Facebook Pixel Σημαντική εξέλιξη! Η Ιταλία αποσύρεται από την πρωτοβουλία της Κίνας "Belt and Road Initiative"
| 2023-12-08 02:31:00

Σημαντική εξέλιξη! Η Ιταλία αποσύρεται από την πρωτοβουλία της Κίνας "Belt and Road Initiative"

του Γεωπόλδου
Σημαντική εξέλιξη! Η Ιταλία αποσύρεται από την πρωτοβουλία της Κίνας "Belt and Road Initiative"

H Ιταλία πληροφόρησε επίσημα την κινεζική κυβέρνηση, μέσω της πρεσβείας της στο Πεκίνο, για τη λήξη της συνεργασίας.

Η Ιταλία ενημέρωσε επίσημα την Κίνα ότι αποσύρεται από το την Πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος» (Belt and Road Initiative), δήλωσαν δύο κυβερνητικές πηγές στο Reuters την Τετάρτη.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι είχε επισημάνει εδώ και μήνες ότι ήθελε να αποχωρήσει από τη συμφωνία, η οποία έχει ως πρότυπο τον παλιό Δρόμο του Μεταξιού που συνέδεε την Κίνα με τη Δύση.

Η Ιταλία το 2019 έγινε η πρώτη και μέχρι στιγμής μοναδική χώρα της G7 που εντάχθηκε στο πρόγραμμα. Η συμφωνία της με την Κίνα λήγει τον Μάρτιο του 2024 και θα ανανεωνόταν αυτομάτως, εκτός εάν η Ρώμη προειδοποιούσε εγγράφως τουλάχιστον τρεις μήνες πριν ότι αποχωρεί.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ενόψει της λήξης της συμφωνίας σε τρεις μήνες, η Ιταλία πληροφόρησε επίσημα την κινεζική κυβέρνηση, μέσω της πρεσβείας της στο Πεκίνο, για τη λήξη της συνεργασίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Μελόνι, παρά τη λήξη της συγκεκριμένης συνεργασίας, διεμήνυσε, μέσω της πρεσβείας της Ιταλίας στο Πεκίνο, ότι οι οικονομικές σχέσεις με την Κίνα θα παραμείνουν στρατηγικής σημασίας.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags