Τέρμα το διάλειμμα (και τι διάλειμμα ήταν αυτό!) λοιπόν. Το κινηματογραφικό... έπος του Μπεν Χουρ λιγότερο διήρκεσε από τις δίμηνες διακοπές των παικτών (και του προπονητή βεβαίως βεβαίως) του Ολυμπιακού. Τις άξιζαν. Τις «έχτισαν» / κέρδισαν με το ιδρώτα τους. Χάρη στην κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή και το υψηλό ranking του κλαμπ αλλά και της χώρας (στο οποίο οι ερυθρόλευκοι είχαν τη μεγαλύτερη συνεισφορά) βρέθηκαν απευθείας στη League Phase του Champions League όπως εξάλλου συνέβη πέρυσι με το Europa League.
Διαβάστε επίσης...
Πλέον αρχίζουν τα σοβαρά και τα δύσκολα. Η αποστολή φεύγει για την Ολλανδία όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας της. Και χωρίς να έχει ικανοποιήσει τη βασική μεταγραφική της ανάγκη, την απόκτηση δύο εξτρέμ 11άδας, το ρόστερ είναι υπεράριθμό! Ναι, έτσι είναι. Για Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ μιλάμε. Αυτό έλεγα το πρωί στον ραδιοφωνικό αέρα του Elladasports 94,3 και την εκπομπή Μιχείες με τον Ευάγγελο Μίχο και αρκετοί φίλοι των ερυθρόλευκων εξέφραζαν αντιρρήσεις. Πως... τολμούσα να χαρακτηρίσω υπεράριθμο το ρόστερ που έχει βασικά κενά; Δεν το χαρακτηρίζω εγώ, η λογική του Μεντιλίμπαρ το χαρακτηρίζει.
Οι 29 παίκτες που αναμένεται να ταξιδέψουν στην Ολλανδία είναι ήδη περισσότεροι από τον αριθμό (περίπου 26 με τους τερματοφύλακες μέσα) που θεωρεί ιδανικό ο έμπειρος Ισπανός προπονητής. Εκείνος είναι ο προπονητής, εκείνος βάζει τα όρια. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι με την απόκτησή δύο εξτρέμ συν ενός στόπερ για αντί-Κάρμο (ή να επιστρέψει ο ίδιος ο Κάρμο στο λεγόμενο... βαθύ καλοκαίρι) ο αριθμός μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, φτάνει τους 32.
Ξέρετε πόσους παίκτες χρησιμοποίησε συνολικά πέρυσι στα επίσημα ματς του Ολυμπιακού σε ΟΛΕΣ τις διοργανώσεις ο Μεντιλίμπαρ; Ναι, 32 ήταν. Μιλάμε για πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη μαζί με τις προσθήκες του Ιανουαρίου! Καταλαβαίνετε λοιπόν που βρισκόμαστε ήδη. Και για να το κάνω ακόμα πιο... λιανά, σαφές, ας θυμίσω από πόσους παίκτες απαρτίζονταν πέρυσι ο βασικός κορμός της ομάδας. Ποιόν χαρακτηρίζω βασικό κορμό; Τους παίκτες που τράβηξαν το περισσότερο κουπί, δηλαδή που αγωνίστηκαν ΜΙΝΙΜΟΥΜ 1.000 λεπτά σε επίσημα ματς. Ξέρετε πόσοι ήταν; Μόλις 16. Ο 17ος ήταν ο Γιάρεμτσουκ, που... επιβίωσε μετά τον Γενάρη φτάνοντας εν τέλει τα 969 λεπτά. Ο 18ος ήταν ο Στάμενιτς με 943 για να ακολουθήσει 19ος ο Μπρούνο που ήρθε τον Γενάρη και έφτασε στα 648 λεπτά. Είναι... Σπαρτιάτης ο Μεντιλίμπαρ. Less is more, δηλαδή το λιγότερο είναι περισσότερο. Αυτό είναι το μότο του. Μας αρέσει δεν μας αρέσει, έτσι έχουν τα πράγματα. Αυτός είναι ο προπονητής. Αυτός αποφασίζει. Αυτός βάζει κόκκινες γραμμές. Αυτός, στο κάτω κάτω, θα κριθεί για το έργο που θα παρουσιάσει. Νομίζετε θα του αρέσει να κριθεί για μια ομάδα, ένα ρόστερ, που έχει μέσα και επιλογές / επιθυμίες, άλλων; Δε νομίζω...

Που καταλήγουμε; Ότι σύντομα θα μάθουν ουκ ολίγοι, 5-6 παίκτες τουλάχιστον, τη... λυπητερή. Εντάξει, λίγο-πολύ, όλοι ξέρουμε / υποψιαζόμαστε ποιοι θα αναγκαστούν να πάρουν φύλλο πορείας για άλλο ποδοσφαιρικό σπίτι μετά την Ολλανδία. Ο Βέζο είναι ο 29ος και αναμένεται να πάει Ολλανδία επειδή δεν έχει βρεθεί λύση, που θα πάει. Ο Βέλντε, μια δαπανηρή περυσινή μεταγραφή, απογοήτευσε πέρυσι. Ο Μασούρας, ένας στρατιώτης του συλλόγου, δεν ανήκει στα αγαπημένα παιδιά του Μεντιλίμπαρ και το διαπιστώσαμε με τον χειμωνιάτικο δανεισμό του στη Μπόχουμ. Ο Μπετανκόρ θα περάσει αυστηρές εξετάσεις όπως και ο Γιαζίτσι. Στις θέσεις 6-8 υπάρχει ένας μίνι... συνωστισμός. Πέρυσι ο Μεντιλίμπαρ την είχε βγάλει τη χρονιά με Έσε, Γκαρθία και Μουζακίτη συν τον Στάμενιτς. Έφυγε ο Στάμενιτς αλλά έμειναν οι άλλοι τρεις και προστέθηκαν οι Σιπιόνι και Ντιόγκο. Και μπορεί (ναι, μπορεί κι ας έχει... ξεχαστεί εδώ και μέρες ο Ισπανός χαφ) να έρθει κάποια στιγμή και ο διακαής πόθος του Ισπανού τεχνικού, ο Μίγια.
Έχουμε 15 Ιουλίου και μέχρι το φινάλε των μεταγραφών να είστε / είμαστε προετοιμασμένοι για πολλά και διάφορα ακόμα. Θα υπάρξουν αλλαγές, κάποιες θέλοντας και μη, που σημαίνει ότι ο Μεντιλίμπαρ θα έχει και φέτος το δύσκολο έργο που είχε και πέρυσι στην αρχή της σεζόν έως ότου βρει ρυθμό η ομάδα.