Facebook Pixel Τουρκία: Τρόμος! Χάνουν την Κωνσταντινούπολη - Αναγνωρίζουν ελληνική μειονότητα
Life
| 2022-08-20 00:29:00

Τρόμος στην Τουρκία! Χάνουν την Κωνσταντινούπολη - Αναγνωρίζουν ελληνική μειονότητα

του Γεωπόλδου
Τρόμος στην Τουρκία! Χάνουν την Κωνσταντινούπολη - Αναγνωρίζουν ελληνική μειονότητα

Μπορεί η Ρωμιοσύνη να νεκραναστηθεί μέσα στην Τουρκία; Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο ακούγεται σαν ανέκδοτο. Εκεί όμως τρέμουν και μόνο σε αυτήν την ιδέα.

Η δωρεά της φανέλας της Τράμπζονσπορ από Τούρκο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην Τραπεζούντα έχει κάνει έξαλλους εδώ και ημέρες τους Τούρκους! Την αρχή έκανε ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος (MHP) των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος στάθηκε στον όρο «οικουμενικός» που ανέγραφε η εμφάνιση που δόθηκε στον Παναγιώτατο. «Δεν υπάρχει κανένα οικουμενικό ίδρυμα στην Τουρκία», ανέφερε στη δήλωσή του.

 

Στην Τουρκία κάνουν λόγο για καλοσχεδιασμένο σενάριο για να παίξει με τις νευρικές απολήξεις του τουρκικού έθνους. Ακολούθησαν δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Sultan Abdulhamid Han» (ίδιο όνομα με το γεωτρύπανο που βγήκε στην Ανατολική Μεσόγειο πριν μερικές ημέρες. Ο Τουργκάι Γιαζιτζί στάθηκε και εκείνος στον όρο Οικουμενικός, υποστηρίζοντας, ότι υπάρχει προσπάθεια διάλυσης της Τουρκίας και δημιουργίας ανεξάρτητου κράτους στην Κωνσταντινούπολη στα πρότυπα του Βατικανού στη Ρώμη.

«Αυτός ο ισχυρισμός αποσκοπεί στη δημιουργία ενός Ορθόδοξου Χριστιανικού Οικουμενικού Κράτους στην Κωνσταντινούπολη, όπως ακριβώς και στο Βατικανό, και στη διάλυση της Τουρκίας από ορισμένες ομάδες, ιδιαίτερα την Ελλάδα. Γι’ αυτό η Ελλάδα, που δεν έχει εγκαταλείψει τον στόχο της στη Μεγάλη Ιδέα εδώ και 200 ​​χρόνια, επιμένει στον Οικουμενικό της τίτλο με την υποστήριξη που λαμβάνει από την ΕΕ και τις ΗΠΑ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιαζιτζί.

Σειρά πήρα ο Πρόεδρος του Κόμματος της Ανεξάρτητης Τουρκίας (BTP) Χουσεΐν Μπας, ο οποίος σχολίασε το θέμα ως καλεσμένος της εκπομπής «Özel Gündem» του καναλιού «Meltem TV». Αρχικά στάθηκε και εκείνος την προσοχή του στην έννοια του Οικουμενισμού και υποστήριξε ότι ο Πατριάρχης είναι κράτος εν κράτει και στη συνέχεια ανέσυρε από την ιστορία την προσπάθεια δημιουργίας ανεξάρτητο ελληνικό κράτος στον Πόντο με πρωτεύουσα την Τραπεζούντα!

«Υπάρχει το ελληνικό όνειρο του Πόντου σε αυτούς τους αγώνες, υπάρχει το όνειρο μιας μεγάλης Αρμενίας, υπάρχει το όνειρο να μας πάρουνε την Κωνσταντινούπολη, υπάρχει το όνειρο να ιδρύσουμε ένα μεγάλο Ισραήλ. Είναι πάντα ζωντανοί, δεν έχουν εξαφανιστεί ποτέ. Πετάξαμε τον Έλληνα στη θάλασσα από τη Σμύρνη, ο Έλληνας που έπεσε στη θάλασσα βγήκε λέγοντας «πήρα γκουσλ (gusül), έγινα μουσουλμάνος» και περπατάει ανάμεσά μας. Η δομή των πεποιθήσεών τους δεν μας ενδιαφέρει, το σημείο στο οποίο εφιστούμε την προσοχή εδώ είναι αυτό. Όποια και αν είναι η πίστη σου, Πρέπει να γνωρίζετε τους νόμους του κράτους της Δημοκρατίας της Τουρκίας, είναι τόσο απλό! Τώρα υπάρχει ένα περιβάλλον όπου ο νόμος δεν αναγνωρίζεται».

Ακολούθως σχολιάζοντας την παρουσία του Βαρθολομαίου στην Παναγία Σουμελά για τη λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου, ο ηγέτης του Κόμματος της Ανεξάρτητης Τουρκίας, αναγνώρισε την ύπαρξη ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, την περίπτωση της οποίας συσχέτισε με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη όσον αφορά τις θρησκευτικές ελευθερίες.

«Υπάρχει αμοιβαιότητα στη Λωζάνη. Ποια είναι αυτή η αμοιβαιότητα; Με άλλα λόγια, το πώς θα συμπεριφερθώ στην ελληνική μειονότητά μου θα καθορίσει πώς θα συμπεριφερθείτε στους μουσουλμάνους και τους Τούρκους που ζουν στη γεωγραφία σας. Τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα; Έχουν τέτοια δικαιώματα οι μουφτήδες και οι Τούρκοι εκεί; Όχι, αντίθετα, καταπιέζονται, καταπιέζονται, αλλά εδώ είναι μεγάλη ελευθερία!»

Υπενθυμίζεται, ότι στην Τραπεζούντα η συνθήκη της Λωζάνης δεν αναγνώρισε ελληνική μειονότητα. Στην περιοχή όμως υπάρχουν εδώ και αιώνες εξισλαμισμένοι ελληνικοί πληθυσμοί, οι οποίοι συνεχίζουν να μιλούν την ελληνική διάλεκτο της περιοχής, οι οποίοι δεν συμπεριλήφθησαν στη συμφωνία ανταλλαγής των πληθυσμών επειδή ήταν μουσουλμάνοι.  Από αυτούς τους πληθυσμούς προέρχεται ο επιχειρηματίας που δώρισε τη φανέλα στον Πατριάρχη. Και εδώ είναι το ζουμί της υπόθεσης, όπως φαίνεται. Γιατί, όταν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT) δηλώνουν αδυναμία, ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι αυτός που εγγυάται την ασφάλεια του Βαρθολομαίου στην περιοχή της Τραπεζούντας.

Μπορεί η Ρωμιοσύνη να νεκραναστηθεί μέσα στην Τουρκία; Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο ακούγεται σαν ανέκδοτο και μάλιστα πιο αστεία από τα ποντιακά που κυκλοφορούν. Στην Τουρκία όμως τρέμουν και μόνο σε αυτήν την ιδέα. Γιατί τα θεμέλια του κράτους τους είναι χτισμένα πάνω σε αίμα και εθνοκαθάρσεις εκατομμύρια Χριστιανών. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags