Facebook Pixel Κασμίρ: Μία ηλεκτρική... επανάσταση που ισούται με φύτευση 33.000 δένδρων
Life
| 2023-06-18 17:20:00

Απίστευτο πρότζεκτ στο Κασμίρ! Μία ηλεκτρική... επανάσταση που ισούται με φύτευση 33.000 δένδρων

Sportdog Team
Απίστευτο πρότζεκτ στο Κασμίρ! Μία ηλεκτρική... επανάσταση που ισούται με φύτευση 33.000 δένδρων

Με μηδενικές εκπομπές ρύπων, τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν γεμίσει τους δρόμους

Μία ηλεκτρική επανάσταση λαμβάνει χώρα στο Κασμίρ, σύμφωνα με άρθρο του Αρσαλάν Ασίκ στο GreaterKashmir.com, στο οποίο ο συγγραφέας αναφέρεται στην χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων στην πόλη Σριναγκάρ, η οποία είναι χαρακτηριστική για την ομορφιά της, με γραφικές λίμνες, ιστορικούς κήπους και μαγευτικά βουνά του.

Θεωρείται η πρωτεύουσα του Κασμίρ, η οποία αιχμαλωτίζει πάντα τις καρδιές των τουριστών.

Ωστόσο, κάτω από το γαλήνιο εξωτερικό της, η πόλη αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις, από κυκλοφοριακή συμφόρηση έως αναποτελεσματικές δημόσιες υπηρεσίες. Η ανάγκη για πρόοδο και βιώσιμη ανάπτυξη οδήγησε τη Σριναγκάρ σε ένα εμπνευσμένο ταξίδι μεταμόρφωσης σε μια έξυπνη πόλη. Καθώς πραγματοποιήθηκαν πολλές αναπτυξιακές εργασίες στο πλαίσιο του Έργου Smart City του Σριναγκάρ, ένας από τους βασικούς τομείς εστίασης ήταν οι μεταφορές. Τα στενά δρομάκια του Σριναγκάρ και η μεγάλη κίνηση ήταν μια συνεχής πηγή απογοήτευσης για τους κατοίκους.

Για να ανακουφίσουν αυτή την απογοήτευση, οι αρχές εισήγαγαν ηλεκτρικά ποδήλατα στην πόλη. Είπαν ότι τα ποδήλατα θα μεταμορφώσουν τις αστικές μεταφορές με τα φιλικά προς το περιβάλλον και αποτελεσματικά χαρακτηριστικά τους. Με μηδενικές εκπομπές ρύπων και ηλεκτρισμένη ώθηση, τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν κατακλύσει τους δρόμους.

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο ήταν, ότι η εξέλιξη ήρθε χωρίς οικονομική βοήθεια, όπως ανέφεραν άνθρωποι που «έτρεξαν» το σχετικό πρότζεκτ. Η δοκιμαστική λειτουργία των ποδηλάτων ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022 σε τέσσερις σταθμούς σύνδεσης και μέχρι τώρα έγιναν 3700 εγγραφές με 67.000 χιλιόμετρα να καταγράφονται από χρήστες.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα υπάρχουν 25 σταθμοί σύνδεσης στην πόλη και 200 ​​ποδήλατα, τα οποία προσφέρουν μία εξαιρετική εμπειρία στους ντόπιους, παρότι στην αρχή ήταν καχύποπτοι.

Έχει σχετικά καλή ταχύτητα, όχι πολύ υψηλή όμως για την αποφυγή ατυχημάτων. Τα ποδήλατα διαθέτουν λειτουργίες υποβοήθησης πεντάλ και επιτρέπουν την επιλογή ανάμεσα στο χειροκίνητο πετάλι ή τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα για υποβοήθηση.

Στόχος του εγχειρήματος είναι η αντικατάσταση των ρυπογόνων μεταφορικών μέσων αλλά και η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης, η οποία είναι γνωστή για το πολύ στενό της οδικό δίκτυο.

Τα ποδήλατα είναι σχεδιασμένα με κομψότητα, είναι ελαφριά και εξοπλισμένα με ισχυρές μπαταρίες. Η ενοικίασή τους προς τους τουρίστες σε λογικές τιμές. Υπάρχει, δε, η αισιοδοξία, ότι με τη χρήση τους, είναι δυνατόν να μειωθούν 750 μετρικοί τόνοι εκπομπών άνθρακα σε έναν χρόνο, που ισοδυναμεί με τη φύτευση 330.000 δέντρων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags