Η ΑΕΚ σημείωσε την ευρύτερη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα με 3-0 και πήρε μια βαθιά ανάσα, ενόψει του εξαιρετικά δύσκολου αγώνα με τους «πράσινους», ευχαριστώντας όσους κόπιασαν να πάνε στο ΟΑΚΑ. Η «Ένωση» έπαιξε κατά διαστήματα στο πρώτο μέρος, όμορφο ποδόσφαιρο, ειδικά για τα φετινά δεδομένα της και έδειξε πως αρχίζει να συνέρχεται και να μοιάζει με ομάδα. Η δουλειά στον επιθετικό τομέα απέδωσε καρπούς αυτή τη φορά, με παραγωγή φάσεων που έβγαιναν από ομαδικές προσπάθειες και όχι από κάποια έκλαμψη παικτών. Βέβαια ορισμένα παιδικά λάθη στην άμυνα πάλι παρατηρήθηκαν, ωστόσο κι αυτά μειώνονται με τον καιρό
.
Το παιχνίδι ανάμεσα στα δύο άκρα, μοιράστηκε σωστά. Ο Άρης περίμενε πως η «Ένωση» θα φόρτωνε περισσότερο με τροφοδοσία, προς την πλευρά που παίζει ο Λεονάρντο, αλλά η ζημιά βασικά γίνεται από την μεριά που η ΑΕΚ είχε τον Μπέλεκ. Η ευκαιρία του Λεονάρντο στο 22ο λεπτό δημιουργείται από τον Καμερουνέζο, το δεύτερο γκολ έρχεται από τον ίδιο που μετά την κούρσα του Κάλα, αποφεύγει δύο παίκτες την δίνει στον Καφέ και κάνει την μπαλιά τρύπα, ενώ στη φάση του δοκαριού του Κάλα, που η «Ένωση» έπαιξε βόλεϊ με τις κεφαλιές, στα νώτα της άμυνας του Άρη, βρέθηκαν δύο παίκτες ακάλυπτοι από εκεί.

Οι συνεργασίες των Καφέ, Μπέλεκ, Βάργκας και Λυμπερόπουλου, ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικές σήμερα. Κατάφερναν να κατεβάσουν με ασφάλεια τη μπάλα, ενώ θα πρέπει να σταθούμε από αμυντικής απόψεως στη σπουδαία δουλειά που έκανε ο MVP, Kάλα, αλλά και ο Κοντοές που δείχνει ότι στο πρόσωπο του ο Κωστένογλου, βρίσκει μια άκρως αξιόπιστη λύση. Συνολικά πάντως αυτό το 4-3-3 την κάνει να φαίνεται περισσότερο συμπαγής, ενώ με τον Μάκο μέσα σίγουρα είναι άλλη ομάδα.

Η δυσκολότερη δοκιμασία έρχεται κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος μέχρι τώρα, που παίζει και το καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτό θα είναι ένα πραγματικό κρας –τεστ τουλάχιστον για το αν μπορεί η ΑΕΚ να μένει σε αξιοπρεπή απόσταση από την κορυφή και να δίνει ένα παραπάνω ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, όπως και να κρατάει ζεστό τον κόσμο της. Σίγουρα έχει πολύ δρόμο μπροστά της, για να βελτιωθεί κι άλλο, μα πάνω απ’ όλα χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια.

ΠΗΓΗ: sday.gr