Ο ΠΑΟΚ αλλάζει σελίδα και αυτός του Φερνάντο Σάντος μεταλλάσσεται σε αυτόν του Λάσλο Μπόλονι. Ποιες είναι οι διαφορές των ενδεκάδων των δύο προπονητών, οι οποίες αναδεικνύουν και τη διαφορά φιλοσοφίας των δύο προπονητών.

Έτο αντί Σνάουτσνερ: Ο Μπόλονι προτιμά τον Βραζιλιάνο γιατί δίνει καλύτερη υποστήριξη στην επιθετική συμπεριφορά της ομάδας. Ο καλός Έτο του χθεσινού αγώνα, ανεβάζει και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη που έχει μονίμως την επιλογή του. Αμυντικά έχει κενά στο παιχνίδι του, αλλά προτιμά το επιθετικό του σκέλος.

Αρίας αντί Βιτόλο: Ο Κολομβιανός δεν έχει δείξει παρά ελάχιστα πράγματα, αλλά ο Μπόλονι πιστεύει πως μπορεί να βελτιωθεί. Ήδη με Τότεναμ και ΑΕΚ, η απόδοσή του ήταν καλύτερη, ενώ φαίνεται πως παίρνει και κάποιες δημιουργικές πρωτοβουλίες που δεν είχε ο για έξι μήνες συμπαίκτης του Ισπανός. Έστω πάντως και για λίγο, ο Αρίας είναι ανώτερος δημιουργικά και ψάχνει την αγωνιστική του άνοδο.

Φωτάκης αντί Ίβιτς: Το πρέσινγκ του Καλαματιανού, η ταχύτητά του, το χαμαλίκι που κάνει σε υψηλές εντάσεις, είναι στοιχεία που αρέσουν στον Μπόλονι σε βαθμό τέτοιο ώστε να είναι το «πουλέν» του. Ο Φωτάκης υποστηρίζει πολύ καλά την διάθεση του προπονητή του για πολύ καλό τρανσίσιον γκέιμ, κάτι που ο Ίβιτς δεν μπορεί να προσφέρει όντας καλύτερος στο σετ παιχνίδι.

Σαλπιγγίδης αντί Σορλέν: Ο Σάντος για να βρει ισορροπία έβαζε έναν χαφ όπως ο Σορλέν μπροστά από τον Λίνο, όμως ο Μπόλονι παίζει με δύο κλασικούς εξτρέμ. Ο Σάντος είχε τον Βιεϊρίνια, όπως και ο Μπόλονι, όμως στον ΠΑΟΚ υπάρχει πλέον και ο Σαλπιγγίδης. Δύο εξτρέμ που δεν δίνουν το δικαίωμα σε κανέναν αντίπαλο να προσαρμοστεί στον έναν, κάτι που συνέβαινε στην εποχή Σάντος.

Αθανασιάδης αντί Μουσλίμοβιτς: Ο αναίσθητος – με τη καλή έννοια – νεαρός φορ, ο οποίος αρχίζει και σταθεροποιείται σε υψηλά στάνταρς απόδοσης, απέναντι στον ταλαντούχο αλλά ανισσόροπο ποδοσφαιρικά Βόσνιο. Ο Κλάους με πολύ λιγότερα χρήματα, είναι σαφώς πιο αποτελεσματικός από οποιονδήποτε φορ που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην εποχή Ζαγοράκη, αλλά το βασικότερο, πολύ πιο αποτελεσματικός στο χαμαλίκι, όπως το έξυπνο πρέσινγκ που προσφέρει, το κυνήγι κάθε μπαλιάς που δείχνει χαμένη και πολλά άλλα στοιχεία που μπορούν να προκύψουν σε έναν αγώνα.

Εν ολίγοις, ο σημερινός ΠΑΟΚ παίζει με δύο φουλ μπακ, έναντι ενός στην εποχή Σάντος, έναν ελαφρώς καλύτερο δημιουργικά κόφτη, δύο κλασικά εξτρέμ, έναντι ενός, έναν πιο αθλητικό επιτελικό μέσο και έναν σέντερ φορ που κάνει με επιτυχία όλες τις δουλειές.

Αυτό που απομένει, είναι να μονιμοποιηθεί μία ανασταλτική ισορροπία γύρω από την διάθεση του Μπόλονι να επιτεθεί. Αλλά όπως και να χει, ο τρόπος του αρέσει.

ΠΗΓΗ: paok24.com