Facebook Pixel Μυστικές υπηρεσίες: Επιχείρηση κατασκοπείας! Οι Τούρκοι εξάρθρωσαν δίκτυο-φάντασμα της Μοσάντ
Life
| 2023-07-04 10:45:00

Επιχείρηση κατασκοπείας! Οι Τούρκοι εξάρθρωσαν δίκτυο-φάντασμα της Μοσάντ

του Γεωπόλδου
Επιχείρηση κατασκοπείας! Οι Τούρκοι εξάρθρωσαν δίκτυο-φάντασμα της Μοσάντ

Δεκάδες κατάσκοποι της Μοσάντ από διάφορα έθνη της Μέσης Ανατολής επιχειρούσαν σε διεθνή κλίμακα και παρακολουθούσαν ξένους στην Τουρκία.

Μυστικές υπηρεσίες: Μετά από πολύμηνη παρακολούθηση, ο Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας (MİT) αποκάλυψε έναν πυρήνα «φάντασμα» 56 χειριστών που κατασκοπεύουν μη Τούρκους υπηκόους στη χώρα για λογαριασμό της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ.

Σε μια επιχείρηση συνεργασίας με το Τμήμα Αντιτρομοκρατικής του Αστυνομικού Τμήματος της Κωνσταντινούπολης, η μονάδα αντικατασκοπείας της υπηρεσίας συνέλαβε επτά άτομα που όλοι ομολόγησαν ότι εργάζονταν για τη Μοσάντ στις καταθέσεις τους, σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η εφημερίδα Sabah.

Σύμφωνα με τη MİT, οι επτά ύποπτοι είναι μεταξύ των 56 χειριστών που συνδέονται με συνολικά εννέα δίκτυα, τα οποία εποπτεύοντααν το καθένα από εννέα πράκτορες της Μοσάντ που εδρεύουν στο Τελ Αβίβ και έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν σε διεθνή κλίμακα.

Έγγραφα από τη MIT αποκάλυψαν, ότι οι κατάσκοποι συγκέντρωναν βιογραφικά για ξένους υπηκόους μέσω μιας διαδικτυακής μεθόδου δρομολόγησης, παρακολουθούσαν τις κινήσεις των οχημάτων μέσω GPS, εισέβαλλαν σε δίκτυα που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης που βασίζονται σε συσκευές Wi-Fi και έβρισκαν ιδιωτικές τοποθεσίες.

Οι πράκτορες παρακολούθησαν επίσης από κοντά ορισμένους στόχους που είχε καθορίσει η Μοσάντ για να παρακολουθεί και να φωτογραφίζει κατ' ιδίαν συναντήσεις, μια επιχείρηση που εποπτευόταν από έναν Ισραηλινό αραβικής καταγωγής, τον Soliman Agbaria.

Ο πυρήνας, αποτελούμενος από πολίτες από διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής, χρησιμοποίησε πολλές ψεύτικες ιστοσελίδες σε πολλές γλώσσες, κυρίως αραβικά, για να αποκτήσει τεχνικές τοποθεσίες και πραγματικές διευθύνσεις IP, όπως ανακάλυψε η MİT.

Όλη η επικοινωνία μεταξύ πρακτόρων της Μοσάντ στην Τουρκία και στο εξωτερικό γινόταν μέσω γραμμών από κινητά τηλέφωνα μιας χρήσης που ανήκουν σε ψεύτικα πρόσωπα στην Ισπανία, την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Μαλαισία, την Ινδονησία και το Βέλγιο.

Ένας από τους ηγέτες της ομάδας, ένας κατάσκοπος της Μοσάντ με την κωδική ονομασία "Shirin Alayan", του οποίου η MIT δεν μπόρεσε να προσδιορίσει την πραγματική ταυτότητα, χρησιμοποίησε μια γερμανική τηλεφωνική γραμμή για να δώσει εντολή σε έναν Παλαιστίνιο ονόματι "Khaled Nijim" να δημιουργήσει ψευδείς πλατφόρμες ειδήσεων όπως "najarland.com, almeshar.com, nasrin-news.com και hresource.co.uk.". Αυτοί οι ιστότοποι παρουσίαζαν αποκλειστικά άρθρα για να προσελκύσουν στόχους που στη συνέχεια έκαναν κλικ σε συνδέσμους ιών, επιτρέποντας στο δίκτυο να διεισδύσει στα τηλέφωνά τους.

The Turkish National Intelligence Organisation (MİT) arrested a group of spies in Turkey linked to Israel's Mossad. The Mossad spies were gathering intelligence information on foreigners living in Turkey, most of whom were Palestinians and Arabs.
. pic.twitter.com/RsFwM3MfUx

— Levent Kemal (@leventkemaI) July 3, 2023

Στη μονάδα του δικτύου της Κωνσταντινούπολης παρασχέθηκε εκπαίδευση στον κυβερνοχώρο και τεχνική υποστήριξη εξ αποστάσεως από έναν Priyanshi Patel Kulhari, τον 24χρονο ιδιοκτήτη της εταιρείας λογισμικού κατασκοπείας Cyberintelligence International Private Ltd με έδρα το Τελ Αβίβ, ανέφερε η MİT.

Ο Kulhari, ο οποίος βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τους κατασκόπους της Μοσάντ, καθόρισε πώς να διεισδύσει σε στοχευμένα τηλέφωνα και ποια άρθρα ειδήσεων θα ωθηθούν για να κάνει κλικ ο στόχος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infognomonpolitics.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags