Πολλή κουβέντα έγινε μέσα στα πλέι οφ για το γεγονός ότι η μοναδική μεταγραφή της ΑΕΚ τον Γενάρη, ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, δεν πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής από τον Ματίας Αλμέιδα, ειδικά μέσα στα πλέι οφ.

Η απόφαση να έρθει ο Κροάτης μεσοεπιθετικός ήταν καθαρά απόφαση του ίδιου του Αλμέιδα. Δεδομένο αυτό και χιλιοειπωμένο. Άρα το «δεν υπολογίζει ο Αλμέιδα τον Λιούμπισιτς», δεν έχει καμία βάση. Το γεγονός ότι ο «Λιούμπι» δεν έπαιξε όσο θα περίμενε πολύς κόσμος, ενδεχομένως να έχει να κάνει με το κομμάτι προσαρμογής του παίκτη στο τακτικό αμυντικό κομμάτι της ΑΕΚ. Κυρίως στον τομέα του δυναμισμού. Είναι χαρακτηριστικό πως από τις πρώτες προπονήσεις του Λιούμπισιτς στα Σπάτα έγινε προσπάθεια να μπει γρήγορα στο κλίμα. Να αρχίσει να συνηθίζει το ποδοσφαιρικό «ξύλο» που λένε.

 

Στον αγώνα της κανονικής διάρκειας πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-1), στο οποίο ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 90’, ο Αλμέιδα δεν έμεινε ικανοποιημένος από τους παίκτες που μπήκαν αλλαγή. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Λιούμπισιτς. Από εκεί και μετά στα παιχνίδια που είχαν μεγάλη ένταση και συγκεκριμένα στα ντέρμπι, δεν τον ξαναείδαμε, παρά μόνο 4 λεπτά ως αλλαγή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Φιλαδέλφεια τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ! Ίσως αυτό λέει κάτι, ως προς το κομμάτι της προσαρμοστικότητας του δυναμισμού στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Είναι μία εξήγηση αυτή που έχει βάση και θεωρείται λογική.

Από εκεί και πέρα ο Αλμέιδα ποντάρει πάρα πολλά στον Λιούμπισιτς για τη νέα σεζόν. Τον πιστεύει πολύ και θεωρεί πως μετά και την προετοιμασία, αλλά και έχοντας ήδη έξι μήνες προσαρμοστικότητας θα τον χρίσει βασικό πυλώνα της ΑΕΚ για τη σεζόν 2024-25. Μάλιστα,  ο Αλμέιδα προορίζει τον Λιούμπισιτς για περισσότερες από μία θέσεις. Τον είδαμε πίσω από τον φορ στο ματς με τη Λαμία και τα πήγε εξαιρετικά.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο προπονητής άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί τη νέα χρονιά να τον δούμε περισσότερο εκεί τον Κροάτη, ως δεύτερο επιθετικό δηλαδή. Επίσης, τον υπολογίζει και για δεύτερο κεντρικό χαφ, ενώ αν δούμε την ΑΕΚ να παίζει 4-3-3 και ως 8άρι. Όλα αυτά βέβαια θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν στην Ολλανδία και το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας. Για την ιστορία να πούμε πως ο Λιούμπιστιτς από τον Γενάρη μέτρησε 11 συμμετοχές με την ΑΕΚ και είχε 3 γκολ.