Μπορείς να καταλάβεις πολλά για μια γυναίκα από τις επιλογές που κάνει - από το αγαπημένο της ποτό στο μπαρ μέχρι τους άντρες στους οποίους κάνει like στο Tinder. Και μπορεί να μη το φανταζόσουν, αλλά η αγαπημένη της στάση στο σεξ λέει εξίσου σημαντικά πράγματα για το χαρακτήρα της όσο και η μουσική που ακούει όταν είναι μόνη της ή η διάσημη προσωπικότητα την οποία θα ήθελε να γνωρίσει.

Αναρωτιέσαι το γιατί; Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για μια από τις πιο προσωπικές δραστηριότητες στη ζωή κάποιου και είναι κάτι που σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με την απόλαυση.

Τι λέει λοιπόν για εκείνη η αγαπημένη της στάση στο σεξ;

Ειδικοί και απλές γυναίκες μοιράζονται τις δικές τους απόψεις για το τι σημαίνει όταν δείχνει προτίμηση στο ιεραποστολικό, στη στάση της καβαλάρισσας, στα όρθια και και άλλες.

1. Ιεραποστολικό

Τι λένε οι ειδικοί: Πρόκειται για μια κλασσική στάση, και πιθανότατα εκείνη που όλοι κάνουν πρώτη στα αρχικά τους βήματα όταν μπαίνουν στον μαγικό κόσμο του σεξ. Σύμφωνα με τη σύμβουλο σεξ Dr. Rachel Needle, αν η αγαπημένη της στάση είναι το ιεραποστολικό, το πιο πιθανό είναι ότι έχει ρομαντική προσωπικότητα. «Δημιουργείται μεγάλη οικειότητα λόγω του ότι ο ένας μπορεί να κοιτάει τον άλλο στα μάτια. Στις γυναίκες που απολαμβάνουν αυτή τη στάση αρέσει η άνεση που προσφέρει και προτιμούν να παίρνει ο σύντροφος τους τον έλεγχο», λέει η Needle.

Τι λένε οι γυναίκες: «Ξέρω τι μου αρέσει και έχω την αυτοπεποίθηση να το πω», λέει η 26χρονη Άννα. «Το ιεραποστολικό είναι η καλύτερη στάση γιατί θέλω να αισθάνομαι το βάρος του παρτενέρ μου πάνω μου. Είναι κάτι το σέξι και μπορούμε εύκολα να φιληθούμε παθιασμένα. Το ιεραποστολικό επίσης βοηθάει στην τεχνική της ευθυγράμμισης που ερεθίζει το σημείο G και για τα δύο άτομα, ενώ η γυναίκα μπορεί απλώς να ξαπλώσει, να επικεντρωθεί στην απόλαυση και να έρθει ευκολότερα σε οργασμό».

2. Η στάση της καβαλάρισσας

Τι λένε οι ειδικοί: Σε αυτή τη στάση, η γυναίκα παίρνει τον έλεγχο, κάτι που μαρτυράει αρκετά πράγματα για εκείνη αν αυτή είναι η αγαπημένη της. Σύμφωνα με τον Dr. Steve McGough, «επιτρέπει στη γυναίκα να ελέγξει την κίνηση των γοφών της και είναι πιο εύκολο να φτάσει σε οργασμό. Της δίνει τη δυνατότητα να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, κάτι που σημαίνει ότι ξέρει καλά τι ζητάει».

Τι λένε οι γυναίκες: Η 29χρονη Αφροδίτη λέει πως «η στάση της καβαλάρισσας και στα τέσσερα είναι αυτές που προτιμώ και απολαμβάνω περισσότερο. Αν και εντελώς διαφορετικές μου αρέσει αυτή η αντίθεση- στα τέσσερα είμαι περισσότερο υποτακτική ενώ στην καβαλάρισσα έχω τον έλεγχο, οπότε σαν γυναίκα μου αρέσει τόσο να είμαι αρχηγός όσο και να ακολουθώ».

3. Στα τέσσερα

Τι λένε οι ειδικοί: "Μερικές γυναίκες προτιμούν αυτή τη στάση γιατί δε χρειάζεται να επενδύσουν στο συναισθηματικό κομμάτι και μπορούν να συγκεντρωθούν στην απόλαυση τους χωρίς διασπάσεις", λέει η Dr. Needle. "Προτιμάει να είναι υποτακτική και το απολαμβάνει όταν ο παρτενέρ της παίρνει τον έλεγχο".

Τι λένε οι γυναίκες: «Στα τέσσερα σου επιτρέπει να είσαι εγωίστρια», λέει η 26χρονη Ναταλία. «Φαινομενικά δεν υπάρχει μεγάλη προσπάθεια από τη μεριά μου, και αν κάποια έχει ισορροπία, μπορεί να ακουμπάει ταυτόχρονα την κλειτορίδα μου για να το κάνει ακόμα πιο τέλειο».

4. 69

Τι λένε οι ειδικοί: «Αν απολαμβάνει το 69, το πιο πιθανό είναι ότι της αρέσει πολύ να κάνει στοματικό στον παρτενέρ της και επιζητά κάτι σαν αντάλλαγμα. Της αρέσει τόσο να δίνει όσο και να παίρνει», λέει ο Dr. McGough.

Τι λένε οι γυναίκες: «Λατρεύω αυτή τη στάση γιατί είναι μια πρόκληση για μένα», λέει η 27χρονη Κατερίνα. «Πρόκειται για το απόλυτο τεστ συγκέντρωσης, γιατί πρέπει να μπορείς να κάνεις καλό στοματικό χωρίς να χάνεις το πόσο ωραία αίσθηση είναι όταν σε γλείφουν. Κάθε φορά που κάνω στοματικό σε κάποιον ερεθίζομαι πάρα πολύ και γι αυτό η στάση αυτή με ερεθίζει όσο καμία άλλη».

5. Η στάση κουτάλι

Τι λένε οι ειδικοί: «Πολλές γυναίκες που προτιμούν τη στάση του κουταλιού απολαμβάνουν την άνεση και την οικειότητα που προσφέρει», λέει η Dr. Needle. «Το κίνητρο τους είναι συνήθως ότι θέλουν φροντίδα και να νιώσουν ότι είναι κοντά στον παρτενέρ τους».

Τι λένε οι γυναίκες: «Νομίζω ότι προτιμάω αυτή τη στάση απλώς γιατί είμαι τεμπέλα», λέει η 27χρονη Ιωάννα. «Εκτός αυτού, κρυώνω συνέχεια, ακόμα και το καλοκαίρι, οπότε είναι ό,τι πρέπει για να ζεσταίνομαι».

6. Στα όρθια

Τι λένε οι ειδικοί: Σύμφωνα με τον Dr. McGough, «αν μια γυναίκα προτιμάει να κάνει σεξ όρθια, είναι πολύ περιπετειώδης. Αν αφήνει τον παρτενέρ της να σηκώνει όλο της το βάρος, σημαίνει ότι εμπιστεύεται τις σωματικές του αντοχές».

Τι λένε οι γυναίκες: Η 23χρονη Κωνσταντίνα λέει: «Δε μου αρέσει καθόλου να κάνω σεξ στο κρεβάτι, είναι πολύ βαρετό και προβλέψιμο. Θέλω να σκέφτομαι και να δρω εκτός των τετριμμένων».

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com