Facebook Pixel Για χαμένη ευκαιρία έκανε λόγο η Ινδία για τις μεταρρυθμίσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ!
Life
| 2023-07-03 22:05:00

Για χαμένη ευκαιρία έκανε λόγο η Ινδία για τις μεταρρυθμίσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ!

Sportdog Team
Για χαμένη ευκαιρία έκανε λόγο η Ινδία για τις μεταρρυθμίσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ!

Η διαδικασία αλλαγών στο συμβούλιο ασφαλείας έχει παγώσει και μεταφέρθηκε στην επόμενη σύνοδο.

Xαρακτηρίζοντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να μεταφέρει τις Διακυβερνητικές Διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας στην επόμενη σύνοδό της ως "ακόμα μια χαμένη ευκαιρία", η Ινδία είπε την Πέμπτη (29 Ιουνίου 2023) ότι η κατάσταση των πραγμάτων είναι σαφώς προς το συμφέρον αυτών που αναζητούν ένα status quo για να κρατήσουν αυτή τη διαδικασία παγωμένη σε επαναλαμβανόμενους κύκλους. Η μόνιμη εκπρόσωπος της Ινδίας στον ΟΗΕ, Ρουχίρα Καμπότζ στην 77η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι η απόφαση ανατροπής των διακυβερνητικών διαπραγματεύσεων απλά δεν μπορεί να περιοριστεί σε μια αλόγιστη τεχνική άσκηση.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε την Πέμπτη σχέδιο προφορικής απόφασης για τη συνέχιση των διακυβερνητικών διαπραγματεύσεων για τη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας στην 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Η απόφαση ανατροπής σήμανε το τέλος του πλαισίου Διακυβερνητικών Διαπραγματεύσεων (IGN) για την τρέχουσα 77η συνεδρία. «Είμαστε συνεπείς στη θέση μας ότι η απόφαση ανατροπής των διακυβερνητικών διαπραγματεύσεων απλά δεν μπορεί να περιοριστεί σε μια αλόγιστη τεχνική άσκηση... Ως εκ τούτου, ενθαρρυνθήκαμε από τις προσπάθειές σας να εισαγάγετε στην απόφαση μια μικρή αντανάκλαση αυτής της εξέλιξης με βάση το ευρύ σας -Οι διαβουλεύσεις και η σύσταση των συμπροέδρων σχετικά με τη μετάδοση στο Διαδίκτυο και την έναρξη ενός ψηφιακού αποθετηρίου.

"Αυτή η κατάσταση πραγμάτων είναι ξεκάθαρα προς το συμφέρον όσων επιδιώκουν ένα status quo για να διατηρήσουν αυτή τη διαδικασία παγωμένη σε επαναλαμβανόμενους κύκλους. Και τέλος, Πρόεδρε, βλέπουμε αυτή την τεχνική ανατροπή της απόφασης ως μια ακόμη χαμένη ευκαιρία να εμφυσήσουμε μια πνοή ζωής σε μια διαδικασία που δεν έχει δείξει σημάδια ζωής ή ανάπτυξης σε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες», πρόσθεσε. Αναφερόμενη στην απόφαση ανατροπής, η Καμπότζ είπε ότι το μόνο επίσημο αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης που προκύπτει από αυτή τη διαδικασία κάθε χρόνο, πρέπει επίσης να εξελίσσεται και να αντικατοπτρίζει την πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τις συζητήσεις των κρατών μελών κατά τη διάρκεια του έτους.

Υποστήριξε ότι ως υπεύθυνο και εποικοδομητικό μέλος των Ηνωμένων Εθνών, η Ινδία θα συνεχίσει να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία μαζί με τους μεταρρυθμιστικούς εταίρους και θα επιμείνει στις προσπάθειες για μετάβαση από τις επαναλαμβανόμενες ομιλίες στις διαπραγματεύσεις που βασίζονται σε κείμενο. "Ωστόσο, για όσους από εμάς επιθυμούν πραγματικά να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις του ηγέτη μας για μια έγκαιρη και ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Αν κοιτάξουμε πέρα ​​από το IGN, μας φαίνεται όλο και περισσότερο ως η μόνη βιώσιμη οδός για ένα μελλοντικό Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα αντικατόπτριζε καλύτερα τον κόσμο του σήμερα», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, στις παρατηρήσεις του, ο Κασάμπα Κορόσι, Πρόεδρος της 77ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, σημείωσε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία αυτών των διαπραγματεύσεων, τα πρώτα τμήματα των συνεδριάσεων του IGN μεταδίδονται τώρα στο Διαδίκτυο και ένας ειδικός ιστότοπος για τη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας έχει δημιουργηθεί ως αρχείο για τη διαδικασία IGN.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags