Το φθινόπωρο κάνει ποδαρικό με καλές καιρικές συνθήκες στη χώρα μας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Παρά το γεγονός ότι δεν αναμένονται ακραίες θερμοκρασίες ή καύσωνας, ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, αγγίζοντας τοπικά τους 37 βαθμούς στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.
Η ζέστη θα γίνεται πιο έντονη λόγω της αυξημένης υγρασίας, καθώς συνεχώς μεταφέρονται υγρές αέριες μάζες από την κεντρική Ευρώπη. Ένα νέο κύμα αστάθειας αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα το διήμερο Τετάρτης – Πέμπτης, επηρεάζοντας κυρίως τις απογευματινές ώρες.
Σήμερα η εικόνα παραμένει καλοκαιρινή, με ηλιοφάνεια σχεδόν παντού και λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34°C, τοπικά 35°C στη νότια Κρήτη. Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με ενισχυμένους ανέμους στην εθνική Αθηνών–Κορίνθου και θερμοκρασία έως 34°C.
Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr