Αυτή τη φορά, παρ' ότι το «Βικελίδης» είχε ανάλογη ατμόσφαιρα με το «Γεντί Κουλέ», ο Ατρόμητος δεν «μάσησε», οι παίκτες του έδειξαν πρόθυμοι να συνεχίσουν να βγαίνουν μπροστά, αλλά και να μη φοβούνται τον εκάστοτε τσαμπουκά. Οπως στην καθοριστική φάση της αποβολής του Σολτάνι, που ο Ντένις Επστάιν δεν φοβήθηκε να κάτσει μπροστά στην μπάλα για να εμποδίσει τη γρήγορη εκτέλεση. Ο Σολτάνι εκνευρισμένος τον χτύπησε με την μπάλα στο πρόσωπο κι αποβλήθηκε. Κάτι που μετράει ακόμα περισσότερο για τον Γερμανό, μια και λεπτά πιο πριν είχε χτυπήσει ξανά στο πρόσωπο. Ο Ατρόμητος ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακός όταν κατέβαινε με Καραγκούνη και Τάτο, ενώ στο κέντρο της επίθεσης το πρόβλημα του φορ έχει λυθεί με τον Μήτρογλου. Κυρίως, όμως, είναι μια ομάδα που ενισχύθηκε με άριστες επιλογές το καλοκαίρι, με τον ίδιο προπονητή, που αν παίξει με το πάθος του πρώτου ημιχρόνου κι όχι με τη διάθεση να σκοτώνει την ώρα, όπως στο δεύτερο, όλο και κάποιο μεγάλο θα βάλει από κάτω.

Όσο για τον Αρη, δείχνει άκεφος με πρόβλημα στο σκοράρισμα, που δεν θα το λύσει ούτε ο Καστίγιο ούτε ο Τσέζαρεκ που οι καλύτερές του στιγμές ανήκουν στην εποχή που έπαιζε στο Αιγάλεω και με κάποια απροσδιόριστη τάση απειθαρχίας. Την οποία αν ο Τσιώλης προσπάθησε να εξαλείψει αλλάζοντας τον Τόχα, η κίνηση έμοιαζε με χτύπημα του σαμαριού για να ακούνε άλλοι.

Στα άλλα ματς οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που έβριζαν στο παρελθόν τον Γκαλίνοβιτς σήμερα θα πρέπει να δαγκώνουν τη γλώσσα τους που η ομάδα τους δεν τον έχει. Με εκπληκτικά ρεφλέξ που μηδένιζαν κάθε τετ α τετ κι αφήνοντας τα στόπερ να καθαρίζουν τις φάσεις στον αέρα, ο Γκαλίνοβιτς έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στην Κέρκυρα. Απέναντι σε έναν Αστέρα που η ανακούφιση ότι θα παίζει στη Σούπερ Λίγκα δεν αναπληρώνει τα κενά, σε μια ομάδα που φτιάχτηκε εκ των ενόντων.

Τέλος, δύο παρατηρήσεις: αν όλοι οι διαιτητές σφύριζαν τα ματς όπως ο Ηλίας Σπάθας, δεν θα χρειάζονταν άσοι για να δούμε ποδόσφαιρο. Απαλλαγμένος από το άγχος να σκέφτεται σε ποια ομάδα δίνει το σφύριγμα και με μεγάλη εμπιστοσύνη στην κρίση του, ο Σπάθας άφησε το παιχνίδι στο «Βικελίδης» να παίζεται χωρίς συνεχή «φρου φρου» και παραχωρήσεις στο θέατρο των βουτιών. Τέλος, αν η λύση στην οικονομική κρίση της Ελλάδας είναι η εξαγωγή αγροτικών προϊόντων, η προσπάθεια που γίνεται στο Παγκρήτιο είναι αξιέπαινη. Διαφορετικά, αν απλώς δεν κουρεύουν το χορτάρι σε τέτοιο γήπεδο που η μπάλα δεν ρολάρει, οι ομάδες θα ταλαιπωρηθούν.

ΠΗΓΗ: Sportday