Facebook Pixel Η πρόωρη... Ανάσταση του ΠΑΟΚ με τον πιο μάγκικο τρόπο!
| 2024-04-28 23:50:00

Η πρόωρη... Ανάσταση του ΠΑΟΚ με τον πιο μάγκικο τρόπο!

Του Γιώργου Ζαϊρη

Πώς το ματς με Ολυμπιακό, έγινε ο τελικός της χρονιάς. Όχι μόνο για τον Δικέφαλο που τα έφερε όλα τούμπα, αλλά και για το πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Ζαΐρης γράφει στο Sportdog.gr για όλα όσα έζησε στην Τούμπα και όσα έρχονται...

Οταν ο Γερμανός διαιτητής σφύριζε την έναρξη του αγώνα, ο ΠΑΟΚ ήταν τέταρτος στη βαθμολογία και αυτό ήταν κάτι πρωτόγνωρο και προφανώς δύσκολα να το διαχειριστεί μια ομαδα που πριν από μερικές μέρες είχε πετάξει δυο βαθμούς στη Λαμία, μια ομάδα που δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο το τελευταίο διαστημα και μια ομάδα που όλοι πόνταραν πως δύσκολα θα έπαιρνε αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΚ που ήρθε στη Θεσσαλονίκη μετά από ένα θριαμβευτικό 3-0 επί του Παναθηναϊκού αλλά και αποφασισμένη να κάνει πάρει το Πρωτάθλημα.

Πώς λοιπόν έφτασε ο ΠΑΟΚ όχι απλά σε μια νίκη αλλά σε μια ολοκληρωτική εμφάνιση στο δεύτερο μερος; Μια πρώτη εξήγηση είναι πως το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και της επιβίωσης του έδωσε την ενέργεια που απουσίαζε στα προηγούμενα ματς. Αλλά αυτό δεν αρκεί για μια ομάδα να κερδίσει ένα ματς που οι μπουκ πρόσφεραν τον άσο πάνω από 3 απόδοση.

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε χθες να έχει έναν εξαιρετικό Κωνσταντέλια που δεν είναι μόνο τα δυο γκολ που σημείωσε αλλά όλη η εμφάνιση του. Είχε επίσης έναν εξαιρετικό Σβαμπ μέχρι να πάρει μπροστά ο Μεϊτέ. Είχε φυσικά και έναν Κοτάρσκι που μετά το 1-1 έκανε σπουδαίες επεμβάσεις.

Η νίκη του ΠΑΟΚ αποκτά ιδιαίτερη αξία γιατί ήρθε και με μια επική ανατροπή. Αλλά εδώ θέλω να σταθώ. Ο Κουλιεράκης ΔΕΝ κάνει φάουλ στον Πόνσε, ο Γερμανός διαιτητής το δίνει και έτσι προήλθε το 1-2. Κρίμα και άδικο. Εκείνη τη στιγμή οι περισσότεροι περίμεναν πως η ΑΕΚ θα κρατήσει τη νίκη θα πάρει το Πρωτάθλημα και θα έρθει η στέψη της. Αλλά το γκολ του Κωνσταντέλια έφερε ξανά τη φλόγα και  η γκολάρα του Σάστρε την απόλυτη δικαίωση για την ομάδα που άξιζε να πάρει τη νίκη και έπρεπε να είχε πετύχει και νωρίτερα γκολ αλλά έπεσε σε έναν εξαιρετικό Αθανασιάδη.

Πάμε και στην επόμενη μέρα. Με βάση τα αποτελέσματα αυτής της αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ στις 12 Μαϊου απέναντι στον Ολυμπιακό μπορεί να "επιστρέψει" ολοκληρωτικά για τον τίτλο, κάτι που φάνταζε ανέκδοτο μετά την ισοπαλία απέναντι στην Λαμία. Και κερδίζοντας τον Ολυμπιακό, θα τον αναγκάσει να τα δώσει όλα την 9η αγωνιστική στο Γ. Καραϊσκάκης απέναντι στην ΑΕΚ πολύ απλά διότι θα πολεμήσει να αποφύγει την 4η θέση που μπορεί να του στερήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσα από το Πρωτάθλημα. Αυτό  το ματς με τον Ολυμπιακό είναι το πιο κομβικό για έναν ΠΑΟΚ που "επέστρεψε" και αναστήθηκε με την απόλυτη έννοια του όρου.

Μια αναφορά φυσικά και στον Σάστρε. Που ο Λουτσέσκου άργησε να τον ενεργοποιήσει στην αρχή της χρονιάς, ο Ισπανός δούλεψε και αυτό το γκολ που σημείωσε δικαίως τον έκανε πρόσωπο του αγώνα αφού και τη νίκη έδωσε και ο ίδιος γνώρισε την αποθέωση, πράγμα που ελάχιστες φορές έχει βιώσει στην Τούμπα.

Το Πρωτάθλημα πήρε φωτιά και αυτό που ενδιαφέρει τους φίλους του ΠΑΟΚ είναι πως αυτό πλέον αφορά και τη ΔΙΚΗ τους ομάδα. Εστω και αν κάποιοι μονολογώντας στην Τούμπα έλεγαν "αν είχαμε κερδίσει και την Λαμία...". Δικαιολογημένα αλλά "ΠΑΟΚ είσαι όλα μπορεις να τα δεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απάντηση Κυριάκου για ένταση με Αλμέιδα - "Υπάρχουν πλάνα που δείχνουν..."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags