Facebook Pixel Μια ξεχωριστή Πρωτοχρονιά στην πρωτεύουσα του Κασμίρ!
| 2024-01-03 17:04:00

Ξεφάντωμα στον Πύργο του Ρολογιού! Μια ξεχωριστή Πρωτοχρονιά στην πρωτεύουσα του Κασμίρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ξεφάντωμα στον Πύργο του Ρολογιού! Μια ξεχωριστή Πρωτοχρονιά στην πρωτεύουσα του Κασμίρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι άνθρωποι εθεάθησαν να τραγουδούν και να χορεύουν με τις μελωδίες των τραγουδιών του Bollywood

Παραδοσιακά γνωστό για την πολιτική του σημασία, το εμβληματικό Lal Chowk (Κόκκινη Πλατεία), ο εμπορικός κόμβος του Σρίναγκαρ, της πρωτεύουσας του Κασμίρ δηλαδή, μετατράπηκε σε ένα ζωντανό κέντρο εορτασμού της Πρωτοχρονιάς το βράδυ της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου 2023. 

Όπως διαβάζουμε στη Deccan Herald, ντόπιοι καλλιτέχνες στόλισαν την πλατεία με πολύχρωμες εγκαταστάσεις, που συμβολίζουν την ενότητα και την ελπίδα. Καθώς το ρολόι έτρεχε πιο κοντά στα μεσάνυχτα, ένα διαφορετικό πλήθος συγκεντρώθηκε, μοιράζοντας χαμόγελα και ιστορίες που υπερέβαιναν τ...

Εν μέσω χαμηλών θερμοκρασιών, οι ντόπιοι καθώς και οι τουρίστες που επισκέπτονταν το Κασμίρ παρακολούθησαν τη λειτουργία και ήταν εξαιρετικά ενθουσιασμένοι με τους εορτασμούς στον περίφημο πύργο του ρολογιού στο κέντρο της πόλης του Σριναγκάρ. 

Οι άνθρωποι εθεάθησαν να τραγουδούν και να χορεύουν με τις μελωδίες των τραγουδιών του Bollywood στο Lal Chowk, το οποίο είχε μια σημαντική ανακαίνιση πέρυσι ενόψει της συνόδου κορυφής της G20.

Το πλήθος, ένα μείγμα ντόπιων και επισκεπτών, απαθανάτιζε τη στιγμή με τα κινητά του τηλέφωνα με τον τραγουδιστή στη σκηνή να φτιάχνει την ατμόσφαιρα. 

Ο Πύργος του Ρολογιού είναι αυτόπτης μάρτυρας της άθλιας πολιτικής ιστορίας του Τζαμού και του Κασμίρ από το 1947 και ήταν επίσης μάρτυρας πολλών αιματοχυσιών και βίας από το 1990. Αργότερα πολλοί πολιτικοί έκαναν φλογερές και παθιασμένες ομιλίες στον Πύργο του Ρολογιού, υψώνοντας κάποιες σημαίες είτε της Ινδίας είτε Το Πακιστάν να κάνει πολιτική δήλωση. 

Από τότε που ξέσπασε η εξέγερση το 1990, το Lal Chowk έγινε ένα είδος ψυχολογικής μάχης μεταξύ των αυτονομιστών και της κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών ταραχών του 2008 και του 2010, οι αυτονομιστές καλούσαν συχνά σε πορεία προς την πλατεία του ρολογιού.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αυτονομιστές πέτυχαν ακόμη και να ξεδιπλώσουν την πακιστανική σημαία στον Πύργο του Ρολογιού, ενώ αρκετές φορές, η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας χρειάστηκε να φράξουν την περιοχή για να σταματήσουν τους ανθρώπους  να βαδίζουν προς το Lal Chowk. Από το 2019 όμως που άρθηκε το ειδικό καθεστώς τα πράγματα άλλαξαν.

Οπότε, ο ασυνήθιστος εορτασμός στο Lal Chowk στις 31 Δεκεμβρίου 2023 όχι μόνο σηματοδότησε την αρχή ενός νέου έτους, αλλά συμβόλιζε επίσης τη συλλογική δέσμευση για την αρμονία, την διαφορετικότητα και την επιδίωξη μιας ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags