάρε-βάλε. Το γραφτό του όμως ήταν να δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ στο 84’.

Ο Άμραμπατ είναι ένας παίκτης που έχει δεχτεί μεγάλη κριτική. Πιο πολύ γιατί δεν γράφει νούμερα. Ξεχνάμε όμως ότι είναι στα 37 του, τρέχει σαν ατμομηχανή και δεν μπορεί κανείς να του πάρει τη μπάλα χωρίς να τον γκρεμίσει. Είναι ικανός να περάσει σαν οδοστρωτήρας από πάνω τον αντίπαλο του για να βγάλει επίθεση.

Με αυτόν τον τρόπο άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη στην ομάδα του, η οποία μπορεί να μην πήρε γκολ από παίκτες όπως ο Πόνσε και ο Τσούμπερ, αλλά ακόμα και στην απουσία του βασικού της επιθετικού, του Λιβάι Γκαρσία, πήρε πράγματα από τον Μαροκινό. Για να είμαστε δίκαιοι όμως ο Αργεντινός και ο Ελβετός από καθαρή ατυχία δεν σκόραραν, όπως και ο Ελίασον. Όλα τα ονόματα που προαναφέρθηκαν είχαν πολύ φιλότιμη και δυνατή προσφορά στο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων».

Δεν σκόραραν αυτοί, αλλά το 1-1 ήρθε από τον Σιντιμπέ που στα πλέι οφ δεν πρέπει να είχε πάνω από 20 λεπτά συμμετοχής. Και όμως ο Γάλλος ήταν στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να αντεπιτεθεί με ένα γρήγορο γκολ στην αρχή του δεύτερου μέρους.

Αυτό μετράει περισσότερο. Η ψυχολογία είναι επιπλέον κέρδος για τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα. Την Τετάρτη υπάρχει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ μέχρι στιγμής δεν έχει πείθει με την απόδοσή της στα πλέι οφ. Με Ολυμπιακό στην πρεμιέρα δεν ήταν καλή, αλλά είχε την τύχη με το μέρος της. Στη Λεωφόρο τα λάθη της στοίχισαν τρεις βαθμούς, όπως και με ΠΑΟΚ που έκοψε βαθμούς στη Νέα Φιλαδέλφεια.  Οπότε με τους «πράσινους» οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει να δώσουν απαντήσεις και να υπερασπιστούν τον τίτλο.

Διαβάστε τι σημειώσαμε για κάθε παίκτη της ΑΕΚ:

Αθανασιάδης: Ήταν ζεστός στο 4’ όταν απέκρουσε το σουτ του Ζαμόρα, ενώ στο 22’ ήταν τυχερός, γιατί ναι μεν απέκρουσε το σουτ του Μορόν, στην εξέλιξη της φάσης ήταν τυχερός, γιατί η προσπάθεια του Γκαρθία από πολύ καλή θέση έφυγε άουτ. Στο 36’ όμως αν και απέκρουσε το σουτ του Μορόν, η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Υπάρχουν φωνές που λένε, ότι το… έπνιξε. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική, γιατί η μπάλα κόντραρε σε Βίντα και Σιμάνσκι. Οπότε ας μην τα βάζουν με τον τερματοφύλακα.

Σιντιμπέ: Στα πλέι οφ δεν έχει πολλά παιχνίδια. Το ματς στο Βικελίδης ήταν το πρώτο που έπαιξε βασικός. Στο Βικελίδης ήταν ο άνθρωπος που ισοφάρισε για την ΑΕΚ.

Βίντα: Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα εκτός από την αντίδραση στο σουτ του Μορόν στο 1-0.

Κάλενς: Ό,τι ειπώθηκε για τον Κροάτη, το ίδιο ισχύει και για τον Περουβιανό.

Χατζισαφί: Έκανε καλό παιχνίδι. Είχε ανεβάσματα, δημιούργησε ευκαιρίες. Η φάση της ισοφάρισης ξεκινά από τα πόδια του.

Σιμάνσκι: Στο προηγούμενο ματς εξέτισε ποινή λόγω καρτών. Επέστρεψε στην ενδεκάδα και είχε θετική παρουσία. Υπήρξαν ευκαιρίες που ξεκίνησαν από τα πόδια του, όπως στο 44’ όταν έβγαλε στην αντεπίθεση τον Ελίασον με τρομερή βαθιά μπαλιά για τη φάση που έχασε ο Άμραμπατ. Στο 56’ παραλίγο να σκοράρει αλλά νικήθηκε από τον Χουτεσιώτη.

Γιόνσον: Ήρεμη δύναμη ο Δανός, τόσο ήρεμη που δεν θα δείτε σε κανένα live το όνομά του. Και όμως η παρουσία του σε κάθε παιχνίδι είναι αθόρυβη και ουσιαστική, με τα τρεξίματά του, με τα κοψίματα, τις γρήγορες πάσες, για να βγει μπροστά η ομάδα.

Ελίασον: Έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει στο 2’, αλλά τον νίκησε ο Χουτεσιώτης. Είχε εξαιρετική συνεργασία με Τσούμπερ στη φάση του 28’, ενώ έφτιαξε έτοιμο γκολ στον Άμραμπατ στο 44’.

Άμραμπατ: Ταλαιπωρήθηκε από μικροτραυματισμό. Επέστρεψε και τέθηκε στη διάθεση του Αλμέιδα ο οποίος τον ξεκίνησε βασικό και ήταν ο καλύτερος και ο καθοριστικότερος παίκτης της ΑΕΚ, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς. Μπήκε πολύ δυνατά και προκάλεσε πρόβλημα στην αριστερή πλευρά του Άρη με αποτέλεσμα ο Μάντζιος να φέρει τον Μοντόγια αριστερά και τον Φατόρε δεξιά. Στο 44’ έχασε απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει, παρότι ήταν μόνος του σούταρε άουτ. Στο 63’ έβγαλε τετ α τετ τον Τσούμπερ. Στο 84’ σκόραρε το 1-2 και γύρισε την αναμέτρηση υπέρ της ΑΕΚ. Οπότε δικαιολογημένα μπορεί να χαρακτηριστεί πολυτιμότερος παίκτης.

Τσούμπερ: Απείλησε στο 28’ με σουτ που απέκρουσε ο Χουτεσιώτης. Στο 62’ απείλησε με σουτ-άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα νικήθηκε σε τετ α τετ από τον τερματοφύλακα του Άρη. Έδωσε μάχες, οι επιθετικοί όμως πρέπει να γράφουν νούμερα και από αυτά κρίνονται.

Πόνσε: Στο ματς της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν ο πρωταγωνιστής αφού έβαλε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης. Στο Βικελίδης μπορεί να μη σκόραρε αλλά είχε ουσιαστική παρουσία. Έκανε ευκαιρίες. Από δική του ευκαιρία ξεκίνησε το 1-1 από τον Σιντιμπέ.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Αραούχο: Είχε μια κεφαλιά στο 75’ εντελώς άστοχη. Τρία λεπτά αργότερα όμως έπιασε ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ, με τον Χουτεσιώτη να αποκρούει.

Πινέδα: Μετά από κάποια στιγμή έπαιξε δεξί μπακ. Από εκείνουν ξεκινά η φάση του 1-2.

Το ίδιο ισχύει και για Λιούμπισιτς,  Φερνάντες. Γαλανόπουλο. Δεν μπορούν να κριθούν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags