Η Εθνική έκανε το καθήκον της ή μάλλον ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της δουλειάς της, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «12» του Ευρωμπάσκετ. Από την Πέμπτη θα ψάξει το δεύτερο μέρος, που έχει να κάνει με την είσοδο στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Δεν θα δυσκολευθεί να τα καταφέρει. Μάλλον μία νίκη επί της Γεωργίας θα είναι αρκετή για να πετύχουμε τον στόχο μας. Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα αν αντί της Γεωργίας περνούσε η Βουλγαρία. Η τελευταία για την Εθνική είναι εύκολο εμπόδιο. Η Γεωργία του Πατσούλια έχει τις δυσκολίες της….

Για να μην το κουράζουμε, σε αυτό το ματς με την Γεωργία, στην ουσία θα κριθεί η πρόκριση στους «8». Αν το πάρουμε, θα χαμογελάσουμε. Αν όχι, το φάσμα του αποκλεισμού θα μας γίνει απόλυτα αισθητό.

Από και κει πέρα, βεβαίως, και την Σλοβενία μπορούμε να νικήσουμε και την Ρωσία. Αν δείξουμε αυτά, που εμφανίσαμε στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Κροατία, έχουμε μεγάλη τύχη. Γενικώς, πάντως, θα είναι δύο παιχνίδια όπου θα πέσουν κορμιά και ο νικητής θα βγει στις λεπτομέρειες.
Το θέμα είναι –με δεδομένο ότι θα περάσουμε, κάτι, που πιστεύουμε ακράδαντα- ποιον θα βρούμε στους «8», εκεί, όπου τα ματς είναι νοκ-άουτ. Κανείς, βεβαίως, αυτή την στιγμή δεν μπορεί να εκτιμήσει πως μπορούν να έρθουν τα πράγματα στους δύο νέους ομίλους: ποιος, δηλαδή, θα έρθει πρώτος, δεύτερος και πάει λέγοντας. Προσωπικά, πάντως, στον δρόμο για την τετράδα θα θέλαμε να βρούμε μπροστά μας την Γαλλία. Όχι την Λιθουανία, ούτε την Ισπανία (αν περάσουν βέβαια και αυτές). Δεν λέμε όχι στην Σερβία, ούτε βεβαίως στην Τουρκία. Αλλά προτιμάμε Γαλλία. Μπορεί να έκανε πέντε νίκες στην πρώτη φάση, μπορεί να έχει τον παικταρά Πάρκερ στο ρόστερ της, είναι, όμως, μία ομάδα, που πολλές φορές την έχει προδώσει ο χαρακτήρας της. Ο φόβος της μπροστά στην επιτυχία. Μέχρι στιγμής έχει δείξει πιο σκληρή από ποτέ τα τελευταία χρόνια, επιμένουμε, όμως, ότι είναι προτιμότερη σε σχέση με Σερβία και Τουρκία. Είπαμε πως Ισπανία και Λιθουανία δεν θέλουμε με τίποτα στον δρόμο μας, την δε Γερμανία δεν την βάζουμε στο παιχνίδι, διότι δεν θεωρούμε πως έχει τύχη να προκριθεί.

Προς το παρόν, πάντως, η προσοχή είναι στην φάση των «12». Εμείς προτρέξαμε λίγο, αλλά τονίσαμε πως με εύκολο ή δύσκολο τρόπο, το εισιτήριο για την οκτάδα το έχουμε ήδη στο τσεπάκι μας. Την Πέμπτη θα έρθουν οι πρώτες απαντήσεις.

ΠΗΓΗ: sday.gr