Αγώνας σταθμός στην πολύχρονη καριέρα του κορυφαίου σουτέρ, ο οποίος με το βιβλίο του απευθύνεται, όχι μόνο στους φίλους του αθλήματος, αλλά και κάθε είδους κοινό, φίλαθλο και μη. Γιατί μέσα από τις 208 σελίδες αναμνήσεων και φωτογραφιών από το ξεκίνημά του στον Ιωνικό Ν. Φ. μέχρι και τον τελευταίο του σταθμό στην ΑΕΚ, διαγράφεται όλη η ιστορία του ελληνικού μπάσκετ με τις κοινωνικές διαστάσεις και προεκτάσεις του. Από τα πέτρινα χρόνια, μέχρι και την εποχή του επαγγελματισμού, ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται τις διαφορές, οι παλαιότεροι θα ταξιδεύσουν μέσα από τις αφηγηματικές αναμνήσεις και οι νεώτεροι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ενδιαφέροντα πράγματα γύρω από τη δράση των προηγούμενων γενεών του μπάσκετ.

Ο Απόστολος Κόντος, πρώτος σκόρερ όλων των εποχών του Παναθηναϊκού (και δεύτερος σε συμμετοχές μετά τον Φραγκίσκο Αλβέρτη), κορυφαίος σουτέρ, παίκτης με διάρκεια αλλά και σπάνιο ήθος, τόσο επαγγελματικό όσο και προσωπικό, συνετέλεσε αποφασιστικά στις υψηλές διακρίσεις και τίτλους που κέρδισε ο Παναθηναϊκός.

Το ενδιαφέρον του αναγνώστη θα κεντρίσουν οι ανέκδοτες ιστορίες από τα αμέτρητα ταξίδια με τον Παναθηναϊκό, αλλά και τις Εθνικές ομάδες, καθώς και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που πλαισιώνει την αφήγηση.

Έτσι ο αναγνώστης θα ταξιδέψει μαζί με τον Απόστολο Κόντο και τον δημοσιογράφο Τάκη Ευσταθίου, σε εποχές, όπου το ήθος, ο σεβασμός, η συνέπεια και η αγάπη για το μπάσκετ, ο αναγνωριζόταν απ’ όλους. Τότε που η αντιπαλότητα δεν δηλητηριαζόταν από τον φανατισμό και το μίσος και ο «αιώνιος αντίπαλος, ο Ολυμπιακός, βράβευσε τον Απόστολο Κόντο για την προσφορά του στο άθλημα…

ΠΗΓΗ: superbasket.gr