Το νέο μεγάλο όπλο των αντιεξουσιαστών - που χρησιμοποιήθηκε στα χθεσινά επεισόδια στο Κέντρο της Αθήνας - έχει όνομα φιδιού.
Η μολότοφ-κόμπρα όπως τη βάφτισαν οι ιταλοί εφευρέτες της, αποτελεί τα δύο τελευταία χρόνια το επίσημο όπλο των αναρχικών. Μια βόμβα φτιαγμένη από φθηνά υλικά αλλά με τρόπο ώστε να προκαλεί μεγάλη ζημιά.
Στην απλή της μορφή αποτελείται από πλαστικό μπουκάλι των 500 ή 750 ml, το οποίο περιέχει υγρή αμμωνία, μικρή ποσότητα βενζίνης και μικρά κομμάτια φελιζόλ.
Γύρω από το μπουκάλι τοποθετείται μια συστοιχία από κροτίδες, μία εκ των οποίων διαθέτει φιτίλι ή βαρελότο. Στη μορφή αυτή ο χρήστης της βόμβας βάζει φωτιά στο φιτίλι, με αποτέλεσμα η μολότοφ να σκάει είτε στον αέρα είτε στο οδόστρωμα.
Το σύννεφο φωτιάς που δημιουργείται «καταβρέχει» τον στόχο (αστυνομικός συνήθως).
Τα εξαιρετικά εύφλεκτα υλικά, όπως αναφέρουν τα «Νέα», πέφτουν στο πρόσωπο ή κολλάνε στα ρούχα του στόχου. Μέσα στις μολότοφ-κόμπρα τοποθετούνται σκάγια, βίδες ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία τη στιγμή της έκρηξης εκτοξεύονται σε ακτίνα 30 μέτρων.
Πηγή: Newsbeast.gr
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο