Facebook Pixel H απαξίωση δεν ταιριάζει σε αυτή την Εθνική...
| 2011-09-05 22:46:00

H απαξίωση δεν ταιριάζει σε αυτή την Εθνική...

H απαξίωση δεν ταιριάζει σε αυτή την Εθνική...

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος σχολιάζει α την πρόκριση της Εθνικής στις 12 καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ.

Δύο φορές έπαιξε με την πλάτη στον τοίχο η Εθνική και πέρασε με άριστα το τεστ. Δεν ήταν πραγματικός τελικός, δεν ήταν χιαστί ματς, αλλά γι αυτή την ομάδα ήταν ίσως κάτι πολύ πιο σημαντικό. Και τα κατάφερε. Νίκησε και την Κροατία και το Μαυροβούνιο και συνεχίζει.

Ούτε απαντήσεις έδωσε η Ελλάδα, ούτε διάφορα πατριωτικά χρειάζονται. Το αυτονόητο έκανε η ελληνική ομάδα με την πρόκριση στους «12». Όπως πρέπει και να προκριθεί στους «8». Αυτό είναι το μίνιμουμ του στόχου, όχι για κάποιο άλλο λόγο, αλλά γιατί πρόκειται για την Εθνική Ελλάδας μπάσκετ. Την επίσημη αγαπημένη.

Το ότι είναι αυτονόητο πως η Ελλάδα πρέπει να περάσει στους «8», δεν σημαίνει πως είναι και εύκολο. Γιατί τη βαριά φανέλα, την έχουν φορέσει παιδιά που είναι ασυνήθιστα σε τέτοιες καταστάσεις. Η ομάδα φτιάχτηκε από την αρχή και μόνο λίγοι από την παλιά φρουρά καταδέχθηκαν να αποδεχθούν την πρόσκληση.

Είναι λίγο κουραστικό να πρέπει να εξηγούμε κάθε μέρα το βαθμό δυσκολίας της συγκεκριμένης κατάστασης για την Εθνική, γι αυτό και χρειάζεται συμπαράσταση απ’ όλους στην προσπάθεια να επιτευχθεί ο στόχος. Κι όταν γίνει αυτό, βλέπουμε και για την υπέρβαση.

Φυσικά και χρειάζεται κριτική. Η απαξίωση απαγορεύεται. Γιατί η κριτική κάνει καλό και βοηθάει. Μετά την ήττα από την ΠΓΔΜ, έγιναν οι βελτιωτικές κινήσεις, άλλαξε εικόνα η Εθνική και βελτιώθηκε. Με την αξία της πήρε τις δύο νίκες, έδειξε πως ξέρει να κουβαλάει την βαριά κληρονομιά των προηγούμενων ομάδων. Όταν παλεύει, όταν είναι ομάδα, όταν δεν υπερεκτιμά τις δυνάμεις της, είναι μια ομάδα που όλοι είναι υπερήφανοι όταν βλέπουν. Με όπλο την άμυνα. Οσο θα συμβαίνει αυτό, οι υγιείς φίλαθλοι θα είναι κοντά τους. Οι υπόλοιποι ούτως ή άλλως θα είναι απέναντι. Αλλά κι αυτοί καλό κάνουν. Δίνουν έξτρα κίνητρο.

ΠΗΓΗ: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags