Facebook Pixel Γαλλία: Ξέφυγε η κατάσταση! Από τη δολοφονία εκ προθέσεως…στο πλιάτσικο της αγέλης
Life
| 2023-07-02 14:13:00

Ξέφυγε η κατάσταση στη Γαλλία! Από τη δολοφονία εκ προθέσεως…στο πλιάτσικο της αγέλης

του Γεωπόλδου
Ξέφυγε η κατάσταση στη Γαλλία! Από τη δολοφονία εκ προθέσεως…στο πλιάτσικο της αγέλης

Σε περίπτωση ανάλογου περιστατικού στην Ελλάδα (είχαμε το προηγούμενο του 2008) θα πρέπει εντός 24 ωρών να έχει αξιολογηθεί ποινικά από τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Τις οργισμένες αντιδράσεις στη Γαλλία για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 17χρονου από αστυνομικό σχολίασε ο Κώστας Πικραμένος. Ο συγγραφέας των βιβλίων «MIT – Η φωλιά του τουρκικού παρακράτους – Οι μυστικές υπηρεσίες τον 21ο αιώνα – Εθνική Ασφάλεια - μίλησε για πλιάτσικο και οι βανδαλισμοί δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, υποστήριξε, ότι ξέφυγε η κατάσταση τη χώρα.

Ακούστε την παρέμβασή του:

Τα σημεία στα οποία στάθηκε ο αναλυτής

- Ο αστυνομικός προφυλακίστηκε με την κατηγορία της δολοφονίας εκ προθέσεως γιατι οι κανόνες εμπλοκής (χρήσης του όπλου) δεν υφίστατο βάσει του αποδεικτικού υλικου.

- Εδώ και 3 νύχτες όταν πέφτει ο ήλιος το πλιάτσικο και οι βανδαλισμοί δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας ξεκινανε. Αυτοί που συμμετέχουν δεν έχουν καμία σχέση με όσους συμμετείχαν στην ειρηνικη πορεία διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα με επικέφαλής τη μητέρα του θύματος.

- Ο Μακρόν δεν θέλει προς το παρόν να κλιμακώσει (σσ επαφή μπαχαλάκηδων - αστυνομίας) γιατι φοβάται ότι μπορει να προκαλέσει νέους νεκρούς και να ανατροφοδοτηθεί η βία. Ηδη γίνονται επεισόδια και βανδαλισμοί σε δεκάδες πόλεις.

- Η ακρα δεξία βγαίνει κερδισμένη από την όλη κατάσταση καθως προβάλλεται ως η μόνη πολιτική δύναμη ικανή να επιβάλλει το "νόμο και τη τάξη" τουλαχιστον στα λόγια

- Πρέπει στη Κατεχάκη και το Υπουργείο  να μελετήσουν την κατάσταση της Γαλλίας και να εξάγουν συμπεράσματα. Σε περίπτωση ανάλογου περιστατικού στην Ελλάδα (είχαμε το προηγούμενο του 2008) θα πρέπει εντός 24 ωρών να έχει αξιολογηθεί ποινικά από τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

- Ενώ πρέπει η οικογένεια του θύματος και όσοι πολίτες επιθυμούν να μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις συμπαράστασης και καταδικής αστυνομικής βίας δεν πρέπει το βράδυ τα αστικά κέντρα να μεταβληθούν σε ζώνη αναρχίας και πλιάτσικου. Η απαγόρευση κυκλοφορίας και όσα προβλέπονται στο Πολιτικό Σχέδιο Εκτακτής Αναγκης πρεπει να εφαρμόζονται με βάση τα πληροφοριακά δελτία των Υπηρεσιών πληροφοριών. Αλλό οι εκδήλωσεις των πολιτών και άλλων οι μπαχαλάκηδες της νύχτας...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags