Facebook Pixel Νέο «ξεπούλημα» στην Οδό Αθηνών
| 2011-08-23 15:27:00

Νέο «ξεπούλημα» στην Οδό Αθηνών

Νέο «ξεπούλημα» στην Οδό Αθηνών

Ξεπούλημα μετοχών δίχως αύριο στην Αθήνα. Ο Γενικός Δείκτης οδεύει από χαμηλό σε νέο χαμηλό καθώς έφθασε τις 926 μονάδες χάνοντας 1,52%.

Σε συνδυασμό με το spread στις 1500 μονάδες η ελληνική αγορά φαίνεται ότι προεξοφλεί όσα είπε χθες η Standard & Poor' s περί χρεοκοπίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με έμπειρους παράγοντες της αγοράς οι δηλώσεις του El Arian για δεύτερη ταχύτητα στο ευρώ, οι δηλώσεις Ισινγκ περί τιμωρίας των υπερχρεωμένων κρατών εντάσσονται στην προσπάθεια δημιουργίας κλίματος για την χρεοκοπία της Ελλάδος, εντός του 2011.

To δημοσίευμα μάλιστα των New York Times για την Proton εντάσσεται σ αυτό το κλίμα σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες. Βεβαίως από την άλλη πλευρά η αδυναμία της κυβέρνησης να τηρήσει όσα έχει υποσχεθεί ρίχνει νερό στον «μύλο» των ξένων που θέλουν την Ελλάδα, ως την νέα Lehman Brothers της Ευρώπης.

Να τιμωρηθεί η Ελλάδα δηλαδή, και τα χρήματα να τα δώσουν σ άλλα κράτη, όπως συνέβη το 2008 με τις αμερικανικές τράπεζες.

Στα 3,43 ευρώ η Εθνική χάνει 3,66%. Πάνω από 3% απώλειες για την Πειραιώς και την Ελλάκτωρ. Ρευστοποιήσεις 4% σε Βιοχάλκο και Eurobank.

Ευρώπη
Η Φρανκφούρτη κερδίζει 2,4%, το Λονδίνο 1,99% με τις τράπεζες και η Γαλλία 2,5%. Όπως φαίνεται η Ευρώπη ακολουθεί την Ασία, και κυρίως, την αισιοδοξία ότι οι ΗΠΑ ( Κεντρική Τράπεζα) θα ενισχύσουν με νέα κεφάλαια την οικονομία. Μια ανάσα από τα 1900 δολάρια ο χρυσός, ενώ το ευρώ χάνει ελάχιστα από την τελευταία άνοδο στα 1,44 δολάρια.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags