Facebook Pixel Κάποτε ήταν εστία τρομοκρατίας! Σήμερα διαπρέπει στις δημόσιες υπηρεσίες
Life
| 2023-04-27 03:12:00

Κάποτε ήταν εστία τρομοκρατίας! Σήμερα διαπρέπει στις δημόσιες υπηρεσίες

Sportdog Team
Κάποτε ήταν εστία τρομοκρατίας! Σήμερα διαπρέπει στις δημόσιες υπηρεσίες

Τα τελευταία τρία χρόνια έχει αναδειχθεί ως μια από τις πιο ειρηνικές περιοχές στην επικράτεια της Ένωσης Τζαμού και Κασμίρ.

Η Μπαραμούλα του Τζαμού και Κασμίρ, ήταν μάρτυρας της τρομοκρατίας πριν από την κατάργηση του άρθρου 370, και τώρα έχει το βραβείο του Πρωθυπουργού στη Δημόσια Διοίκηση, το οποίο είναι η υψηλότερη βράβευση της Ινδίας στις δημόσιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με έκθεση, ο Αναπληρωτής Επίτροπος της Μπαραμούλα, Δρ. Σιέντ Σεχρις Ασγκάρ  επιλέχθηκε για το επίτευγμα στην κατηγορία του προγράμματος Aspirational Districts.

Το βραβείο δόθηκε στον Αναπληρωτή Επίτροπο από τον Πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί την περασμένη εβδομάδα για να συγχαρεί τους δημοσίους υπαλλήλους για την αριστεία τους στη δημόσια διοίκηση. «Στο πλαίσιο του προγράμματος Aspirational District, η Μπαραμούλα πέτυχε τη διάκριση της δημιουργίας θαλάμων αναμονής τοκετού σε κέντρα πρωτοβάθμιας υγείας, κοινοτικά κέντρα υγείας, αναβάθμιση διαγνωστικών υπηρεσιών σε όλα τα σημεία παράδοσης και καρτέλες παρακολούθησης για όλους τους εργαζόμενους στο Ανγκαβαντί», ανέφερε η έκθεση.

Η διοίκηση έχει διευκολύνει τις προσπάθειες των αγροτών μέσω της προστασίας της χλωρίδας, της ενίσχυσης των φυτωρίων, των ισχυρών υποκείμενων υλικών, του ποιοτικού υλικού σχεδιασμού κ.λπ. και της οργάνωσης μιας εγκατάστασης μάρκετινγκ που ιδρύθηκε στο Σοπόρε, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φρούτο μαντί στην Ασία, πρόσθεσε. Επίσης εισήχθη ένα διετές μάθημα παραϊατρικού διπλώματος για 300 φοιτητές παραμεθόριων περιοχών για να καλυφθεί το κρίσιμο κενό στον τομέα της υγείας.

"Τα κυβερνητικά σχολεία στην περιοχή έχουν ανακαινιστεί. Αυτά τα ιδρύματα έχουν εξοπλιστεί με έξυπνες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια υπολογιστών, αθλητικές εγκαταστάσεις και εκπαιδευμένους δασκάλους", ανέφερε.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Μπαραμούλα είχε εξασφαλίσει την τρίτη θέση στον τομέα της Γεωργίας και των Υδάτινων Πόρων στην κατάταξη Delta που κυκλοφόρησε από την NITI Aayog στο "Champions of Change Segment" τον Σεπτέμβριο του 2022. "Έντεκα υπουργεία της Ένωσης εργάζονταν παράλληλα με το NITI Aayog στο πρόγραμμα Aspirational Districts το οποίο παρακολουθούσε προσωπικά ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους τα τελευταία τρία χρόνια, οι εκτάσεις μικροάρδευσης και οι καλλιέργειες υψηλής αξίας έχουν αυξηθεί στην περιοχή και οδήγησε στη βελτίωση της ποιότητας των μετρητών καλλιέργειες», αναφέρεται στην έκθεση.

Η περιοχή Μπαραμούλα πέτυχε τον στόχο της διανομής 20.000 καρτών υγείας του εδάφους και έχει εγγράψει 17.660 αγρότες υπό το Pradhan Mantri Kissan Mandhan Yojana, η οποία είναι η υψηλότερη στο Τζαμού και Κασμίρ. Το Sopore Fruit Mandi έχει συνδεθεί με την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία επέτρεψε στους αγρότες να συνδεθούν με οποιοδήποτε αγορά σε ολόκληρη τη χώρα για να καθορίσουν τις τιμές.

Η Μπαραμούλα παρέμενε συχνά στις ειδήσεις για προσφορές εισβολής καθώς είναι κοντά στη Γραμμή Ελέγχου, συμπλοκές, επεισόδια πυροβολισμών και συχνές διακοπές λειτουργίας πριν από το 2019. "Αλλά τα τελευταία τρία χρόνια έχει αναδειχθεί ως μια από τις πιο ειρηνικές περιοχές στην επικράτεια της Ένωσης », ανέφερε η έκθεση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags