Με τον Νάτσο κρατήσαμε επαφή και συνεχίσαμε να μιλάμε τηλεφωνικά από την ημέρα που έφυγε από τη Ελλάδα.
Παρά το γεγονός ότι ήταν μια πολύ καλή οικονομικά ευκαιρία η μεταγραφή του στην Αλ Αϊν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιρατών, ο Αργεντινός ήξερε ότι αποτελούσε πισωγύρισμα στην καριέρα του. Το αντιλήφθηκε ακόμα περισσότερο όσο περνούσε ο χρόνος και όσο παρατηρούσε ότι και σε εκείνο το πρωτάθλημα ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες... Εκτός των άλλων, ήταν μόλις 26 χρόνων.

Σήμερα βρίσκεται πίσω στην Πατρίδα του και στην ομάδα που αγαπάει όσο καμία άλλη, την Νιούελς ολντ Μπόις, αφού με αυτήν ανδρώθηκε τρία ολόκληρα χρόνια το 2003 μέχρι και το 2006. Σκόραρε ένα απίστευτο γκολ κόντρα στην Σαν Μαρτίν (βίντεο) και δύο αγωνιστικές αργότερα πέτυχε το μοναδικό τέρμα της ομάδας του στην τελευταία φάση του αγώνα στην αναμέτρηση με την Εστουδιάντες. Ο κόσμος δεν τον είχε ξεχάσει, τον λάτρεψε που επέστρεψε και τον αποθεώνει σε κάθε στενό και κάθε δρομάκι του Ροσάριο στην μακρινή Αργεντινή...

Πέρασαν περίπου 15 μήνες από την ημέρα που πήρε το αεροπλάνο από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποχαιρετώντας τον κόσμο της ΑΕΚ. Ο Νάτσο αγαπήθηκε όσο λίγοι ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρόνια, αφού η ποιότητά του ήταν ίσως μια πολυτέλεια για το φτωχό μας ελληνικό πρωτάθλημα. Αγάπησε και αυτός με τη σειρά του τον κόσμο της ΑΕΚ και το Δικέφαλο. Ωστόσο, αν και πάντα θα θυμάται με νοσταλγία τις γκολάρες που σημείωνε (ιδιαίτερα αυτές μέσα στο Καραϊσκάκη, δείτε το βίντεο) και την αποθέωση από τον κόσμο της ΑΕΚ με το σύνθημα «Νάτσο Σκόκο οε οε οε!», δυστυχώς έφυγε με μεγάλη πικρία από τον τόπο εξαιτίας ενός πολύ αρνητικού γεγονότος: της βόμβας στον κήπο του σπιτιού του στην Κηφισιά τη στιγμή μάλιστα που μέσα βρισκόταν η γυναίκα του. Ξέρει ότι το περιστατικό αυτό δεν αντικατοπτρίζει τη νοοτροπία των περισσοτέρων φιλάθλων, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να το ξεχάσει... Ξέχωρα από αυτό, εξέφραζε συχνά την πικρία του για το γεγονός ότι αρκετός κόσμος θεωρούσε ότι ο Νάτσο διάλεγε παιχνίδια: «Ηταν ότι πιο χαζό άκουγα. Υπήρχε περίπτωση να θέλω να παίξω καλά σε μερικά παιχνίδια και σε άλλα να μην ήθελα; Ούτε ο Μαραντόνα δεν έπαιζε καλά σε όλα τα ματς που έδινε... Προσπαθούσα σε κάθε παιχνίδι, αλλά δεν μου έβγαινε πάντα. Ηταν κάτι που με στεναχώρησε»...

Ο Ολυμπιακός εκτίμησε την αξία του και του έκανε κρούση, τον ήθελε στο ρόστερ του. Ομως ο πρώην άσος της ΑΕΚ ήταν ειλικρινής και κράτησε την υπόσχεσή του στον λαό της Ενωσης... «Το είχα υποσχεθεί. Το έλεγα συνέχεια. Δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσω τον κόσμο της ΑΕΚ και δεν θα πάω στον Ολυμπιακό. Ο λαός της ΑΕΚ θα είναι για πάντα στην καρδιά μου και θα τον σέβομαι και εκτιμώ...»

Πολλοί θα ήθελαν μια μέρα να δουν τον Νάτσο Σκόκο να φοράει ξανά τη φανέλα της ΑΕΚ. «Είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψω πάλι στην Ελλάδα. Ομως θέλω να ξέρει ο κόσμος της ΑΕΚ πως αν μια μέρα γίνει αυτό, θα γίνει μόνο για να φορέσω τη φανέλα με το Δικέφαλο Αετό...».

ΠΗΓΗ: aek365