Την περσινή ειδικά χρονιά ο ΑΡΗΣ καταξιώθηκε στις συνειδήσεις όλων των φιλάθλων με την εκπληκτική του παρουσία στο EUROPA LEAGUE. Tα τελευταία χρόνια η παρουσία στα ευρωπαικά κύπελλα για τον φίλαθλο της ομάδας θεωρείται αυτονόητη καθώς ο σύλλογος έχει αφήσει …

Την περσινή ειδικά χρονιά ο ΑΡΗΣ καταξιώθηκε στις συνειδήσεις όλων των φιλάθλων με την εκπληκτική του παρουσία στο EUROPA LEAGUE. Tα τελευταία χρόνια η παρουσία στα ευρωπαικά κύπελλα για τον φίλαθλο της ομάδας θεωρείται αυτονόητη καθώς ο σύλλογος έχει αφήσει πίσω του τα πέτρινα χρόνια του ποδοσφαίρου.

Το 1999 όταν ο ΑΡΗΣ κληρώνονταν με την πρωταθλήτρια Ελβετίας Σερβέτ στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ ήταν για πολλούς ξεγραμμένους. Με το τότε σύστημα οι Ελβετοί είχαν αποκλειστεί από το Κύπελλο Πρωταθλητριών και… υποβιβαστεί στο ΟΥΕΦΑ.

Στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες σε ένα κατάμεστο γήπεδο Χαριλάου (δεν είχε ονομαστεί ακόμα Κλ. Βικελίδης) ο ΑΡΗΣ αν και πολύ καλύτερος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 (Μάντζιος πεν. 13΄- Πετρόφ 87΄) με τον Φάνη Κατεργιαννάκη να πιάνει πέναλτι σε εκείνο το ματς και ο υπογράφων να παίρνει την φανέλα σπίτι του!

Στην ρεβάνς στην Γενεύη είχα την χαρά της πρώτης δημοσιογραφικής αποστολής στο εξωτερικό ως απεσταλμένος του Αθλητικού Μετρόπολις. Ψαρωμένος ως ο μικρότερος της παρέας προσπαθούσα να ισορροπήσω στις… απαιτήσεις της αποστολής μου, την σοβαρότητα των περισσότερων παλαιότερων συναδέλφων και τις πλάκες του Γιώργου Λιάσκου που ακόμα με ταλαιπωρεί ως ανταποκριτής του Φίλαθλου.

Το τι ακριβώς έκανε στην Γενεύη το ξέρουν αρκετοί καλοί συνάδελφοι, έχει πολύ πλάκα, αλλά δεν είναι επί του παρόντος.

Από την προηγούμενη μέρα που φτάσαμε στην Γενεύη έβρεχε καταρρακτωδώς. Τα τοπικά ΜΜΕ σημείωναν ότι αυτό θα λειτουργούσε υπέρ των Ελβετών που ήταν συνηθισμένοι σε ανάλογες συνθήκες.

Ο προπονητής της Σερβέτ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για 2-0 ή 3-0. Ο Ίλια Πέτκοβιτς από την πλευρά του πίστευε στην πρόκριση, αλλά έχρισε φαβορί τους Ελβετούς μετά το 1-1 στο Χαριλάου.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο ολοκαίνουριο allaboutaris.com