Εδώ και αρκετές μέρες υπήρχε η λαϊκή απαίτηση ο ΑΣ ΠΑΟΚ να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ώστε να κληθεί να απαντήσει σε όλα τα εύλογα ερωτήματα. Το αν το χρονικό σημείο που έδωσε αυτή τη συνέντευξη ήταν το κατάλληλο είναι ένα θέμα που πάντα θα βρίσκει αντίθετες απόψεις. Η ουσία είναι πως αυτό που αντιλήφθηκα διαβάζοντας και τα διάφορα σχόλια είναι πως το «γιατί την κάνατε την συνέντευξη;» αντικατέστησε πολύ γρήγορα το «γιατί κρύβεστε». Προφανώς γιατί ανεξάρτητα του τι ειπώθηκε σε αυτές τις δυο και πλέον ώρες, πέρασε απαρατήρητο ως και αδιάφορο από τη μερίδα εκείνου του κόσμου που καλώς ή κακώς θεωρεί πως ο ΑΣ θα πρέπει να δεχθεί την πρόταση της ΠΑΕ και δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση ή χαμένος χρόνος. Το ξεφωνητό δηλαδή θα ήταν δεδομένο εκτός και αν στη συνέντευξη Τύπου ακούγαμε το «αποδεχόμαστε όλους τους όρους και υπογράφουμε ότι μας φέρει η ΠΑΕ». Αυτό όμως δεν έγινε γιατί πολύ απλά ο ΑΣ θεωρεί πως δεν μπορεί να το κάνει ως θεματοφύλακας του Συλλόγου.

ΠΑΟΚ: Μετά το «γιατί κρύβεστε» ήρθε το «γιατί την κάνατε τη συνέντευξη;»
Intime

Μέτρησα παραπάνω από δεκαπέντε φορές το «προτεραιότητα έχει ο Ιβάν Σαββίδης» και άκουσα επίσης για πρώτη φορά πως σε αυτό συμφώνησε και η πλευρά του Μυστακίδη αναγνωρίζοντας το τι σημαίνει ο Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ. Και το ερώτημα που εγείρεται είναι αν είναι προσχηματική ή όχι αυτή η προτεραιότητα στον Ιβάν Σαββίδη από τη στιγμή που είναι δεδομένο το χάσμα ανάμεσα στην ΠΑΕ και στον ΑΣ ΠΑΟΚ. Σήμερα ακούσαμε τα επιχειρήματα της πλευράς του ΑΣ. Τις ενστάσεις και το τι θέλουν από την ΠΑΕ δίνοντας αυτό το περιθώριο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Το ερώτημα είναι ένα: με την τελευταία της ανακοίνωση η ασπρόμαυρη ΠΑΕ ξεκαθάρισε πως αυτός ο ΑΣ θεωρεί ξένο σώμα τον Ιβάν Σαββίδη. Σήμερα από την άλλη πλευρά ακούσαμε για την απαξίωση που όπως υποστηρίζει βίωσε από την ΠΑΕ το προεδρείο του ΑΣ. Αλλά μάθαμε επίσης πως από το 2012 όπου ήρθε στην ομάδα ο Ιβάν Σαββίδης, ο ΑΣ έβαλε πλάτη και ποτέ δεν πήρε τα… νόμιμα ως «ιδιοκτήτης» και του σήματος και του ονόματος αλλά και της Τούμπας. Δηλαδή εδώ και 13 χρόνια ο ΑΣ ΠΑΟΚ εμπράκτως έδειξε την ευγνωμοσύνη του στον Ιβάν Σαββίδη έστω και αν ζημιώθηκε οικονομικά.

Η ουσία είναι πως ο ΑΣ ΠΑΟΚ πλέον θα είναι σε θέση σύντομα μέσα από μια επιτροπή τεχνοκρατών να καταθέσει τις δικές του προτάσεις στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στον Ιβάν Σαββίδη ώστε ΑΝ ΑΝ ΑΝ υπάρξει καλή θέληση και από τις δυο πλευρές να συντάξουν από ΚΟΙΝΟΥ ένα μνημόνιο συνεργασίας και όχι μονοπλεύρως που θα τεθεί σε ισχύ εφόσον παρουσιαστούν και οι ανάλογες εγγυήσεις των χρημάτων. Απ’ ότι κατάλαβα το πιο πιθανό είναι να μην έχουμε καμιά εξέλιξη και να φτάσουμε στις 31 Δεκεμβρίου χωρίς να το καταλάβουμε χωρίς να έχει γίνει κάτι που θα αφορά γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στις δυο πλευρές.

ΠΑΟΚ: Μετά το «γιατί κρύβεστε» ήρθε το «γιατί την κάνατε τη συνέντευξη;»
Intime

Επομένως αναγκαστικά ή  μη θα πρέπει στην παρούσα φάση να στραφούμε στο αγωνιστικό. Ενώ υπήρξε ένας καταιγισμός ειδήσεων χθες που αφορά τον Ζαφείρη (παραμονές της σημερινής συνέντευξης Τύπου του ΑΣ), μέχρι το απόγευμα δεν είχαμε κάτι νεότερο. Προφανώς και μιλάμε για τεράστια υπέρβαση που ακόμη και αν δεν έχει ευτυχή κατάληξη, έχει δώσει το δικαίωμα στην ελπίδα στον φίλο του ΠΑΟΚ για ποιοτική ενίσχυση. Διάβασα για παράδειγμα: «από τη στιγμή που δεν τον δίνει η Σλάβια, δώστε αυτά τα χρήματα για τρεις παικταράδες αν δεν τελειώσει του Ζαφείρη». Λογική η σκέψη, η ίδια η ΠΑΕ με αυτή την εξωπραγματική πρόταση έδωσε το δικαίωμα στους φίλους της ομάδας να ονειρεύονται έστω και τώρα, ενίσχυση από το πάνω ράφι.

Αλλά τώρα ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στην Αυστρία χωρίς ενίσχυση για το δεύτερο ματς. Εκεί επικεντρώνεται το ενδιαφέρον. Γιατί η πρόκριση αφενός θα εξασφαλίσει την παρουσία της ομάδας στο league phase του Conference στη χειρότερη περίπτωση και αφετέρου δεν θα επιτρέψει να υπάρξει σύννεφο εσωστρέφειας πάνω από την Τούμπα.