Στη γενέτειρα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, την περιοχή Stratford-upon-Avon, θα ταξιδέψει η Ολυμπιακή φλόγα και ένας από τους 157 λαμπαδηδρόμους θα είναι ο Καρλ Χίνετ, πρώην Βρετανός στρατιώτης που κόντεψε να καεί ζωντανός στο Ιράκ!
Το τανκ που οδηγούσε πυρπολήθηκε, εκείνος έπιασε ολόκληρος φωτιά στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί και όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο οι γιατροί τού έδιναν 10% πιθανότητες να ζήσει.
Έπειτα από πέντε χρόνια συνεχόμενων χειρουργικών επεμβάσεων, ο 24άχρονος Καρλ όχι απλά έζησε, αλλά είναι... μια χαρά.
Μάλιστα, πέρυσι έτρεξε σε 52 μαραθωνίους με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για να δώσει στην μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου του Μπέρμιγχαμ, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο και να ευχαριστήσει εκείνους που του έσωσαν τη ζωή, αλλά και να βοηθήσει τον υπόλοιπο κόσμο που υποφέρει.
Τώρα δηλώνει εκστασιασμένος που θα μεταφέρει την Φλόγα. «Είναι τρομερό που μου πρότειναν να γίνω λαμπαδηδρόμος, κάτι που σίγουρα συμβαίνει μια φορά στη ζωή σου, αν είσαι τυχερός. Είμαι υπερήφανος που θα γίνω κι εγώ μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων».
Πηγή: Goal