Ποιος να το περίμενε στην αρχή της σεζόν, όχι όταν έκλεισε ο Βιλντόζα με διθυράμβους (που δεν έπαιξε δευτερόλεπτο!), αλλά όταν ανακοινώθηκε ο Κώστας Σλούκας, ότι στις 25 Μαΐου ο Παναθηναϊκός θα προετοιμαζόταν δικαιότατα για τον τελικό της Euroleague απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός θα έφευγε από το Final 4 με μία εύκολη ήττα και ως... αποτυχημένος.

Μόνο δύο άνθρωποι το περίμεναν αυτό ή τουλάχιστον το έλεγαν μέχρι να το πιστέψουν και οι ίδιοι μέσα τους, αν και έχουν αποδείξει πως είναι άνθρωποι νικητές και άνθρωποι που ξέρουν να κερδίζουν. Οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος προπονητής άλλωστε είχε πει και την περίφημη φράση σε μία από τις πρώτες του συνεντεύξεις, όταν παρότρυνε τον κόσμο του Τριφυλλιού να αγοράσει εισιτήρια για το Βερολίνο. Κανείς όμως δεν τον άκουσε και τώρα όλοι... τρέχουν να βρουν ή κάποιοι ταξίδεψαν στη Γερμανία και αγοράζουν εισιτήρια στη "μαύρη αγορά" με 1500 ευρώ!

Οι Πράσινοι λοιπόν κόντρα στη Φενέρ διέψευσαν για ακόμα μία φορά τις αναλύσεις και τα προγνωστικά, νίκησαν τους Τούρκους παίζοντας εξαιρετική άμυνα και με το ροτέιστον του Εργκίν Αταμάν να είναι μεγάλο και πολύ σημαντικό για την έκβαση του ματς. Ο Παναθηναϊκός πήρε βοήθειες από τους περισσότερους παίκτες που μπήκαν στο παρκέ και μάλιστα προκρίθηκε με τον (ανέτοιμο) Κώστα Σλούκα να κάνει μία μέτρια εμφάνιση. 

Όλα τα παραπάνω βέβαια, αποτελούν την απόλυτη δικαίωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος όχι μόνο έβαλε ένα... τσουβάλι λεφτά το καλοκαίρι, αλλά κατάφερε να πείσει και παίκτες όπως ο Σλούκας, ο Λεσόρ και μετέπειτα ο Ναν να έρθουν στην Ελλάδα και να παίξουν για μία τεράστια ομάδα, που πλήρωνε καλά, η οποία ωστόσο τα τελευταία χρόνια ήταν σε κάκιστη κατάσταση και πολύ μακριά από το κορυφαίο επίπεδο. Όλα άλλαξαν όμως μέσα σε λίγους μήνες, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ έκανε τη σωστή κίνηση το καλοκαίρι φέρνοντας τον Αταμάν αντί του Λάσο και τώρα μπορεί ικανοποιημένος να απολαμβάνει το έργο του. Προφανώς και θέλει πλέον την κούπα, που απέχει 40 λεπτά, ωστόσο και εδώ που έφτασε το Τριφύλλι είναι μία τεράστια επιτυχία.

Διπλό δώρο Ολυμπιακού σε Παναθηναϊκό

Στον τελικό βέβαια ο Παναθηναϊκός θα βρει μία σαφέστατα καλύτερη, πιο οργανωμένη, πιο ταλαντούχα και πιο μεγάλη ομάδα. Η Ρεάλ δεν είναι Φενέρ και σίγουρα δεν έχει το ίδιο ρόστερ. Η Βασίλισσα έχει παίκτες που αν χαλαρώσεις για λίγα λεπτά μπορούν να σε σκοτώσουν. Το έκαναν και στο πρώτο 10λεπτο του αγώνα με τον Ολυμπιακό, όταν ουσιαστικά τον έβγαλαν νοκ-άουτ, πριν καλά-καλά καταλάβουν όλοι τι γίνεται.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος την Κυριακή και να προσέξει πάρα πολύ τα φάουλ στην άμυνα (καθώς δεν έχει δύο ισοδύναμες 5αδες), αλλά και τις σωστές επιλογές στην επίθεση, αφού τα περιθώρια λάθους απέναντι στη Ρεάλ είναι πολύ μικρά. Όπως φάνηκε όμως και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό, η ισπανική ομάδα δεν είναι ανίκητη. Προφανώς κι έχει παικταράδες, όμως έχει και παιδιά που ξεχειλίζουν από ταλέντο, αλλά τους αρέσουν οι... τρέλες, τα τραβηγμένα σουτ και οι επιθέσεις ενστίκτου και όχι πλάνου. Οι περισσότεροι μάλιστα είναι και "άνιωθοι". Δεν θα σκάσουν αν χάσουν ή κερδίσουν έναν ακόμα τελικό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού έδειξε στο Τριφύλλι πως πρέπει να παίξει άμυνα την Ρεάλ και πώς μπορεί να την χτυπήσει επιθετικά.

Αυτό ήταν το πρώτο "δώρο" του Ολυμπιακού στον Παναθηναϊκό. Το δεύτερο είναι τα εισιτήρια που... άδειασα στην Uber Arena. Από χθες, με το σφύριγμα της λήξης κυκλοφόρησε η πληροφορία στο Βερολίνο πως αρκετοί φίλαθλοι της Ρεάλ και του Ολυμπιακού θα φύγουν και θα δώσουν τα εισιτήρια τους. Ήδη οι Τούρκοι τα πουλούσαν έξω από το γήπεδο έναντι 2.000 ευρώ, νούμερο εξωπραγματικό για ένα ματς, ωστόσο η... τρέλα στον κόσμο του Τριφυλλιού δεν έχει προηγούμενο για αυτό το ματς!

ΥΓ. Ο Τόμας Γουόκαπ ήταν απογοητευτικός απέναντι στη Ρεάλ. Μάλιστα, ο τρόπος που τον έπαιζαν άμυνα οι Ισπανοί ήταν τουλάχιστον προκλητικός. Τον άφηναν ελεύθερο να σουτάρει, είχε 0/6 τρίποντα και ήταν φανερό πως δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει η Βασίλισσα από τα δικά του σουτ. Αυτό είναι ίσως και το μεγαλύτερο λάθος του Γιώργου Μπαρτζώκα. Πώς έστησε μία καλή ομάδα, αλλά χωρίς σκόρερ και σε βράδια που δεν μπορούν οι ψηλοί να κάνουν τη διαφορά, το πρόβλημα γίνεται τεράστιο...