Facebook Pixel Ξεκινήστε το ποδήλατο, για να μη σας νοιάζει τί τρώτε!
| 2017-07-12 18:25:00

Ξεκινήστε το ποδήλατο, για να μη σας νοιάζει τί τρώτε!

Ξεκινήστε το ποδήλατο, για να μη σας νοιάζει τί τρώτε!

Φοβερό! Εννιά μπέργκερ ημερησίως πρέπει να τρώνε οι ποδηλάτες του Tour de France για να αναπληρώσουν τις θερμίδες που χάνουν.

Το διαβάσαμε και δεν το πιστεύαμε. Οι «υπεραθλητές» που θα καταφέρουν τα τερματίσουν τον γύρο της Γαλλίας, θα διανύσουν περίπου 3.540 χιλιόμετρα δοκιμάζοντας τις αντοχές τους σε πολλά επίπεδα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μία ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία, κάτι που αποδεικνύεται από την επιστημονική προσέγγιση, σύμφωνα με την οποία, κάθε ποδηλάτης «καταναλώνει» ημερησίως 6.071 θερμίδες.

Εάν λάβουμε υπ΄όψιν πως ο μέσος άνδρας χρειάζεται περίπου 2.500 θερμίδες για να λειτουργήσει σε ένα 24ωρο και η μέση γυναίκα περίπου 1.800, γίνεται εύκολα αντιληπτή η καταπόνηση αυτών των υπεραθλητών. Και για να γίνει κατανοητή η «καύση» των ποδηλατών σ΄έναν αγώνα όπως ο Γύρος της Γαλλίας, οι 6.071 θερμίδες, αντιστοιχούν σε 9,3 μεγάλα χάμπουργκερ ή σε 20,9 κομμάτια πίτσας με τυρί ή σε 24,3 γκοφρέτες ή σε 32 ντόνατς ή σε 242,8 καρότα...

Μήπως λοιπόν, πρέπει να ξεκινήσουμε όλοι μας, να κάνουμε ποδήλατο, για να μην μετράμε τις θερμίδες, όταν τρώμε; Ιδανική λύση μας δίνουν οι αθλητές του γύρου της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags