Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να ξεκινήσει κι αυτή τη δουλειά της. Το πρωί της Δευτέρας (6/7) αναχωρεί για την Ολλανδία και το Άπελντορν, όπου θα δουλέψει σε δυο χρονικές περιόδους και θα δώσει συνολικά έξι φιλικούς αγώνες. Εν αναμονή της απόκτησης κεντρικού χαφ, που ο Χαβιέρ Ριμπάλτα δουλεύει προκειμένου ο νέος παίκτης να είναι άμεσα με την αποστολή στην Ολλανδία, υπάρχουν κι άλλα θέματα. Θέματα που έχουν να κάνουν με ποδοσφαιριστές που είναι στο υπάρχον ρόστερ. Κάποιοι εξ αυτών δεν υπολογίζονται, όπως είναι για παράδειγμα παίκτες που είχαν δοθεί δανεικοί την περσινή σεζόν.

Για παράδειγμα ο αμυντικός Χρυσόπουλος πήγε στον Αστέρα Aktor. Ο Σόσα θα παραμείνει δανεικός στην Ανόρθωση. Όσον αφορά τους Φραντζί Πιερό και Πάολο Φερνάντες δεν θα είναι στην προετοιμασία και αναζητείται λύση σχετικά με το μέλλον τους. Αν θα πωληθούν δηλαδή ή θα δοθούν εκ νέου δανεικοί.

Τα σενάρια για τους Ελίασον, Λιούμπισιτς και η πραγματικότητα

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στους Ελίασον και Λιούμπισιτς. Και για τους δυο έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί αρκετά, πριν καν τελειώσει η περσινή αγωνιστική σεζόν. Αμφότεροι έχουν συμβόλαια με την ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι πως ενώ η ομάδα περίμενε πολλά περισσότερα απ’ αυτούς την περασμένη σεζόν, για την κλάση και την αξία τους, δεν τα έδωσαν. Κάποιες καλές στιγμές μέσα στη χρονιά είχαν. Ο Λιούμπισιτς κυρίως δηλαδή, το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου. Από εκεί και πέρα λίγα πράγματα. Ο Ελίασον από την πλευρά του ως μεγάλες του στιγμές πέρυσι θυμάται το γκολ με την Άντερλεχτ τον Αύγουστο στο Βέλγιο και την ασίστ στον Κουτέσα στην ανατροπή με την Κραϊόβα. Ελάχιστες στιγμές για την ποιότητα που γνωρίζουμε ότι έχει ο Ελίασον.

Εφόσον έρθει κάποια πρόταση και για τους δυο η ΑΕΚ θα τη συζητήσει. Ωστόσο, μέχρι να συμβεί αυτό – κι αν συμβεί φυσικά – οι παίκτες υπολογίζονται κανονικά. Αναμένεται δηλαδή και οι δυο να είναι στην αποστολή που θα ταξιδέψει στην Ολλανδία. Όλα βέβαια θα ξεκαθαρίσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Τα σενάρια για τους Ελίασον, Λιούμπισιτς και η πραγματικότητα

Εφόσον, πάντως, τόσο ο Λιούμπισιτς όσο και ο Ελίασον είναι στην αποστολή πρέπει και οι δυο να αποδείξουν στον προπονητή τους ότι έχουν αφήσει πίσω την κακή περσινή, προσωπική τους, σεζόν και αξίζουν να είναι στο ρόστερ της ΑΕΚ για του χρόνου, προσφέρονται πολλά, πολλά περισσότερα.