Από τις πρώτες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022 ήταν η απαγόρευση πτήσεων στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.

Από τις χώρες που δεν επέβαλλαν κυρώσεις ήταν η Τουρκία, στην οποία οι Ρώσοι τουρίστες θα περάσουν φέτος τις διακοπές τους, αφού άλλες, όπως η Ελλάδα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη μορφή τιμωρίας.

Δεν είναι μόνο η Τουρκία όμως ταξιδιωτικός προορισμός των Ρώσων. Όπως αναφέρει το el.armradio.am, τον Ιούνιο οι Ρώσοι θα περάσουν τις διακοπές τους στην Αρμενία, στο Καζακστάν και στη Τουρκία και γενικά, κάθε πέμπτος ταξιδιώτης σκοπεύει να αναχωρήσει για εξωτερικό τις επόμενες μη εργάσιμες ημέρες. Αυτό αναφέρθηκε από την υπηρεσία Τύπου της υπηρεσίας αναζήτησης και αγοράς εισιτηρίων Aviasales.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, η Τουρκία κατέχει την πρώτη θέση στην κράτηση των ξένων τουριστικών διαδρομών- 4% όλων των αγορών με μέσο όρο ελέγχου 43,5 χιλιάδες ρούβλια.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αρμενία, όπου θα πάει το 2,6% των ταξιδιωτών. Κατά μέσο όρο, πληρώθηκαν 28,6 χιλιάδες ρούβλια για την πτήση.

Το Καζακστάν αποτελεί το 1,2% όλων των εισιτηρίων, το οποίο είναι περίπου 30,5 χιλιάδες ρούβλια.