Ο Σταύρος Αδαμίδης και η διοίκηση του, πλέον δεν έχουν την ασπίδα του Χιμένεθ, για να μπορούν να κρυφτούν. Όπως έκαναν οι «αμέτοχοι» όταν ήταν περισσότεροι ακόμα εν ενεργεία με τον Μπάγεβιτς, το ίδιο έκανε και αυτή με τον Χιμένεθ. Έφερε έναν προπονητή με πολλά λεφτά, τον οποίο έτσι κι αλλιώς δεν περιέβαλλε ποτέ με εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια. Το όποιο καλό κλίμα γρήγορα άλλαξε, γιατί ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι οικονομικά τα πράγματα θα οδηγούνταν σε όλο και πιο δύσκολες καταστάσεις.

Προπονητικά η γνώμη μου για τον συγκεκριμένο κόουτς δεν πρόκειται ν’ αλλάξει ποτέ, γιατί τον θεωρώ περιορισμένων δυνατοτήτων. Τουλάχιστον αυτό απέδειξε σε αυτόν τον σχεδόν έναν χρόνο που κάθισε εδώ, έστω και αν κάποιοι του πιστώνουν την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο Χιμένεθ, αν ήθελε να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την υστεροφημία του, βλέποντας το καλοκαίρι και όσο περνούσε ο καιρός, πως η διοίκηση του πουλούσε παπατζιλίκι, θα έπρεπε να σηκωθεί, να πάρει τα μπογαλάκια του και να φύγει. Προτίμησε παρόλα αυτά να μείνει, εμφάνισε στο γήπεδο ένα «έκτρωμα» που ασφαλώς έχει αρνητικό αντίκτυπο και στην προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο, μα πάνω απ’ όλα ήθελε να τα φορτώσει όλα σε άλλους, όπως έκανε και πέρσι σε δύσκολες στιγμές. Αφού δεν του άρεσε η κατάσταση και έβλεπε πως δεν υπάρχει «φως» έπρεπε να είχε φύγει νωρίς.

Έστω κι έτσι όμως κατάφερε να βρεθεί από πάνω και να εκθέσει τη διοίκηση. Μετά το ματς με την Στουρμ Γκρατς έγραψα πως προπονητής, πρόεδρος και μέτοχοι (;) είναι δειλοί. Ο προπονητής πόνταρε στην αλλαγή του κλίματος του ματς με τον Πανιώνιο, αλλά και στον πανηγυρισμό του Μανωλά και έτσι άλλαξε και το κλίμα υπέρ του. Τώρα είναι καβάλα στο άλογο, αφού χάρισε και μερικά απ’ αυτά που δούλεψε. Αντίθετα αυτή που δούλεψε κανονικά τον κόσμο με τις παλινωδίες της. Μια μέρα τον στήριζε, την άλλη τον τελείωνε. Αν το είχε πράξει μετά το ματς της Πέμπτης, όταν και οι αποδοκιμασίες στο γήπεδο ήταν μαζικές για τον προπονητή, δεν θα είχε τρέξει τίποτα. Πιθανότατα οι δύο μεριές θα είχαν οδηγηθεί στην ίδια συμβιβαστική λύση.

Ο Χιμένεθ συναισθανόμενος ότι το κλίμα είναι υπέρ του, ζήτησε αυτά που, είτε μας αρέσει κάποιος, είτε όχι, είναι αυτά που δικαιούται. Έτσι βγήκε από τη δύσκολη θέση να πάει την ΑΕΚ στο ματς με τον Ολυμπιακό, αφού ήξερε πως η διοίκηση δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει τα αιτήματα του. Αυτό που λέει ο Αδαμίδης, πως και ο ίδιος ο προπονητής την Τρίτη, τόνισε ότι ίσως θα ήταν καλύτερο να φύγει για εκτονωθεί το κλίμα, είναι ουσιαστικά η αλήθεια και η «ταρζανιά» που τους έκανε ο Χιμένεθ. Για τον Αδαμίδη ίσως να ήταν πολύ βολικότερο να πάει στο ντέρμπι με τον Ισπανό προπονητή, αφού έχασε την ευκαιρία της Πέμπτης. Από την άλλη έτσι όπως κύλησαν τα γεγονότα και με την διοίκηση να είναι «άτολμη» ήταν βέβαιο πως ο Ισπανός θα γινόταν και… ήρωας. Τουλάχιστον η ΑΕΚ δεν φεσώθηκε παραπάνω κι αυτό είναι το κέρδος.

Βέβαια σε τυχόν στραβή με τον Ολυμπιακό, η διοίκηση ξέρει πως θα βρεθεί στο στόχαστρο. Μια διοίκηση που έφτιαξε μια ΑΕΚ απλά για να υπάρχει, όπως έχω γράψει και στις 9 Αυγούστου. Μια διοίκηση που απαιτεί σεβασμό, αλλά όπως πολύ σωστά λένε πολλοί φίλοι, αυτόν δεν μπορείς να τον απαιτείς, αν δεν τον κερδίσεις από μόνο σου. Η διοίκηση αυτή έχει παγιδευτεί, αφού εγκαταλείφθηκε από τους χρηματοδότες που κοιτάζουν εξ’ αποστάσεως, αλλά έστω και αν το παίζουν «Κινέζοι» θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Όπως και οι «λιποτάκτες» της παρέας του 2004 που νομίζουν ότι ο κόσμος τους έχει ξεχάσει επειδή δεν ασχολούνται. Όπως αποδεικνύεται από την πορεία των γεγονότων αυτοί είναι και οι πραγματικοί «παπατζήδες».

ΥΓ: Έχω την συνείδηση μου ήσυχη, γιατί από το 2004, ήξερα πως εδώ θα οδηγηθούμε και το έλεγα από τότε. Τώρα πολλοί εύχονται να λυτρωθεί η ΑΕΚ ακόμα και με τον πιο σκληρό τρόπο, αρκεί ν’ απεμπλακεί από αυτή την μορφή επιβίωσης. Χάσαμε 7 χρόνια, απλά γιατί κάποιοι ήταν καλοί «παραμυθάδες», αλλά πολύ λίγοι για την ΑΕΚ.

ΥΓ1: Θα προτιμούσα τον Άγγελο Αναστασιάδη για προπονητή της ΑΕΚ. Εύχομαι ολόψυχα στον Νίκο Κωστένογλου να πετύχει στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr