Facebook Pixel Ένα νέο κεφάλαιο για το Κασμίρ! Υλοποιείται το όραμα του Μόντι
Life
| 2023-06-15 18:47:00

Ένα νέο κεφάλαιο για το Κασμίρ! Υλοποιείται το όραμα του Μόντι

Sportdog Team
Ένα νέο κεφάλαιο για το Κασμίρ! Υλοποιείται το όραμα του Μόντι

Η περιοχή επέστρεψε τα τελευταία χρόνια στον δρόμο της ειρήνης, της ευημερίας και της ανάπτυξης.

Μετά την κατάργηση του άρθρου 370,  το Τζαμού και Κασμίρ έγραψε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Narendra Modi.

Η περιοχή των Ιμαλαΐων έχει γίνει μέρος του ονείρου του πρωθυπουργού που οραματίστηκε για την Ινδία το 2047 και προσπαθεί σκληρά να συμβάλει στην προσπάθεια της Ινδίας να αναδειχθεί στην κορυφαία χώρα στον κόσμο.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση μετά τις 5 Αυγούστου 2019, όταν το Κέντρο ανακοίνωσε την απόφασή του να ανακαλέσει το λεγόμενο ειδικό καθεστώς της περιοχής και να το διασπάσει σε δύο Επικράτειες της Ένωσης, δεν άφησε κανένα βήμα για να εφαρμόσει τα φιλικά προς τους ανθρώπους προγράμματα στην περιοχή. Η σκληρή δουλειά που γίνεται από τους υπαλλήλους αποδίδει μερίσματα. Οδήγησε στη βελτίωση της κατάστασης του εδάφους στο Τζαμού και Κασμίρ, καθώς η περιοχή γνώρισε ολιστική ανάπτυξη τα τελευταία τρία χρόνια.

Η εφαρμογή προγραμμάτων έχει επιφέρει θετικές αλλαγές στην κατάσταση του εδάφους. Επιπλέον, πρωτοβουλίες όπως το πρόγραμμα Ayushman Bharat έχουν φέρει επανάσταση στην προσβασιμότητα στην υγειονομική περίθαλψη.

Άλλες βασικές πρωτοβουλίες όπως το Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana (PMGSY), το Amrit Sarovar, το πρόγραμμα SVAMITVA και το Azadi Ka Amrit Mahotsav βοήθησαν στη βελτίωση της υποδομής, στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας, στην προώθηση της αγροτικής ανάπτυξης, στην ενδυνάμωση των πολιτών και στην ανάμνηση της πλούσιας κληρονομιάς της χώρας.

Αυτές οι προσπάθειες αποτελούν απόδειξη της ακλόνητης αφοσίωσης της κυβέρνησης στην οικοδόμηση ενός «Νάγια (δηλαδή νέου) Τζαμού και Κασμίρ». Τα τελευταία τρία χρόνια οι καθοδηγητές επικεντρώθηκαν στο να βάλουν την περιοχή στο δρόμο της ειρήνης, της ευημερίας και της ανάπτυξης.

ΠΗΓΗ: Ianslive.in

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags