Facebook Pixel H Morgan Stanley αναβάθμισε την αξιολόγηση της Ινδίας και υποβάθμισε την Κίνα
| 2023-08-09 00:29:00

H Morgan Stanley αναβάθμισε την αξιολόγηση της Ινδίας και υποβάθμισε την Κίνα

Sportdog Team
H Morgan Stanley αναβάθμισε την αξιολόγηση της Ινδίας και υποβάθμισε την Κίνα

Η έκθεση υπογραμμίζει τη δέσμευση της χώρας για μεταρρυθμίσεις και μακροοικονομική σταθερότητα, παράγοντες που προσελκύουν ευνοϊκές τάσεις στις άμεσες ξένες επενδύσεις (ΑΞΕ) και στις ροές χαρτοφυλακίου.

Σε μια σημαντική κίνηση προέβη η παγκόσμια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Morgan Stanley, η οποία αναβάθμισε την αξιολόγηση της Ινδίας, ενώ υποβάθμισε την Κίνα. Η απόφαση αντανακλά τις ανοδικές προοπτικές της εταιρείας για την ινδική οικονομία, αναφέροντάς την ως χώρα σε τροχιά «έκρηξης μακρών κυμάτων».

Η απόφαση της Morgan Stanley να προτιμήσει την Dalal Street, τον οικονομικό κόμβο της Ινδίας, έναντι των κινεζικών μετοχών βασίζεται σε διάφορους παράγοντες που δείχνουν την αυξανόμενη δυνατότητα της Ινδίας ως επενδυτικού προορισμού. Η έκθεση υπογραμμίζει τη δέσμευση της χώρας για μεταρρυθμίσεις και μακροοικονομική σταθερότητα, παράγοντες που προσελκύουν ευνοϊκές τάσεις στις άμεσες ξένες επενδύσεις (ΑΞΕ) και στις ροές χαρτοφυλακίου. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις έχουν ενσταλάξει εμπιστοσύνη στους επενδυτές, καθιστώντας την Ινδία ευνοϊκή επιλογή για μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης.

Ένας από τους βασικούς μοχλούς πίσω από την αισιοδοξία της Morgan Stanley είναι η δυνατότητα της Ινδίας για διαρκή ανώτερη αύξηση του EPS (Κέρδη ανά μετοχή) σε σύγκριση με άλλες αναδυόμενες αγορές. Το νεανικό δημογραφικό προφίλ της χώρας διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην προώθηση των εισροών μετοχών, καθώς ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται σε ηλικία εργασίας, οδηγώντας σε αυξημένη κατανάλωση, επενδύσεις και οικονομική δραστηριότητα.

Η δέσμευση της ινδικής κυβέρνησης να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχει αναγνωριστεί από τη Morgan Stanley ως βασικός παράγοντας για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις δημιούργησαν ένα πιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον, ενθάρρυναν την επιχειρηματικότητα και προσέλκυσαν ξένες επενδύσεις σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, της μεταποίησης και των υπηρεσιών. Η επιτυχής εφαρμογή του φόρου αγαθών και υπηρεσιών (GST) και άλλων μέτρων για τη διευκόλυνση της διαδικασίας επιχειρηματικής δραστηριότητας ενίσχυσε περαιτέρω την ελκυστικότητα της Ινδίας προς τους επενδυτές.

Επιπλέον, οι ισχυροί χρηματοοικονομικοί και τεχνολογικοί τομείς της Ινδίας έχουν συμβάλει καθοριστικά στην προσέλκυση ξένων επενδυτών. Η βιομηχανία πληροφορικής της χώρας είναι παγκοσμίως γνωστή για το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό της και τις καινοτόμες λύσεις, γεγονός που την καθιστά κόμβο για την εξωτερική ανάθεση τεχνολογίας και την ανάπτυξη λογισμικού. Αυτό έχει προσελκύσει σημαντικές ξένες επενδύσεις και συνέβαλε σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της Ινδίας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags