Κατά κάποιο τρόπο είναι λογικό, όταν απέναντι υπήρχε μια ομάδα, η οποία με δυσκολία ανέβαζε 2-3 παίκτες πάνω από τη μεσαία γραμμή. ʼμυνα, άμυνα και πάλι άμυνα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αν στις καθυστερήσεις δεν εκμεταλλεύονταν το λάθος του Μανωλά για να σκοράρουν, δε θα είχαν ούτε μία ευκαιρία σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο.

Η Ένωση είχε ένα σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι της, το οποίο όμως κάνει τη διαφορά κόντρα σε ομάδες που παίζουν μαζική άμυνα. Είχε υπομονή. Δεν έδειξε σε κανένα χρονικό σημείο της αναμέτρησης διατεθειμένη να βιαστεί χωρίς λόγο και να κάνει βαθιές μπαλιές στο ...πουθενά για να πετύχει το στόχο της.

Αντίθετα η οδηγία του Νίκου Κωστένογλου για συνεχή κίνηση με ή χωρίς μπάλα από τους μέσους και τους τρεις της επίθεσης, έγινε πράξη και σε ορισμένες περιπτώσεις απέδωσε καρπούς. Το πιο βασικό απ' όλα είναι ότι η ΑΕΚ πέτυχε το στόχο της. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη επικράτηση στο νικηφόρο σερί που ψάχνει ως το τέλος του α' γύρου.

Με τον Λεονάρντο ασταμάτητο στο σκοράρισμα, με τον Λυμπερόπουλο να τρέχει σαν 20χρονος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, με τον σταθερότατο Βάργκας να έχει μια ακόμα θετική παρουσία και με τον Καράμπελα να επιστρέφει στις πολύ θετικές εμφανίσεις. Η άμυνα γενικά δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τον ανύπαρκτο επιθετικά Λεβαδειακό, με εξαίρεση βέβαια τη μία και μοναδική φάση του γκολ των φιλοξενούμενων. Και μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες (έχουν πάρει ένα ελάχιστο ποσοστό από τα χρήματα που τους οφείλονται).

Η ατυχία πάντως δε ...λέει να αφήσει ήσυχη την ΑΕΚ. Ξανά τρεις αναγκαστικές αλλαγές και το χειρότερο είναι ότι ακολουθεί ένα παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος, στην οποία η παρουσία του έμπειρου Καφέ θα ήταν σίγουρα σημαντική. Ο Κωστένογλου δε θα έχει ούτε τον Ρίκκα στο Αγρίνιο, αφού έτσι αποφάσισε ο διαιτητής Δελφάκης. Αυστηρότατη η δεύτερη κίτρινη κάρτα που έδειξε στον Έλληνα μέσο, ο οποίος παρουσίασε και πάλι πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι του, αλλά λόγω της αποβολής δε θα συμμετέχει στην αποστολή του Σαββατιάτικου αγώνα με τον Παναιτωλικό.
 

ΠΗΓΗ: novasports.gr