Facebook Pixel «Κύκνοι» γεμάτοι υποσχέσεις
| 2012-05-14 21:47:00

«Κύκνοι» γεμάτοι υποσχέσεις

«Κύκνοι» γεμάτοι υποσχέσεις

Tο τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012 στην Premier League για την Λίβερπουλ, ήταν στην Ουαλία με αντίπαλο την Σουόνσι.

Η προϊστορία έδειχνε τελευταία νίκη της Σουόνσι το 1982 στο παλιό γήπεδο, το Vetch Field, χωρίς καμία αναμέτρηση στα πλαίσια της Premier League. Το 2005 μεταφέρθηκε στο Liberty Stadium και μπήκε σε τροχιά ανόδου. Την φετινή περίοδο κατάφερε να μείνει στην κατηγορία και να πλασαριστεί στην 11η θέση με 47 βαθμούς.

Η δουλειά του προπονητή Μπρένταν Ρότζερς , βοηθού του Μουρίνιο στην Τσέλσι, αναδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ομάδα με πολύ τρέξιμο, καταπληκτικό passing game, ανασταλτική και επιθετική λειτουργία με σωστές αποστάσεις, αλληλοκαλύψεις, πολύ καλό τερματοφύλακα, εφαρμογή του σχεδίου μέσα στο γήπεδο, αντίληψη παιχνιδιού. Μία πλήρης ομάδα που για τα αγγλικά δεδομένα, παράγει ποδοσφαιρικό θέαμα στο γήπεδο.

Είναι χαρακτηριστικό της τακτικής πειθαρχίας που έχει η ομάδα ότι για κάθε ευκαιρία που δημιουργεί αναλογούν κατά μ.ο. 62 πάσες , 17 περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη στην Premier League. Ως μικρομεσαία ομάδα έχει και τα μειονεκτήματά της. Λείπει φυσικά η συνολική εμπειρία. Παρά τις πολλές πάσες και την κατοχή μπάλας δεν είναι τόσο απειλητική στην αντίπαλη εστία, οι παίκτες υποπίπτουν σε λάθη σε καταστάσεις πίεσης από τον αντίπαλο, ο γρήγορος ρυθμός που επιβάλει δεν είναι διαχειρίσιμος όταν τον δέχεται και δείχνει ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά όταν ο αντίπαλος επιβάλει το παιχνίδι του.

Η Λίβερπουλ έφτασε να παίξει το τελευταίο παιχνίδι της περιόδου χωρίς στόχο, με μοναδικό κίνητρο την καλή εμφάνιση από παίκτες που θέλουν να έχουν ρόλο και την επόμενη χρονιά. Η τελική έκβαση του αγώνα αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση γιατί από την μεριά της τακτικής έλειψε η σωστή τελική προσπάθεια, στάθηκε καλά στο νευραλγικό χώρο του κέντρου , αλλά το τέρμα που δέχτηκε ήταν αδράνεια ενός παίκτη που χάλασε όλη την αμυντική διάταξη. Είχε πιο σημαντικές ευκαιρίες , επιθετικά λειτούργησε καλύτερα από την αντίπαλο της αλλά δεν ευτύχησε να πετύχει πρώτη τέρμα. Πλέον έχουμε την συνολική εικόνα της Λίβερπουλ και σε προσεχές άρθρο θα γίνει ανάλυση της τακτικής συμπεριφοράς της αλλά και ατομική αποτίμηση της απόδοσης των παικτών.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags