Facebook Pixel Ο Σάντος θα περιμένει μέχρι το τελευταίο ματς για να διαλέξει
| 2012-04-25 20:05:00

Ο Σάντος θα περιμένει μέχρι το τελευταίο ματς για να διαλέξει

Ο Σάντος θα περιμένει μέχρι το τελευταίο ματς για να διαλέξει

Tο τέλος της κανονικής σεζόν της Superleague βρίσκει τον Φερνάντο Σάντος με τις ανησυχίες του σχετικά με την κατάσταση θα παραλάβει τους ποδοσφαιριστές για την προετοιμασία. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.

Tο τέλος της κανονικής σεζόν της Superleague βρίσκει τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος τούτες τις μέρες επιστρέφει από την Πορτογαλία, όπου το Μεγάλο Σάββατο πήρε αγκαλιά το πρώτο του εγγόνι (αγόρι) με τις ανησυχίες του σχετικά με το πότε ακριβώς και σε ποια ακριβώς κατάσταση θα παραλάβει τους ποδοσφαιριστές για την προετοιμασία. Τον βρίσκει όμως και αρκετά ικανοποιημένο με όσα είδε, τόσο κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος όσο και στις τελευταίες αγωνιστικές.

Δίχως υπερβολή, όλα δείχνουν να πηγαίνουν πρίμα για την Εθνική και τον προπονητή της, ειδικά στη συζήτηση για τους «ντόπιους» διεθνείς. Το τέλος της σεζόν, υπό την αίρεση των play off, τους βρίσκει όλους υγιείς και διαθέσιμους, τους περισσότερους με σημαντικό αριθμό αγώνων στα πόδια. Αυτοί που αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα τραυματισμών, τους έχουν αφήσει πίσω και έχουν προλάβει να αγωνιστούν. Ο Πορτογάλος προπονητής διαλέγει από την ντόπια αγορά μέσα από το μεγαλύτερο εύρος επιλογών που θα μπορούσε να ζητήσει από το ελληνικό πρωτάθλημα αυτής της εποχής.

Το μεγαλύτερο κέρδος του πρωταθλήματος είναι, για τον προπονητή της Εθνικής, ο Γιάννης Μανιάτης. Με όσα έκανε στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, ο 26χρονος έλυσε μια από τις πιο σοβαρές σπαζοκεφαλιές του Πορτογάλου. Ο Μανιάτης είναι με διαφορά ο πιο κερδισμένος του ελληνικού πρωταθλήματος στην αντίληψη του προπονητή της Εθνικής.

Το επoμενο καλύτερο νέο για τον Σάντος ήταν η επιστροφή του Σωτήρη Νίνη στα παιχνίδια, με την προοπτική των play off μπροστά του. Δεν ανησυχούσε το ίδιο για τον Γιώργο Καραγκούνη, διότι πόνταρε στην εμπειρία του και είχε την πεποίθηση ότι ο «Κάρα» θα έβρισκε τον εαυτό του ακόμη και χωρίς πολλές συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό. Πολύ καλό νέο ήταν για τον Σάντος και αυτό που πήρε από την επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε να δώσει λίγο χρόνο, έστω την τελευταία στιγμή, στον Γιάννη Φετφατζίδη.

Ο Σάντος πρέπει να επιστρέφει τούτες τις μέρες στην Αθήνα πολύ περισσότερο προβληματισμένος από όσο θα περίμενε ότι θα ήταν αυτή την εποχή σχετικά με τις επιλογές που θα κάνει για την 25άδα, από την οποία θα προκύψουν οι 23 που θα ταξιδέψουν στην τελική φάση του Euro.

Θεωρητικά, δεν υπάρχει κάτι που περιμένει να δει προτού επιλέξει. Ολη η σειρά των play off όμως, μαζί και οι τελευταίες εικόνες που θα πάρει από τους μετανάστες διεθνείς, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην τελική επιλογή. Διότι είναι αρκετοί οι ποδοσφαιριστές που τον έχουν βάλει στη διαδικασία του προβληματισμού και της αμφιβολίας για την τελική επιλογή.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση παίκτη που «εκμεταλλεύτηκε» το πρωτάθλημα για να «αναγκάσει» τον προπονητή να ασχοληθεί πολύ με την περίπτωσή του είναι ο Κώστας Μήτρογλου. Μαζί του ο Σάντος δεν κατάφερε να βγάλει άκρη. Στις προηγούμενες φορές τους ο Μήτρογλου του έδωσε την εντύπωση ότι δεν μπορεί να συνεννοηθεί μαζί του και, ειδικά, ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ως μέλος ομάδας. Ο Σάντος αποκλείεται να βάλει σε ρίσκο τη λειτουργία, την τάξη και την πειθαρχία, την ίση μεταχείριση των ποδοσφαιριστών για χάρη του Μήτρογλου. Δεν μπορεί δηλαδή να ακολουθήσει τον δρόμο της ειδικής μεταχείρισης, αυτής που επέλεξαν συνειδητά ο Ατρόμητος και ο Γιώργος Δώνης. Τα γκολ του Μήτρογλου όμως τον έχουν βάλει στον πειρασμό. Στη συζήτηση με τον εαυτό του, ο Σάντος δύσκολα θα πειστεί ότι δεν αξίζει μια ευκαιρία ο Μήτρογλου.

ΠΗΓΗ: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags