Facebook Pixel Οι ...Αφράγκοβιτς με τα 8.267 ψωροευρώ!
Life
| 2012-04-19 00:16:00

Οι ...Αφράγκοβιτς με τα 8.267 ψωροευρώ!

Οι ...Αφράγκοβιτς με τα 8.267 ψωροευρώ!

Πρέπει κάποτε στο ελληνικό ποδόσφαιρο να σοβαρευτούμε όλοι μαζί. Δεν γίνεται, δηλαδή, να πιάνουν όλοι στο στόμα τους τον Αμπράμοβιτς ή την Τσέλσι. Είναι και κάπου «ιεροσυλία».

Όταν, δηλαδή, ο Βαγγέλης Πέτσος είπε στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τη θρυλική ατάκα «Αυτή την στιγμή έχουμε στα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μόνο 8.267 ευρώ», τότε δεν είναι για να γελάμε με όσα είχαν ακουστεί τις πρώτες ημέρες του πολυμετοχικού περί Αμπράμοβιτς;

Ποιοι Αμπράμοβιτς; Οι Αφράγκοβιτς είναι αυτοί, τρόπος του λέγειν. Και δεν εννοούμε, βέβαια, ότι οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού δεν έχουν λεφτά. Φραγκάτοι είναι όλοι τους. Πανίσχυροι επιχειρηματίες, σοβαροί στις μπίζνες τους και πολύ δυνατοί. Όσον αφορά, όμως, τον Παναθηναϊκό είναι σφιχτοί και μοιάζουν με… Αφράγκοβιτς. Δικό τους είναι το «μαγαζί», αυτοί είναι μέτοχοι της επιχείρησης, όμως κάνουν σα να μην ξέρουν, σα να μην είδαν, σα να μην καταλαβαίνουν τι γίνεται.

Είναι δυνατόν κοτζάμ Παναθηναϊκός να έχει φτάσει να διαθέτει μόνο 8.267 ευρώ; Αυτά δεν φτάνουν στον Αμπράμοβιτς ούτε για τις καραβίδες που τρώει μια μέρα στο κότερό του. Άντε και τις σαμπάνιες!

Και δεν είναι μόνο οι πράσινοι. Και ο Ντέμης ο Νικολαϊδης είχε πει κάποτε όταν έμπαινε στην ΑΕΚ το 2004 το αμίμητο: «Θέλω η ΑΕΚ να φτιάξει ομάδα και γήπεδο, ώστε να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια την Τσέλσι». Και η Ένωση είναι ένα βήμα από το οικονομικό έμφραγμα πάλι. Και μόνο το γεγονός ότι μπορεί αύριο, μεθαύριο να δώσει κάποιος μόνο 2,5 εκ. ευρώ για να πάρει το 51% των μετοχών, λέει πολλά.

Ας προσγειωθούν, λοιπόν, όλοι στην πραγματικότητα της σημερινής Ελλάδας κι ας καταλάβουν ότι οι ΠΑΕ δεν χρειάζονται έναν… Αμπράμοβιτς, ούτε πολλούς… Αμπράμοβιτς, αλλά κάποιους που να δώσουν αυτά τα σχετικά λίγα (σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν) χρήματα που απαιτούνται έτσι ώστε να ορθοποδήσουν οι ομάδες.

Μέχρι τότε και μέχρι να βρεθούν πραγματικοί σωτήρες που θα κάνουν πέρα τα προσωπικά τους για το καλό των ομάδων, ας ακούνε το διαχρονικό αυτό τραγούδι:


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags