Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ τον Βαλβέρδε ως τον καλύτερο προπονητή που πέρασε από τον Ολυμπιακό τα δεκαπέντε τελευταία χρόνια. Μου άρεσε η λογική, η φιλοσοφία του, ο τρόπος που αντιμετώπιζε το ποδόσφαιρο, ο τρόπος που ξεπερνούσε τις κρίσεις εντός και εκτός ομάδας, η προσέγγιση του στα θέματα του Τύπου, ο χαρακτήρας του, η ειλικρίνειά του. Γενικά τον βρίσκω πολύ ικανό προπονητή και εξαιρετικό άνθρωπο. Το δείγμα που είχα όμως για αυτόν ήταν μεγάλο, από τις δύο παρουσίες του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη το δείγμα που έχουμε για τον Ζαρντίμ είναι πολύ μικρό. Η άποψη που έχουμε σήμερα δεν μπορεί παρά να στηρίζεται πάνω σε αυτό το μικρό δείγμα, άρα υπάρχει ο κίνδυνος να μην είναι και σωστή.

Τι μας έχει δείξει λοιπόν μέχρι τώρα ο Ζαρντίμ.

Πρώτον ότι αν ο Ολυμπιακός τον επέλεξε ως αντι-Βαλβέρδε έχει κάνει λάθος. Καμία σχέση με τον Ισπανό... Διαφορετική φιλοσοφία, λογική, άλλου είδους ποδόσφαιρο, άλλου είδους προσέγγιση στις όποιες κρίσεις πέρασε μέχρι τώρα με την ομάδα, διαφορετικός τρόπος επικοινωνίας με τον κόσμο μέσω του Τύπου, διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων στα αποδυτήρια. Γενικά ο Ζαρντίμ είναι τελείως διαφορετικός προπονητής από τον Βαλβέρδε.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr