Facebook Pixel O γόρδιος δεσμός της ΑΕΚ
| 2011-08-13 17:16:00

O γόρδιος δεσμός της ΑΕΚ

O γόρδιος δεσμός της ΑΕΚ

Ο Μιχάλης Τσόχος αρθρογραφεί για το κενό που έχει η ΑΕΚ στα χαφ.

Ολο το βάρος στην ΑΕΚ έχει πέσει στην απόκτηση εκείνου του παίκτη που θα μπορέσει με επάρκεια να μπει στα παπούτσια του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ και να καλύψει το κενό του.

Εγώ, για χάρη της κουβέντας, λέω ότι η ΑΕΚ τον βρίσκει αυτόν τον παίκτη και καλύπτει το κενό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρά ταύτα δεν πιστεύω ότι μπορεί αυτή η προσθήκη να αλλάξει την εικόνα της. Την εικόνα αυτή, που πολλοί ήταν εκείνοι που μου μετέφεραν μέσω και έξω από την «Ενωση» και την είδα με τα μάτια μου στα δύο φιλικά της Κύπρου.

Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα πολύ χειρότερη από την περσινή. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την ποιότητα των παικτών που αποχώρησαν, αλλά και με την αμφίβολη ποιότητα των περισσοτέρων απ' αυτούς που ήρθαν. Με εξαίρεση τον Γκούντγιονσεν οι υπόλοιποι μάλλον μοιάζουν παίκτες της σειράς. Δεν ξέρω αν ο Κάλα είναι καλύτερος του Ματέος (μάλλον δεν είναι), δεν είναι σίγουρα καλύτερος του Μπλάνκο ο Μπέλεκ, δεν έχει καμία σχέση ο συμπαθητικός κατά τ' άλλα Χοσέ Κάρλος με τον Σκόκο, δεν καταλαβαίνω γιατί ο Σιαλμάς μπορεί να δώσει κάτι περισσότερο από τον Μπαχά, δεν υπάρχει παίκτης να καλύψει το κενό του Μίτσελ και φυσικά, όπως προανέφερα, αναζητείται και ο αντι-Ντιόπ. Μ' αυτά και μ' αυτά η ΑΕΚ στα μάτια μου είναι ένα τουλάχιστον σκαλί πιο κάτω από πέρυσι. Κι αν πέρυσι μέχρι την 27η αγωνιστική ίδρωνε για το αν θα μπει στα πλέι οφ, δεν θέλω να σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί φέτος.

Αλλά εκτός από τη δεδομένη αδυναμία του ρόστερ της ΑΕΚ, εδώ υπάρχουν ευθύνες και του κύριου Χιμένεθ. Ο Ισπανός επιμένει στο 4-2-3-1 με μία παγκόσμια πρωτοτυπία: να το παίξει χωρίς ούτε ένα γρήγορο παίκτη και χωρίς ούτε έναν εξτρέμ στην ενδεκάδα του. Παγκοσμίως αυτό το σύστημα στηρίζεται σε δύο βαρβάτα εξτρέμ που φτιάχνουν παιχνίδι, που έχουν ταχύτητα και που πατούν περιοχή. Η ΑΕΚ δεν έχει στην ενδεκάδα της τέτοιους παίκτες ούτε για δείγμα. Οι μόνο τέτοιοι που υπάρχουν στο ρόστερ είναι ο Λεονάρντο και ο Μπερνς, οι οποίοι λόγω της αστάθειάς τους και της σχετικά χαμηλής ποιότητάς τους δεν υπολογίζονται από το Ισπανό.

Πραγματικά με αυτά που είδα σκεφτόμουν ότι θα ήταν πολύ καλύτερα αν η ΑΕΚ τα λεφτά του Γκούντγιονσεν τα είχε δαπανήσει για να πάρει τον Ζαϊρί και τον Γεωργιάδη. Δύο κανονικά εξτρέμ, που αν είχαν ανάμεσά τους τον Χοσέ Κάρλος θα σου έδιναν την εντύπωση ότι μπορούν να φτιάξουν ωραία πράγματα στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Τώρα, όμως, με τον Χοσέ Κάρλος έξω από τα νερά του στα άκρα, τον Λυμπερόπουλο «δεκάρι» και τον Γκούντγιονσεν αριστερό εξτρέμ πίσω από έναν πολύ βαρύ φορ όπως ο Μπέλεκ, πολύ αμφιβάλλω ότι η ΑΕΚ μπορεί να παίξει και να αναπτυχθεί.

Αντιλαμβάνομαι ότι το οικονομικό πρόβλημα είναι τεράστιο στην ΑΕΚ, αλλά εξίσου μεγάλο είναι και το αγωνιστικό. Και πραγματικά ελπίζω και εύχομαι αυτή η Ντιναμό Τιφλίδας να είναι ομάδα της σειράς όπως η ΑΕΛ της Κύπρου και όχι συμπαθητική ομάδα όπως η Ανόρθωση, διότι διαφορετικά ανησυχώ ακόμα και για τα αυτονόητα στη φετινή ΑΕΚ. Κι όπου αυτονόητα είναι η συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και η συμμετοχή στα πλέι οφ του.

ΠΗΓΗ: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags