Δυο λόγια για τον Ηρακλή...
Για να ξέρουμε τι μας γίνεται, κι επειδή πολλές φορές πρέπει να συστηνόμαστε από την αρχή, δεν έχω καμία πρόθεση να δικαιολογήσω κανέναν και τίποτα, για οτιδήποτε έγινε στο Καυτανζόγλειο στο παιχνίδι του Ηρακλή με το... Αγιονέρι (σαν ανέκδοτο ακούγεται). Έστω κι αν πολλές φορές, καθόμαστε και κοιτάμε ένα δέντρο και κάνουμε πως δε βλέπουμε ένα ολόκληρο δάσος, που είναι δίπλα μας.

Πολλοί θα πουν ότι είναι ντροπή αυτά που έγιναν στο Καυτανζόγλειο, η πραγματικότητα, όμως είναι, πως ντροπή είναι, αυτό που ζει ολόκληρος ο Ηρακλής εδώ και μήνες. Κι επειδή κάποιοι μπερδεύονται, μιλάμε για μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας, που έχει τη δική της δυναμική, και είναι πραγματικά κρίμα να της φέρεται όλο το ποδοσφαιρικό σύστημα, με τον τρόπο, που της φέρεται.

Ο Ηρακλής ταλαιπωρείται σήμερα στην Δ' Εθνική, διότι δεν πήρε πιστοποιητικό από την επιτροπή αδειοδότησης (τη σύσταση της οποίας, άρα και την απόφασή της, έβγαλε άκυρη το διαιτητικό δικαστήριο, αλλά αγνοήθηκε), ενώ υπάρχει ομάδα, που παίζει στη Σούπερ Λίγκα, χωρίς να έχει πάρει πιστοποιητικό απ΄ αυτή την επιτροπή.

Ο Ηρακλής υποβιβάστηκε γιατί τον Ιανουάριο προσκόμισε πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα για να κάνει μεταγραφές. Το διαιτητικό δικαστήριο απεφάνθη πως θα έπρεπε να τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο και ανάκληση των δελτίων των παικτών, που απέκτησε τον Ιανουάριο με την πλαστή ενημερότητα, αλλά και πάλι αγνοήθηκε.

Και ξαφνικά, ο Ηρακλής βρέθηκε στην Δ' Εθνική γιατί προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια, μήπως βρει αυτό, που ο ίδιος θεωρεί «το δίκιο του». Κι η Σιόν προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια της Ελβετίας και μάλιστα κατά της ΟΥΕΦΑ, αλλά αυτή δεν υποβιβάστηκε. Εκεί, μάλλον ισχύει άλλο «αυτοδιοίκητο».

Μ΄ αυτά και μ΄αυτά, ο Ηρακλής την πλήρωσε και ταλαιπωρείται σήμερα στα χωριά της Δ' Εθνικής. Μάλλον σ΄ αυτόν αναφέρονταν ο πρώην πρωθυπουργός, όταν σε ένα διάγγελμά του, μας ενημέρωνε ότι χτύπησε την ανομία στο ποδόσφαιρο και το καθάρισε. Όλο το καλοκαίρι γελούσαμε διαβάζοντας στις εφημερίδες τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους, αλλά τελικά την πλήρωσε κι η Ηλιούπολη. Προφανώς, μόνη της τα έστηνε.

Ο Ηρακλής αναγκάστηκε να κατεβάσει ομάδα στη Δ' Εθνική γιατί έπρεπε κάπου να παίζει και αν και το ζήτησε, δεν του δόθηκε έστω και μία εβδομάδα προθεσμία, να πάρει πέντε – έξι παίκτες και να παρουσιάσει μια αξιόμαχη ομάδα, που θα μπορούσε να διεκδικήσει την άνοδο. Έτσι, υποχρεώθηκε να αγωνίζεται κάθε Κυριακή με μια παρέα 17χρονων, που εξορισμού δεν έχει καμιά τύχη σ΄ αυτό το πρωτάθλημα. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες, όλων των υπόλοιπων κατηγοριών, που ξαφνικά υποχρεώθηκαν να παίξουν σε άλλη κατηγορία, είχαν χρόνο να κάνουν μεταγραφές. Ο Ηρακλής όχι.

Αν αυτά που έπαθε φέτος ο Ηρακλής, τα είχε πάθει κανένας Ολυμπιακός, κανένας Παναθηναϊκός, καμιά ΑΕΚ, κανένας ΠΑΟΚ ή κανένας Άρης, θα είχαν φύγει από τις θέσεις τους η Ακρόπολη κι ο Λευκός Πύργος και θα είχαν βουτήξει στη θάλασσα ή θα είχε γυρίσει η χώρα ανάποδα. Σήμερα, και η Ακρόπολη και ο Λευκός Πύργος είναι στις θέσεις τους.

Περνούσα έξω από το Καυτανζόγλειο κανένα μισάωρο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι με το... Αγιονέρι, έβλεπα μεγάλους και μικρούς να πηγαίνουν στο γήπεδο με τα κασκόλ του Ηρακλή στο λαιμό κι έλεγα «χαρά στο κουράγιο τους».

Κάποια στιγμή, αυτή η κωμωδία με τον Ηρακλή θα πρέπει να σταματήσει. Αρκετά τιμωρήθηκε ένας ολόκληρος σύλλογος, μια ολόκληρη ιστορία, επειδή απλά ανέχτηκαν κάποιους μικρούς ανθρώπους να παίζουν με τις τύχες τους.

Στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής ο Ηρακλής δεν έχει καμιά τύχη, είτε φάει 40 αγωνιστικές τιμωρία και 40 μηδενισμούς, είτε όχι. Με την ομάδα, που έχει, το πιο πιθανό είναι να υποβιβαστεί στο τοπικό.

Η μόνη λύση για τον Ηρακλή είναι να βρει ένα ΑΦΜ άλλης ομάδας, να παίξει είτε στη Γ', είτε στη Β' Εθνική απαλλαγμένος από τα χρέη του παρελθόντος και να διεκδικήσει το δικαίωμά του για μία νέα αρχή, υπό αξιοπρεπείς προϋποθέσεις. Κι αν είναι μάγκας, να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα.

Κάποια στιγμή θα το προσπαθήσει. Και καλό είναι να τον αφήσουν στην ησυχία του να το κάνει, στη χώρα, που για κάποιες άλλες ομάδες, όταν είναι να αλλάξουν ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλάζουν οι ίδιοι οι νόμοι. Κάθε εμπόδιο, που θα μπαίνει στον Ηρακλή από εδώ και στο εξής, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ακόμη σημάδι ότι η εκδίκηση συνεχίζεται...

ΠΗΓΗ: sentragoal.gr