Στην ΑΕΚ βρισκόμαστε σε μία φάση αναμονής προκειμένου να «τρέξουν» σε επίσημη μορφή όλα όσα πρέπει να γίνουν για το ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Συζητήσεις με μεταγραφικούς στόχους γίνονται, όμως υπάρχουν και αρκετά θέματα που αφορούν παίκτες των οποίων τα συμβόλαια τελειώνουν στο τέλος Ιουνίου. Οι Νορντίν Άμραμπατ και Σέρχιο Αραούχο είναι μέσα σε αυτή τη λίστα παικτών οι οποίοι μένουν ελεύθεροι.

Το κοινό για τους δυο είναι πως η ΑΕΚ τους έχει κάνει πρόταση ανανέωσης. Η διαφορά όμως των δυο είναι πως για τον μεν Άμραμπατ έγινε και μία τελευταία κουβέντα μαζί του πριν φύγει για διακοπές, αντίθετα με τον Αραούχο με τον οποίο δεν έγινε νέα συζήτηση πριν κι αυτός αναχωρήσει για λίγες ημέρες ξεκούρασης.

Λέει κάτι αυτό; Πιθανόν να λέει… Το σίγουρο είναι πως αυτή τη στιγμή όλα είναι ανοιχτά και για τους δυο. Από το να αποχωρήσουν αμφότεροι, μέχρι να μείνει ένας εκ των δυο ή και οι δυο. Εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν, όμως δεν θα έχουν ισχυρή βάση, άρα καλύτερα θα είναι να τις αποφύγουμε.

Και δεν θα έχουν ισχυρή βάση γιατί τόσο ο Άμραμπατ, όσο και ο Αραούχο είναι ιδιαίτερες περιπτώσεις. Παίζει δηλαδή ρόλο και το συναίσθημα. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο προπονητής υπολογίζει για πιο ενεργό ρόλο τον Άμραμπατ. Ο Αλμέιδα πιστεύει πολύ στον Νορντίν. Τον θεωρεί πολύ χρήσιμο αγωνιστικά, αλλά και στα αποδυτήρια. Είναι σε σούπερ κατάσταση ο Μαροκινός και γι’ αυτό τον θέλει άλλον έναν χρόνο στην ομάδα. Βέβαια, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Άμραμπατ έχει στο μυαλό του την επιστροφή στην Ολλανδία, γι’ αυτό και συζητά με συλλόγους. Όπως έγινε πέρυσι η ανατροπή, όμως, έτσι και φέτος μπορεί στο τέλος να έχουμε νέο «γάμο». Είτε μείνει, είτε φύγει, πάντως, ο Άμραμπατ η ΑΕΚ θα πάρει δεδομένα εξτρέμ το καλοκαίρι.

Ο Αραούχο τώρα, έχει εδώ και καιρό πρόταση ανανέωσης από την ΑΕΚ. Δεν έχει απαντήσει ακόμα! Εφυγε για διακοπές χωρίς να γίνει κάποια νέα συζήτηση με την ΑΕΚ. Τούτο μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτα. Είναι πιθανό δηλαδή ο Σέρχιο να επικοινωνήσει με την ομάδα και τεθούν ξανά όλα επί τάπητος.

Χρονικά τώρα κανείς δεν ξέρει πότε θα κλείσουν αυτές οι υποθέσεις. Δεν έχει δοθεί κάποιο deadline δηλαδή από πλευράς ΑΕΚ. Πάντως ο Άμραμπατ, όπως δήλωσε ο ίδιος, φαίνεται ότι σύντομα θα ξεκαθαρίσει με το μέλλον του απαντώντας στην Ένωση.