Facebook Pixel Κακή αντίδραση στην πρώτη "στραβή"
| 2011-09-04 17:58:00

Κακή αντίδραση στην πρώτη "στραβή"

Κακή αντίδραση στην πρώτη "στραβή"

Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος αναλύει τα αίτια της ήττας από τα Σκόπια, τους "λογικούς" 58 πόντους και αναφέρει πως το χειρότερο σχετικά με το παιχνίδι ήταν η κακή αντίδραση της Εθνικής όταν το ματς "στράβωσε".

Κακή ήττα. Το συμπέρασμα ότι δεν έπρεπε να χάσουμε αυτό το παιχνίδι δεν προδιαθέτει εθνικό ή εθνικιστικό χαρακτήρα. Το χειρότερο μετά το σημερινό αποτέλεσμα είναι ότι πλέον η Ελλάδα μπαίνει ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης (η οποία θα είχε εξασφαλιστεί με ενδεχόμενα 3-0), αλλά κάνει το έργο της για την "8άδα" ακόμη πιο δύσκολο.

Το σύστημα διεξαγωγής που θέλει τις ομάδες να κουβαλούν τα αποτελέσματα τους στον δεύτερο γύρο σημαίνει ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα συναντήσει την ΠΓΔΜ θα είναι πολύ... πίσω σε ενδεχόμενο ισοβαθμίας. Αυτά, όμως, είναι μακρινά. Αυτά θα τα αντιμετωπίσει η Ελλάδα βήμα-βήμα, όταν έρθει η ώρα τους.

Σημασία έχει ότι χάσαμε ένα παιχνίδι -όπως το χάσαμε- με την Εθνική να δείχνει μια κακή εικόνα. Σύμφωνοι ήταν ένα άσχημο ματς κι όλες οι ομάδες δικαιούνται και κάνουν τέτοιο. Σε αυτό που θα πρέπει να σταθούμε είναι ο τρόπος αντίδρασης όταν χάθηκε η επαφή με το σκορ.

Μετά το 3ο λεπτό της τελευταίας περιόδου δηλαδή η Ελλάδα έχασε την υπομονή της, την ομαδικότητα της, την αφοσίωση στην τακτική της. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Διότι όταν "επικρατεί" το ένστικτο σε μια ομάδα με περιορισμένο ταλέντο, το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ καλό.

Αυτό πρέπει να μάθει η Εθνική από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Πως να διαχειρίζεται μια "στραβή" κατάσταση. Διότι στην πρώτη που συνάντησε, απέτυχε.

Οι λόγοι της ήττας...

Δεν έβγαλε την ΠΓΔΜ από την άνεση της. Οι αντίπαλοι μας υπέπεσαν μόλις 7 λάθη, δεν πιέστηκαν στην άμυνα και γενικότερα κατάφεραν να κάνουν το παιχνίδι τους. Σε αυτά τα πλαισια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άφησε πολύ ώρα στο παρκέ (39' ο Ιλιέφσκι, 36' ο ΜακΚάλεμπ, 30' τον Άντιτς) συγκεκριμένους παίκτες. Και οι Σκοπιανοί είναι μια ομάδα που κατ' εξοχήν έχει περιορισμένο rotation και λιγοστές εναλλακτικές λύσεις.

Κακή επιθετική εικόνα: τα νούμερα δεν λένε ψέμματα στην προκειμένη περίπτωση. Το 4/19 στα τρίποντα είναι απογοητευτικό. Η ομάδα πλην Φώτση είχε 2/14. Αν μη τι άλλο χρειάζεται η περιφερειακή απειλή για κάθε ομάδα.

Από την άλλη η Εθνική δεν βρήκε τους συνηθισμένους της ποντους από τη ρακέτα. Ο Τσεκόφσκι "εγκλώβισε" τον Μπουρούση, ο Κουφός δεν πήρε ούτε ένα επιθετικό ριμπάουντ και γενικά οι τρεις σέντερ σκόραραν συνολικά 14 πόντους.

Οπότε χωρίς μακρινό σουτ, χωρίς low-post και με τους δημιουργούς σε άσχημη μέρα, οι 58 πόντοι είναι μάλλον φυσιολογικό αποτέλεσμα.

Ο ΜακΚάλεμπ έκανε μεγάλη ζημιά με τον τρόπο που πήγαινε δυνατά στο καλάθι. Κέρδισε πολλές προσωπικές μάχες κι η Ελλάδα δεν κατάφερε να τον αντιμετωπίσει. Κερδισε φάουλ (εκτέλεσε 14 βολές) και σημείωσε τελικά 14 πόντους.

Η... μικρότερη ίσως λεπτομέρεια έχει να κάνει το μπόνους. Όταν η Ελλάδα μπήκε με την πλάτη στον τοίχο στην τελευταία περίοδο και προσπάθησε να κάνει το φυσιολογικό: να παίξει δυνατά, να βάλει χέρια στη μπάλα και να πιέσει τον αντίπαλο, χρεώθηκε με φάουλ και έστειλε τους Σκοπιανούς στο μπόνους πολύ-πολύ νωρίς. Το αποτέλεσμα; Η ένταση στην άμυνα να είναι μικρότερη.

Και τώρα... Μαυροβούνιο

Το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο είναι οπότε κομβικό. Και το "Μοντενέγκρο" με μια νίκη -κόντρα στην ΠΓΔΜ- παίζει το τελευταίο του χαρτί.

Πρόκειται για μια νέα ομάδα, με λίγες παραστάσεις και αρκετά... νέο αίμα. Η γραμμή ψηλών της είναι το "άρμα μάχης" και σε καμία περίπτωση δεν περιορίζεται μόνο στον Νίκολα Πέκοβιτς. Υπάρχει ο σκληρός Ντραγκίσεβιτς κι ο άκρως ταλαντούχος Βούτσεβιτς.

Κατά τα άλλα στην περιφέρεια ο Ομάρ Κουκ είναι ο βασικός κουμανταδόρος. Πρώτος σκόρερ είναι ο Ντάσιτς, ένας παίκτης που βασίζεται περισσότερο στο σουτ. Στα δύο πρώτα ματς είχε 17.0 πόντους. Ο Γέρετιν είναι ο παρτενέρ του Κουκ στην περιφέρεια κι αποτελεί τον δεύτερο δημιουργό, ενώ ποιοτικό ρόλο παίζουν οι Μπάκιτς (πρώην παίκτης του Αμαρουσίου) κι ο Μπιέλιτσα, ενώ μικρό χρόνο συμμετοχής έχει ως τώρα ο έμπειρος Βλάντο Σκεπάνοβιτς.

Πρώτος σκόρερ είναι ο Ντάσιτς, ένας παίκτης που βασίζεται περισσότερο στο σουτ. Στα δύο πρώτα ματς είχε 17.0 πόντους. Ο Γέρετιν είναι ο παρτενέρ του Κουκ στην περιφέρεια κι αποτελεί τον δεύτερο δημιουργό, ενώ ποιοτικό ρόλο παίζουν οι Μπάκιτς (πρώην παίκτης του Αμαρουσίου) κι ο Μπιέλιτσα, ενώ μικρό χρόνο συμμετοχής έχει ως τώρα ο έμπειρος Βλάντο Σκεπάνοβιτς.

Γενικότερα το "μελανό" τους σημείο στατιστικά είναι τα πολλά -και εύκολα λάθη- ενώ από την άλλη είναι μια ομάδα που κυριαρχεί στα ριμπάουντ και γενικότερα πάει τα παιχνίδια σε υψηλό σκορ.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags